ροή ειδήσεων

Η πολιτική ντροπή που δεν έχει πια όρια


Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καταγγέλλει στον ελληνικό λαό, μια σειρά κυβερνητικών
νομοθετικών πρωτοβουλιών και ενεργειών, που υλοποιούνται τις τελευταίες μέρες που τα ΜΜΕ βρίσκονται σε Απεργία και έχουν όμως άμεσες και δυσμενέστατες επιπτώσεις σε όλους τους υγειονομικούς της χώρας μας, αλλά και στους πολίτες:

Α) Η απρόσμενη και καταχρηστική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΤΑΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι γεγονός : Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ για να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης, ακόμα και για να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις, η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει την διάθεση στην ΤτΕ των ελαχίστων αποθεματικών που έχουν μείνει στους οργανισμούς , αφού μετά από αδικαιολογήτως καθυστερημένες και αστόχως διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, φτάσαμε και πάλι για δεύτερη φορά τα δημόσια έσοδα του ‘ ετήσιου ’πλεονάσματος ’’ να μην επαρκούν στο κράτος με επακόλουθο οι οργανισμοί που αφορούν την Υγεία, να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των υπηρεσιών και των υλικών που χρειάζονται . Μάλιστα πρόσφατα με νόμο οι υπηρεσίες αυτές και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα κάλυπταν και τους 2.500.000 ανασφάλιστους!!!. Τέτοιος κοινωνικός πολιτικός εμπαιγμός δεν έχει προηγούμενο στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία.

Β) Η κυβέρνηση « απαλλοτριώνει και υπεξαιρεί » τα χρήματα των υγειονομικών στο ΕΤΑΑ (πρ. ΤΣΑΥ) χωρίς κανένα πλέον ίχνος ντροπής : Με ειδική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί αναδρομικά από 1-1-2016 (άρθρο 94 παρ.5 και 39 παρ.15) έναν ολόκληρο ασφαλιστικό κλάδο, που όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών, με αποτέλεσμα 44 εκ. ευρώ περίπου να κάνουν και αυτά «φτερά» χωρίς μάλιστα να δίνεται λογαριασμός από κανέναν αρμόδιο υπουργό .

Γ) Οι κυβερνώντες οδηγούν μαθηματικά σε κατάρρευση τον ΕΟΠΥΥ: Ο «γίγαντας με τα πήλινα πόδια», ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας στην χώρα μας, μετά την αφαίρεση και των αποθεματικών του καταρρέει. Ο νέος Κανονισμός (ΕΚΠΥ) θα είναι τσεκουρωμένος ως προς τις παροχές, όχι μόνον προς τους παρόχους, αλλά και προς τους ασφαλισμένους.

Δ) Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καθημερινά αποδυναμώνεται: Το ΕΣΥ, τα ΚΥ, το ΠΕΔΥ και γενικά η ΠΦΥ έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, μαστιζόμενα από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την συρρίκνωση. Οι προσλήψεις καθυστερούν εγκληματικά, ενώ τα ταμειακά αποθεματικά εξανεμίζονται και μεταφέρονται στη τράπεζα της Ελλάδας αφού η ‘’δημιουργική ασάφεια’’ στην διαπραγμάτευση συνεχίζεται με στόχο το ‘’κάψιμο’’ της χώρας όπως παλαιότερο είχε δηλώσει ο υπουργός οικονομιών .

Ε) Το νέο Ασφαλιστικό – Φορολογικό οδηγεί σε δήμευση της περιουσίας και του κάματου μιας ζωής όλων των Ελλήνων βαθαίνοντας την 8χρονη πλέον ασφυξιακή ύφεση που υπάρχει στη χώρα : Η εκρηκτική αύξηση των εισφορών (20%) μαζί με τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις θα ξεπερνούν τα 2/3 του εισοδήματος και παραπάνω μηδενίζοντας κάθε σκέψη για να πάει η χώρα στην πολυπόθητη ανάπτυξη αφού δημεύουν ουσιαστικά το εισόδημα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων και αποτελούν την ταφόπλακα για τα ιατρεία κυρίως των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, οδηγώντας τους πολύ γρήγορα στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην ετεροαπασχόληση και στην υπαλληλοποίησή τους.

Απ’ την άλλη μεριά οι συνάδελφοι μας στον δημόσιο τομέα αναστενάζουν κάτω από τα απαράδεκτα χαμηλά ιατρικά μισθολόγια, τις αβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις, τις ψυχοφθόρες εργασιακές σχέσεις και τον επικείμενο σφαγιασμό των συντάξεων τους.

Μπροστά σ’ αυτό το απύθμενο πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα, να δώσουμε την μεγάλη μάχη για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *