ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ ΟΙ επενδυτές.


Από το 2013 υπάρχει έγγραφο για αρχαιολογικά ευρήματα, δηλώνουν οι αρχαιολόγοι


Εγκαταλείπουν το Γκολφ Αφάντου οι επενδυτές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική», οι δύο επενδυτές -με επιστολή τους προς το ΤΑΙΠΕΔ- γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν την επένδυση, στην περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού.
«Αν δεν μου δώσουν το Γκολφ, όπως λέει η προκήρυξη, θ’ αποχωρήσω και θ’ απαιτήσω από το δημόσιο τις δαπάνες που έχω κάνει», απειλεί με δηλώσεις του στο capital.gr ο ένας εκ των επενδυτών Μερκούριος Αγγελιάδης.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του ΚΑΣ, οριοθέτησε ως αρχαιολογικό χώρο στο υπό επένδυση ακίνητο του Γκολφ Αφάντου, 10.000 στρέμματα.
«Το έγγραφο του ΚΑΣ για σημαντικά αρχαία ευρήματα στο ακίνητο του Γκολφ Αφάντου, υπάρχει από το 2013, αλλά κάποιοι το έθαψαν» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ανέφερε ακόμη ότι η θέση της κυβέρνησης για να προχωρήσει η επένδυση είναι εκφρασμένη, αλλά με σεβασμό.
«Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να προστατεύει την αρχαιολογική κληρονομιά της Ελλάδας όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, απερίσπαστη από εκβιαστικές πρακτικές και διλήμματα που προβάλλουν όσοι επιθυμούν να λυμαίνονται ασύδοτοι δημόσια αγαθά».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, επισημαίνοντας πως «οι δήθεν επενδύσεις χωρίς σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, δε συνάδουν με μια σύγχρονη ευνομούμενη χώρα».
«Είναι ολοφάνερο ότι για τους φωνασκούντες οι αρχαιότητες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό εμπόδιο στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση δημόσιων εκτάσεων» καταλήγουν οι αρχαιολόγοι.
Άκυρη χαρακτηρίζει την απόφαση αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου Θεόδωρος Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα θεωρεί ότι προ της αποφάσεως θα έπρεπε να γνωμοδοτήσουν τα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομίας, καθώς στην περιοχή υπάρχουν δραστηριότητες του ΕΟΤ και του ΤΑΙΠΕΔ.
Θέση στο θέμα πήρε και η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «διέξοδος για τη χώρα αλλά και για τους πολίτες της είναι η απομάκρυνση της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν».

Πηγή: http://www.ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *