ροή ειδήσεων

Έλενα Κουντουρά: Ο Τουρισμός μας είναι Εθνική υπόθεση – Μείζον θέμα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Ο Τουρισμός μας είναι Εθνική υπόθεση είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Μείζον θέμα η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, τα γεγονότα σε Ειδομένη και κάποια άλλα σημεία είναι μεμονωμένα, πρέπει να δείχνουμε τη πραγματικότητα, δεν θα αποκρύψουμε τα θέματα που παρουσιάζονται, με το προσφυγικό, αλλά ας μη ξεχνάμε πως ξεκινά και η τουριστική περίοδος, και η Ελλάδα, είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.


Από το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ), ζήτησε, η κα Κουντουρά, να της δωθούν 15 εκατομμύρια ευρώ, διαφημιστικό κονδύλι, ώστε να μπορέσει να διαφημίσει τη συνολική εικόνα της Ελλάδας παγκοσμίως.

Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται να βαδίζει σε νέο ρεκόρ αφίξεων και εφέτος.

Οι «μεγάλοι» τουρ οπερέιτορς TUI και Thomas Cook αναμένεται να φέρουν 20% περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι, ενώ ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και από τις άλλες αγορές του εξωτερικού.

Στο σύνολο της Ελλάδας οι κρατήσεις μας φέτος είναι σε διψήφιο θετικό νούμερο, με μια δυναμική στη Κρήτη από τη Γερμανία +50%, στη Ρωσία +15%, η Ρόδος +15%.

Οι αφίξεις από τη Ρωσία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο. Μάλιστα οι θεωρήσεις βίζας για το πρώτο εξάμηνο του έτους κινήθηκαν με άνοδο 30% σε σχέση με πέρυσι.

Αμερική πάμε εξαιρετικά καλά, παρ’ ότι οι Αμερικάνοι δεν επιλέγουν λόγω των γεγονότων Ευρώπη, περιμένουμε διπλάσια νούμερα, εξ άλλου έχουν βάλει απ’ ευθείας πτήσεις τρείς αμερικάνικες αεροπορικές, η Delta, η American και η United.

Για τον εσωτερικό τουρισμό ο ΟΑΕΔ έχει φτιάξει ιδιαίτερα πακέτα για τα πέντε νησιά που έχουν πρόβλημα.

Στα 3 εκατομμύρια οι επισκέπτες της Κρουαζιέρας φέτος.

Σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μαϊάμι για την προώθηση της κρουαζιέρας η κ. Κουντουρά, διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατήσεων στις κρουαζιέρες γίνεται από τη τηλεόραση. Μάλιστα, όπως είπε, κατάφερε να αυξήσει τις τουριστικές ροές μέσω της κρουαζιέρας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι φέτος θα πάμε καλά, παλεύουμε για το 2017 και το 2018 γιατί οι εταιρίες κρουαζιερών αποφασίζουν πολύ νωρίτερα για τους προορισμούς που θα περιλαμβάνονται στα προγράμματά τους.

Νέα τουριστικά προϊόντα και νέους προορισμούς, προσπαθεί να εισάγει η κα Κουντουρά για τους επισκέπτες των Κρουαζιερόπλοιων αλλά και τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, με τη βοήθεια των Περιφερειών και των Δήμων.

Στο θέμα των παράνομων τουριστικών μισθώσεων, της οικονομίας του διαμοιρασμού, έχει ήδη σταλεί πρόταση της στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την επίσκεψη της υπουργού στα γραφεία της, η ΠΟΕΣΥ, ζήτησε από τους δημοσιογράφους, να κρατούν τις ισορροπίες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Μην κοκορεύεσαι για τα νούμερα, να ευχαριστείς τους Κούρδους και τους τζιχαντιστές που στέλλουν εδώ τους τουρίστες. Τόσα χρόνια δεν φρόντιζαν οι "τουρίστες" υπουργοί να φτιάξουν υποδομές σωστές. Μάλλον δεν είδες τις ουρές έξω από το Ελληνικό προξενείο στην Ρωσία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *