ροή ειδήσεων

ΑΥΤΗ είναι η γυναίκα που κρύβεται πίσω από κάθε iPhone! (ΦΩΤΟ)


Οι περισσότεροι χρήστες των iPhone ξέρουν τη φωνή της, αλλά όχι το όνομά της, ούτε το πρόσωπό της. Στην πραγματικότητα, την ξέρουν ως «Siri» και είναι η φωνή που ακούγεται όταν πατήσουμε παρατεταμένα το κεντρικό πλήκτρο του smartphone.


Πίσω λοιπόν απ’ αυτή τη φωνή που απαντάει σε διάφορες ερωτήσεις των χρηστών, βρίσκεται η γυναίκα με το όνομα Susan Bennett. Η ίδια μίλησε για την εμπειρία της ως Siri, αλλά και γενικότερα για τη μακρόχρονη καριέρα της που στηρίζεται στη φωνή της. Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν ασχολιόταν με το τραγούδι και της είχε ζητηθεί λόγω ενός προβλήματος που είχε προκύψει σε ένα σόου με ταλέντα να διαβάσει μερικές γραμμές. Από τότε ξεκίνησε αυτήν την καριέρα, αφού έκανε μαθήματα ορθοφωνίας, μέχρι τη μεγάλη συνεργασία της με την Apple που την καθιέρωσε ως Siri.






«Το πρώτο λεξιλόγιο με την φωνή της Siri ηχογραφήθηκε το 2005, το μήνα Ιούλιο, 4 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα», λέει Susan η οποία αποκαλύπτει ότι δεν ήξερε πού θα χρησιμοποιηθούν οι λέξεις που έλεγε, ενώ η φωνή της παρουσιάστηκε στον κόσμο τον Οκτώβριο του 2011.


Ακόμη και τότε δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο για την ίδια, μέχρι να της το πουν οι φίλοι της και να ακούσει τη φωνή της στο κινητό για να επιβεβαιώσει ότι είναι η δική της.


Όπως λέει η ίδια, όσο εξελίσσονται τα iPhones, έτσι αλλάζει η φωνή της Siri, πράγμα που μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι χρήστες, αλλά εκείνη μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός όμως από τη Siri, η Susan έχει δανείσει τη φωνή της σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, στα McDonald’s, ακόμη και στη Nissan. Αγαπάει τη δουλειά της, όπως και να τραγουδάει και σκοπεύει να τα κάνει και τα δύο για όσο θα μπορεί.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *