ροή ειδήσεων

Ο Γιώργος Καραγκούνης, στο 3ου Διεθνούς Καπ Ακαδημιών ποδοσφαίρου της Ρόδου


Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004
στην Πορτογαλία, Γιώργος Καραγκούνης, θα είναι ο επίσημα προσκεκλημένος του 3ου Διεθνούς Καπ Ακαδημιών ποδοσφαίρου «Ιππότες 2016» - 3er INTERNATIONAL CUP of RODOS KNIGHTS από 4 έως 8 Μαΐου 2016.


Ο «Κάρα» αποδέχθηκε την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής να βρεθεί στη Ρόδο και να δει από κοντά την τελική φάση του τουρνουά, που θα συγκεντρώσει στο νησί μας ένα μεγάλο αριθμό ταλαντούχων παικτών και που στο κοντινό μέλλον θα αγωνίζονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.


Ο Γιώργος Καραγκούνης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο και αγωνίσθηκε στη θέση του επιθετικού μέσου, γνωστός για το γεμάτο πάθος παιχνίδι του και τις ηγετικές του ικανότητες.


Το καλοκαίρι του 1995 ο Καραγκούνης εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό στην ηλικία των 18, αλλά του επετράπη να φύγει για τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου ήταν τακτικός σκόρερ για δύο σεζόν. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όπου ήταν ένα προσάρτημα στην ανδρική ομάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κερδίσει κανένα Πρωτάθλημα Ελλάδος κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ήταν πάντα στους διεκδικητές, και είχε καλές πορείες στο ΤσάμπιονςΛιγκ και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με τον "Κάρα" να βρίσκει δίχτυα σε πολύ κρίσιμες στιγμές.

Την πρώτη χρονιά επιστροφής στους "πράσινους" σκόραρε έξι φορές στο πρωτάθλημα και τη σεζόν 2000-2001, εμφανίστηκε και στα δώδεκα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο ΤσάμπιονςΛιγκ, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Θέατρο των Ονείρων".


Ο «Κάρα» στο Μιλάνο


Ο Καραγκούνης επέλεξε την Ίντερ και το Μιλάνο, το καλοκαίρι του 2003. Έπαιξε κεντρικό ρόλο για την Ίντερ κατά την πρώτη του σεζόν στο σύλλογο, όπου έπαιξε σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και οι εμφανίσεις του στο UEFA Euro 2004 βελτίωσαν αισθητά το ρόλο του στην ομάδα για την επόμενη σεζόν. Σημείωσε το πρώτο γκολ του τουρνουά εναντίον της Πορτογαλίας, βοηθώντας την Ελλάδα να κερδίσει 2-1, αλλά ήταν τιμωρημένος στον τελικό, όπου η ομάδα του σήκωσε το τρόπαιο νικώντας πάλι τους Πορτογάλους. Μετά την αναγνώρισή του ως Πρωταθλητής του UEFA Euro 2004, κέρδισε το CoppaItalia κατά την περίοδο 2004/2005 εναντίον της Ρόμα που τότε είχε στο ρόστερ της τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Τραϊανό Δέλλα.


Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004

Το 2004 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στην Πορτογαλία. Στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στην εθνική Πορτογαλίας σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ στο 7ο λεπτό το οποίο εκτίναξε την ψυχολογία της Εθνικής Ελλάδος που μέχρι τότε αντιμετώπιζε με δέος τις διεθνής διοργανώσεις και ήταν η αρχή της μετέπειτα θριαμβευτικής πορείας για το πρωτάθλημα Ευρώπης. Στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2012, ο έμπειρος, πλέον, Γιώργος Καραγκούνης αποτέλεσε το φυσικό αρχηγό του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Μάλιστα στο κρισιμότερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων, στον αγώνα με την εθνική Ρωσίας, πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, δίνοντας τη νίκη-πρόκριση στην Εθνική Ελλάδος.
-Το Διεθνές Καπ Ακαδημιών ποδοσφαίρου διοργανώνουν οι Ιππότες Παλιάς Πόλης στη μνήμη των Στέργου και Ελπίδας Δανά, γονείς του Γιώργου Δανά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *