ροή ειδήσεων

Τίμησαν τον Κρητικό Λιμενικό που έσωσε από βέβαιο θάνατο δύο γυναίκες ανάμεσα σε Ρόδο και Σύμη


«Δεν σκέφτεσαι τίποτα, δεν προλαβαίνεις να σκεφθείς, απλά το κάνεις…». Ο Χανιώτης λιμενοφύλακας Βασίλης Πολίτης τιμήθηκε χθες το μεσημέρι με το μετάλλιο Α΄ Τάξης του Λιμενικού Σώματος καθώς τα Φώτα του 2013 δεν δίστασε να βουτήξει μέσα στη νύχτα στα σκοτεινά νερά του Αιγαίου ανάμεσα σε Ρόδο και Σύμη για να σώσει δύο γυναίκες μετανάστριες που πνίγονταν!
H παράτολμη ενέργεια του Βασίλη που τώρα υπηρετεί στην Παλαιόχωρα κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων του και των ανωτέρων του καθώς σε συνθήκες θαλασσοταραχής με 7 μποφόρ, βούτηξε μέσα στη νύχτα στη θάλασσα και κατάφερε να βγάλει τις δύο γυναίκες καθώς βυθίζονταν μπλεγμένες στα σκοινιά της βάρκας τους.
Ζητάμε από τον νεαρό λιμενοφύλακα να θυμηθεί τα γεγονότα.
«Hταν τα Φώτα του 2013. Περιπολούσαμε μαζί με άλλους 6 συναδέλφους με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος μεταξύ Σύμης και Ρόδου. Ηταν νύχτα είχε περίπου 7 μποφόρ, όταν εντοπίσαμε μια λέμβο με 25 περίπου μετανάστες. Τους πλησιάσαμε αλλά δημιουργήθηκε ένας πανικός στη βάρκα και σε συνδυασμό με τον καιρό η βάρκα αναποδογύρισε. Ολο το πλήρωμα τρέξαμε και βγάζαμε έναν-έναν όλους τους ναυαγούς μέσα στο σκάφος μας» λέει ο Βασίλης. Όμως μέσα στη νύχτα με μόνο φως αυτό των προβολέων του σκάφους, οι λιμενικοί είδαν ότι δύο γυναίκες που είχαν μπλεχτεί στα σκοινιά της βάρκας τους είχαν αρχίσει να βυθίζονται. Ο λιμενοφύλακας δεν έχασε λεπτό και έπεσε μέσα στο νερό. «Τις είδα να βυθίζονται και βούτηξα μέσα στη θάλασσα. Έτυχε να ήμουν εγώ, μα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε συνάδελφος. Τέτοιες στιγμές δεν σκέφτεσαι τίποτα, δεν προλαβαίνεις να σκεφθείς. Τις γυναίκες τις βρήκα σε ένα βάθος 3-4 μέτρων, έκοψα τα σκοινιά και τις τράβηξα έξω. Ήταν μια 25χρονη και μια 50χρονη». Οι γυναίκες την επόμενη ημέρα ευχαρίστησαν θερμά τον σωτήρα τους, όμως ο Βασίλης λέει ότι απλά έκανε τον καθήκον του και τίποτα παραπάνω. «Εκανα απλά το καθήκον μου ως άνθρωπος» εξηγεί.

Το μετάλλιο απένειμε στον λιμενοφύλακα ο λιμενάρχης Χανίων Γιάννης Ορφανός σε μια σεμνή τελετή στο χώρο του λιμεναρχείου στη Σούδα.
πηγή: haniotika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *