ροή ειδήσεων

ΣΟΚ: Κτήνος βίαζε τα 5 παιδιά του

Ζούσε σαν βασιλιάς έχοντας πέντε δούλους!
Στα μέσα Ιανουαρίου του 2015, στον Ταυρωνίτη Χανίων, ένας μεθυσμένος άνδρας έχει πέσει με το αυτοκίνητό του σε σταθμευμένο όχημα και βρίζει τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει να υπογράψουν δήλωση φιλικού διακανονισμού.

Ο δράστης είναι ακραία επιθετικός. Αργότερα, η Αστυνομία χτυπάει την πόρτα της βίλας του Ντάγκλας και μετά τον εντοπισμό ενός σιγαστήρα όπλου, ο Βρετανός καταδικάζεται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου σε 8 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 800 ευρώ.
Πως ξεκίνησαν όλα!

Το 1998, ο 38χρονος τότε Ντάγκλας Μπαρ γνωρίζει την κατά ένα έτος μικρότερή του Τζούλι στο Λιντς της Μεγάλης Βρετανίας, παντρεύονται και από την πρώτη στιγμή προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί. Δεν τα καταφέρνουν. Η υιοθεσία αποτελεί τη μοναδική λύση για την Τζούλι. Υιοθετουν τα βιολογικά αδέλφια, Τζέιντ και Ράιαν, παιδιά τοξικομανών, ηλικίας 4 και 5 ετών αντίστοιχα, τα οποία έχουν μόλις απομακρυνθεί από την πρώτη θετή τους οικογένεια λόγω βάναυσης κακοποίησης. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Ντάγκλας και η Τζούλι αποφασίζουν να υιοθετήσουν άλλα τρία παιδιά, κι αυτά βιολογικά αδέλφια: την 7χρονη Τζένιφερ, την 3χρονη Εϊμι και τον μόλις ενός έτους Λέβι. Την εποχή εκείνη λαμβάνουν από το βρετανικό κράτος για τις ανάγκες των παιδιών το ποσό των 4.500 λιρών μηνιαίως, με τους εκπροσώπους της κοινωνικής πρόνοιας του Λιντς να τους ασκούν πίεση, τονίζοντάς τους ότι οφείλουν να πιστοποιούν πως τα παιδιά μεγαλώνουν καλά. Αν και τα παιδιά δεν μεγαλώνουν καλά, τα λεφτά είναι πολλά. Ετσι σε μία από τις ατέλειωτες συζητήσεις του ζεύγους Μπαρ για το πώς θα καταφέρουν να γλιτώσουν από τις συνεχείς επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών που βάζουν σε κίνδυνο τις 4.500 λίρες που λαμβάνουν, βρίσκουν μια λύση που ταιριάζει γάντι στον διαταραγμένο τους ψυχισμό. Αν πάρουν τα παιδιά και εγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα και η διατήρηση του μεγάλου κρατικού επιδόματος πιο πιθανή. Και κάπως έτσι το 2007 Ντάγκλας και Τζούλι Μπαρ μαζί με τα 5 υιοθετημένα παιδιά τους, τη 12χρονη Τζέιντ, τον 11χρονο Ράιαν, την 8χρονη Τζένιφερ, την 4χρονη Εϊμι και τον μόλις 2 ετών Λέβι, παίρνουν τον δρόμο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τον Ταυρωνίτη Χανίων.



Ο Βρετανός «μεγιστάνας» του Ταυρωνίτη και οι πρώτες καταγγελίες

Κάποιοι γείτονες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει πίσω από τους τοίχους της μεζονέτας. Τα παιδιά είναι παραμελημένα, χτυπημένα, λυπημένα, δυστυχισμένα. Δύο άνδρες, ένας Βρετανός και ένας Σκανδιναβός που διαμένουν σε γειτονικά σπίτια, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους στέλνοντας στην κοινωνική υπηρεσία του Λιντς δύο επιστολές περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιώνουν τα πέντε μικρά παιδιά.

Στα τέλη του 2014 η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία της Αγγλίας αποστέλλει στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων μία νέα καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι οι γονείς δεν παρέχουν επαρκή φροντίδα στα παιδιά, τα κακομεταχειρίζονται και υπάρχουν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση των δύο εκ των τριών κοριτσιών από τον πατριό τους. Η παραπάνω υπηρεσία σε συνεργασία με κοινωνική λειτουργό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πλατανιά απευθύνεται στους γονείς και στο σχολείο των παιδιών για να διαπιστώσει αν ευσταθεί το περιεχόμενο της καταγγελίας.



Βιασμοί, σκοτεινά υπόγεια και ξυρισμένα κεφάλια

Παιδικά ρούχα μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, απομόνωση σε σκοτεινά υπόγεια, μπουνιές στο πρόσωπο και απειλές με μαχαίρια είναι κάποιες μόνο από τις τιμωρίες στις οποίες υπόκειντο τα πέντε παιδιά κάθε φορά που δεν υπάκουαν στις αρρωστημένες διαθέσεις και τις παρανοϊκές εντολές του Ντάγκλας και της Τζούλι. Τις φορές όπου ο Ράιαν, ο πρωτότοκος θετός γιος της οικογένειας, αργεί να επιστρέψει στο σπίτι, οι παρανοϊκοί γονείς πακετάρουν τα ρούχα του σε σακούλες σκουπιδιών, τον χτυπούν βάναυσα και του στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο κινητό. Ανάλογα βασανιστήρια υφίσταται κάθε φορά που «δεν κάθεται καλά» και η βιολογική αδελφή του Τζέιντ, με τη διαφορά ότι το δικό της μαρτύριο ήταν αυτό του βιασμού.

Ο Ράιαν έχει δει την αδελφή του Τζέιντ γυμνή στο κρεβάτι με τον «μπαμπά» να θωπεύει το στήθος και τα γεννητικά της όργανα και να επιδίδεται σε πράξεις πέρα από κάθε λογική. Η 14χρονη Τζέιντ βιάζεται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Στα όρια της τρέλας συγκαταλέγονται και όλα όσα κάνει ο Ντάγκλας στην ανήλικη Τζένιφερ: τη χτυπά με γροθιές και ξύλινα μπαστούνια στο στήθος, της ξυρίζει το κεφάλι και τα φρύδια, τη βρίζει, την απειλεί, τη βιάζει ξανά και ξανά.

Η «μάνα» όχι μόνο απολαμβάνει τα όσα κάνει ο σύζυγός της στα παιδιά, αλλά μετέχει κι εκείνη πετώντας τους μαχαίρια και χτυπώντας τα βάναυσα κάθε φορά που εκείνα δεν υπακούν.

Η αποκάλυψη!

Τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο 50χρονος Αγγλος, οι δύο μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας, Τζέιντ και Τζένιφερ, μιλούν σε δύο γυναίκες του χωριού για όλα όσα υποφέρουν και υπομένουν στα χέρια του Ντάγκλας και της Τζούλι. Οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν σοκαρισμένες τα όσα άκουσαν στην Αστυνομία και αμέσως ξεκινά προκαταρκτική εξέταση. Οι μαρτυρίες των παιδιών συγκλονίζουν και η αλήθεια βγαίνει στο φως. Ετσι ο βιαστής οδηγείται στις Φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται μέχρι σήμερα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής το Μεικτό Ορκωτό Ρεθύμνου τον καταδίκασε ομόφωνα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο. Του επιβλήθηκε 19 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση.

Η σύζυγός του καταφέρνει να το σκάσει. Κανείς δεν την είδε, ούτε την άκουσε, μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα αν κρύβεται στην Ελλάδα ή έχει βρει καταφύγιο στην Αγγλία. Εις βάρος της εκκρεμεί ένταλμα βιαίας προσαγωγής για υπόθαλψη και συνεργία. Ωστόσο κανείς δεν είναι ικανός να πει αν υπάρχει κατάλληλη τιμωρία γι’ αυτή τη γυναίκα.

Ο «πατέρας», σε μια απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισής του, ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα ότι όλα όσα του καταλογίζουν δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από μυθεύματα που ξεκινούν «από ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών, απόρροια της κακοποίησης που είχαν υποστεί από τις βιολογικές τους οικογένειες»…



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *