ροή ειδήσεων

Κουντουρά: «Εχουμε σχέδιο - Η Κως αποτελεί στρατηγική επιλογή μεγάλων operators

1
«Δεν υπάρχει καταστροφή στον ελληνικό τουρισμό, έχουμε το 2016 ένα μικρό, θετικό πρόσημο» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να καταστροφολογούμε».

Μιλώντας στον Αpha 989, υπογράμμισε πως «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, η εθνική μας οικονομία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά και μικροπολιτικά».

Η κ. Κουντουρά παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποια νησιά λόγω ροών προσφύγων και σημείωσε ότι τα Κέντρα Ταυτοποίησης πρέπει να λειτουργήσουν ώστε να αποσυμφορηθεί η Χώρα των νησιών από τους πρόσφυγες και να μπορέσουμε να τα προβάλουμε.

«Τα Κέντρα αυτά είναι ελεγχόμενα και αθέατα και μακριά από την τουριστική κίνηση» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μέσα στις πόλεις στα νησιά. Έχουν δυσκολία τα συγκεκριμένα νησιά κι έχουμε στο πρόγραμμα να τα βοηθήσουμε. Έχει πάει όλη η κυβέρνηση εκεί και εγώ κάνω την προβολή και το promotion. Υπάρχει σχέδιο, έχουμε συνεννοηθεί με tour operators, πχ η Κως αποτελεί στρατηγική επιλογή μεγάλων operators, όπως και η Σάμος κλπ. Αυτό που ζητούν είναι να υπάρχει εικόνα ασφάλειας και ελέγχου. Οι τουρίστες θέλουν να περάσουν απρόσκοπτα τις ημέρες αυτές και θέλουν να ξεκουραστούν και να νιώθουν ασφαλείς. Σε πολλές περιπτώσεις οι τουρίστες βοηθούσαν κιόλας».

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, είπε πως «υπάρχουν νησιά που δεν αντιλαμβάνονται ότι κάνουν κακό στον τόπο τους (με τις αντιδράσεις). Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Ιταλία, έχετε ακούσει τέτοια έκταση; Το διαχειρίστηκαν εξαιρετικά καλά. Η Ιταλία αυτή τη στιγμή κάνει τουρισμό. Εμείς που τους βοηθάμε και έχουμε προταθεί για Νόμπελ είμαστε θέμα στα διεθνή media».

Η υπουργός ζήτησε παράλληλα τη βοήθεια των δημοσιογράφων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου και θέλω και εσείς οι δημοσιογράφοι να με στηρίξετε. Με τις δικές σας φωνές, που επηρεάζετε και μπορείτε να λογικέψετε τις τοπικές κοινωνίες. Οι δημοσιογράφοι χάνουν την ψυχραιμία τους, κυρίως από τοπικά media. Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε».

enikonomia.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *