ροή ειδήσεων

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την Αντζελίνα Τζολί


Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο μέγαρο Μαξίμου την Αντζελίνα Τζολί. Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση (Pics)

Συνάντηση με την Αντζελίνα Τζολί, πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.



Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Α. Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

"Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αντζελίνα Τζολί, μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ.











Νωρίτερα η ηθοποιός είχε επισκεφθεί την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά και τον Ελαιώνα, προκειμένου να δεί από κοντά τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Η πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Λέσβο από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, αρχικά χθες στις 9 το βράδυ. Μάλιστα είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.

Τελικά, σήμερα το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ότι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται, ωστόσο θα πάει στην Ειδομένη και θα επισκεφθεί το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά.
Φωτογραφίες από το Μαξίμου:




















«Βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης», λέει η Αντζελίνα Τζολί

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δηλώνει η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.






«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η διάσημη ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Φωτογραφίες: Sooc)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *