ροή ειδήσεων

Ο Καραμανλής junior με Κεφαλογιάννη και Κόνσολα κάνει αντιπολίτευση στο Σπίρτζη


Ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ κατέθεσε σήμερα 2 ερωτήσεις
προς τον Υπουργό Μεταφορών


Ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσε σήμερα 2 ερωτήσεις προς τον Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., κ. Χρ. Σπίρτζη.

Η πρώτη, την οποία συνυπογράφει η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ., κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και το μέλος του Τομέα και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αφορά στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που παραμένει ακέφαλη εδώ και ένα χρόνο.

Στο κείμενο της ερώτησης υπογραμμίζεται – μεταξύ άλλων – ότι πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκαλούνται από τη συνεχιζόμενη ιδεοληπτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Η δεύτερη ερώτηση, η οποία επίσης συνυπογράφεται από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αφενός επικεντρώνεται στις σημαντικότατες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στις εργασίες του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε 65), και αφετέρου αναζητά τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. εγκατέλειψε το τμήμα Τρίκαλα – Εγνατία Οδός, που αποτελεί βασικό κομμάτι μέσω του οποίοι θα συνδεθούν η δυτική Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία με τον ΠΑΘΕ.

Ακολουθούν τα κείμενα των 2 ερωτήσεων αναλυτικά:

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που παραμένει ακέφαλη εδώ και ένα χρόνο

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η κυβέρνησής σας και εσείς προσωπικά έχετε αφήσει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ακέφαλη από το Φεβρουάριο του 2015, μια επιλογή που αφενός αδρανοποιεί ουσιαστικά την εν λόγω Αρχή, και αφετέρου εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς.

Πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι εποπτεύει και καθορίζει την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των τηλεπικοινωνιών, και συμβάλλει – σε σημαντικό βαθμό – στην ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του ΑΕΠ.

Προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά η συνεχιζόμενη ιδεοληπτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις Ανεξάρτητες Αρχές. Άλλωστε, και εσείς – πιστός στην πολιτική απαξίωσής τους – είχατε με έμφαση υπογραμμίσει τον Μάρτιο του 2014, σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, ότι τηρείτε επιφυλακτική στάση για το ρόλο και τον τρόπο που λειτουργούν οι Αρχές αυτές.

Οι επιπτώσεις από την ακραία αυτή κυβερνητική επιλογή είναι πολλαπλές και ποικίλες. Εντελώς ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις εξής:

– Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και βεβαίωση παραβάσεων, π.χ. σε θέματα παράνομων ραδιοεκπομπών και λοιπών παραβάσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εσόδων για το δημόσιο και να υπάρχουν «κερκόπορτες» παραβίασης της νομιμότητας για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται η κυβέρνηση.

– Τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, από παρεμβολές που προκαλούνται στην αεροναυσιπλοΐα (αεροπλάνα) από εκπομπές, από παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών ραδιοφωνίας, αφού δεν διενεργούνται έλεγχοι.

– Δεν υλοποιείται ο καθορισμός του κόστους καθολικής υπηρεσίας στην ταχυδρομική αγορά.

– Έχει παραπεμφθεί στις καλένδες η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/61/ΕΕ: «Μέτρα μείωσης κόστους ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων», με αποτέλεσμα η χώρα να απειλείται πλέον με κυρώσεις και πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του ότι δεν έχει ενσωματώσει την εν λόγω οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο.

– Δεν τηρείται το ρυθμιστικό πλαίσιο στην αγορά τηλεπικοινωνιών (π.χ. σε ό,τι αφορά στα κόστη κινητής τηλεφωνίας) με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι πολίτες.

– Δεν προχωράει η αδειοδότηση κεραιών μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων.

– Καθυστερεί η διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 26 GHz, οι οποίες άδειες έληξαν μεταξύ 10 Δεκεμβρίου 2015 και 21 Ιανουαρίου 2016

– Καθυστερεί η διενέργεια διαγωνισμού χορήγησης ραδιοσυχνοτήτων στα 1800 MHz (ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2016).

– Δεν προστατεύονται επαρκώς οι επικοινωνίες στρατού και λοιπών κρατικών δικτύων, όπως της ΕΛ.ΑΣ, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Συνεπεία των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις βαρύτατες ευθύνες και τις επιπτώσεις από την αδρανοποίηση της ΕΕΤΤ και από το γεγονός ότι συνεχίζει να μην στελεχώνει μια Ανεξάρτητη Αρχή με βαρύνουσα σημασία και καθοριστικό ρόλο;

2. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕΤΤ;

3. Εξακολουθείτε να τηρείτε επιφυλακτική στάση για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργούν οι Ανεξάρτητες Αρχές, όπως έχετε δηλώσει στο παρελθόν;



Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
Καραμανλής Κώστας – Ν. Σερρών
Κεφαλογιάννη Όλγα – Α’ Αθηνών
Κόνσολας Μάνος – Ν. Δωδεκανήσου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *