ροή ειδήσεων

«Φωτιά» στο Αιγαίο! Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία


Συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις με την ανοχή του ΝΑΤΟ


Διατεθειμένη να κρατήσει ψηλά τις... θερμοκρασίες στο Αιγαίο φαίνεται πως είναι η Τουρκία, δημιουργώντας συγκρουσιακή ατμόσφαιρα στην περιοχή.


Οι... γείτονες εκμεταλλευόμενοι την κρίση στην Ελλάδα και την ενασχόληση των κυβερνήσεων κυρίως με οικονομικά ζητήματα, εντείνουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα, κάθε είδους συνθήκη και αμφισβητώντας ανοιχτά τα σύνορα της χώρας μας.


Το Newsbomb.gr, έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας την προκλητικότητα των Τούρκων αλλά και την αδιαφορία των κυβερνήσεων για τα εθνικά θέματα.

Οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται τη νομιμότητα α λα κάρτ καλυπτόμενoi από τους «συμμάχους», αλλά και η αντίδραση της Ελλάδας είναι μάλλον ανεμική.

Απίστευτη πρόκληση με νέα ΝΟΤΑΜ

Με νέα ΝΟΤΑΜ η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα ότι παρανομεί καθορίζοντας τα ΕΧΥ (Ελληνικά Χωρικά ’Υδατα) στα 6 ν.μ. και τον ΕΕΧ (Ελληνικό Εναέριο Χώρο) στα 10 ν.μ.

Σύμφωνα με την οπτική των Τούρκων ο ΕΕΧ θα πρέπει να είναι ίσος με τα ΕΧΥ στα 6 ν.μ..

Η ανταλλαγή NOTAM, σύμφωνα με το Militaire.gr αφορά την άσκηση Μονάδων του Τ/ΠΝ και της Τ/ΠΑ με θαλάσσιες Μονάδες των ΗΠΑ την Πέμπτη ανατολικά της Ρόδου.



Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει η Τουρκία να αποδεχτεί ότι ο ΕΕΧ και τα ΕΧΥ της Ελλάδας είναι τα 12 ν.μ. σύμφωνα με τη συνθήκη του Δίκαιου της Θάλασσας την οποία η Τουρκία αφενός δεν έχει υπογράψει και αφετέρου την ασπάζεται όσον αφορά την περιοχή της στην Μαύρη Θάλασσα.


newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *