ροή ειδήσεων

Επιδείνωση του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική


Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 20 έως 23 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 17 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.


Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στην στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικούς ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και η Μακεδονία.

Την Κυριακή αρχικά το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι η υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και από τις νυχτερινές ώρες πιθανόν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *