ροή ειδήσεων

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν ξυπνάτε!


Σίγουρα ο καθένας μας έχει τις δικές του συνήθειες για όταν ξυπνά

το πρωί, ωστόσο οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι κάποιες από αυτές ίσως δεν κάνουν και τόσο καλό.

Συγκεκριμένα:

1. Μην πατάτε το κουμπί snooze στο κινητό

Αντισταθείτε στον πειρασμό να κοιμηθείτε άλλα 10 λεπτά, Οπως λέει ο ειδικός ύπνου Timothy Morgenthaler στο Business Insider: «Οσοι μελετάμε το θέμα ύπνος λέμε ότι το κουμπί snooze στο ξυπνητήρι του κινητού για να κοιμηθείς λίγο παραπάνω δεν είναι καλή ιδέα.Και αυτό γιατί αν αποκοιμηθείς ξανά, μπαίνεις σε νέο κύκλο ύπνου που εκ των πραγμάτων δεν θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις. Ετσι θα ξυπνήσεις με άσχημο τρόπο και δεν θα αισθάνεσαι καλά».

2. Μη χουζουρεύετε κουλουριασμένοι

Σύμφωνα με τη ψυχολόγο του Χάρβαρντ Amy Cuddy, στο κρεβάτι το πρωί πρέπει να τεντωνόμαστε και όχι να μένουμε κουλουριασμένοι χουζουρεύοντας. Ερευνες έχουν δείξει ότι όσοι τεντώνονται σηκώνονται με πολύ καλύτερη διάθεση, ενώ όσοι δεν το κάνουν ξυπνούν με υψηλά επίπεδα άγχους.

3. Μην βλέπετε e-mail

Αν το κινητό σας είναι δίπλα σας όταν κοιμάστε, μην τσεκάρετε πρωί πρωί τα email σας. Η ειδικός Julie Morgenstern δήλωσε στη Huffington Post ότι αυτό θα σας «ρίξει» για όλη την υπόλοιπη μέρα.

4. Μην αφήνετε χάλια το κρεβάτι σας

Κι όμως μόλις ξυπνάμε, πρέπει να φτιάχνουμε το κρεβάτι μας. Αυτό θα μας δώσει μία αίσθηση οργάνωσης και τακτοποίησης που θα μας συνοδεύει όλες τις επόμενες ώρες.

5. Μην πίνετε καφέ

Σύμφωνα με έρευνες η καλύτερη ώρα για να πιούμε καφέ είναι μετά τις 9.30 το πρωί. Επομένως αν ξυπνάτε νωρίτερα, καθυστερήστε το πρώτο φλιτζάνι.

6. Μην ετοιμάζεστε στο σκοτάδι

Οι ειδικοί προτείνουν να ανοίγουμε αμέσως τα παντζούρια και να ετοιμαζόμαστε στο φως, ώστε να δώσουμε στο σώμα μας το σήμα ότι έχει ξημερώσει. Αλλωστε έτσι αποφεύγουμε και δυσάρεστα στιλιστικά ατυχήματα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *