ροή ειδήσεων

NAI! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο …τραγουδιστής που έγινε σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής


Το πρωί στη Βουλή, το βράδυ τραγουδάει σε μεζεδοπωλείο – «Τον επέλεξε ο Βούτσης γιατί έχει την εμπιστοσύνη του» απάντησε ο πατέρας του, αντί γι αυτόν, εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του Θέματος – Απολαύστε «καλτ» βιντεοκλίπ και ασύλληπτες live εμφανίσεις…

Η νέα μεγάλη μεταγραφή της κυβέρνησης αυτή τη φορά δεν είναι μπάρμαν, όπως ο περιβόητος Νίκος Καρανίκας, αλλά τραγουδιστής. Δεν φτιάχνει σφηνάκια, αλλά τραγουδάει σε μπουζούκια και μεζεδοπωλεία. Το όνειρο του Γιώργου Ζάμπα δεν ήταν να γίνει πολιτικός και να σώσει τη χώρα. Από τα σχολικά του χρόνια, ως μέλος του σχολικού συγκροτήματος WC (όπως οι τουαλέτες), διασκέδαζε τον κόσμο με λαϊκά τραγούδια.

Αν μέχρι και σήμερα για τον καλλιτέχνη δεν έχει ανοίξει η πόρτα των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών και των νυχτερινών κέντρων, ο Γιώργος Ζάμπας τουλάχιστον βρήκε ορθάνοιχτο το παράθυρο στο ισόγειο του Κοινοβουλίου με θέα τον Εθνικό Κήπο. Εκεί, από το γραφείο τουπροέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, σχεδιάζει στρατηγικά το μέλλον του Κοινοβουλίου μας ως μετακλητός υπάλληλος.

Ο «Αντώνης Ρέμος του Ελληνικού Κοινοβουλίου» καθημερινά φορά το πουκάμισό του και πηγαίνει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Τα δε βράδια βάζει και σακάκι σπεύδοντας να διασκεδάσει με τα τραγούδια του τις αιθέριες υπάρξεις που του πετούν λουλούδια στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες» στην περιοχή του Αλίμου. Εκεί ο Γιώργος Ζάμπας, μαζί με άλλες φωνές που αναζητούν τη δική τους ευκαιρία στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, βγάζει το νυχτοκάματό του τρεις φορές την εβδομάδα. Φυσικά κατά καιρούς το σχετικά άγνωστο αηδόνι του ελληνικού πενταγράμμου βγάζει τα εξτραδάκια του με έκτακτες εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας. Εμφανίσεις τις οποίες τώρα θα αναγκαστεί να περιορίσει λόγω των υποχρεώσεών του ως μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του κ. Βούτση.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο κ. Ζάμπας εξακολουθεί να εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα αν και είναι διορισμένος στο γραφείο του προέδρου της Βουλής από τις 11 Φεβρουαρίου 2016 έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια τόσο στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου όσο και μεταξύ των εργαζομένων στα μεζεδοπωλεία και στις μουσικές σκηνές όπου τραγουδά. Ασφαλώς και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν διαφημίζουν στους πελάτες τους ότι θα τους διασκεδάσει ο σύμβουλος του προέδρου της Βουλής. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο, ειδικά μετά τα σκληρά φορολογικά μέτρα που αναμένονται, να βρεθεί κάποιος που αντί για λουλούδια να πετάξει παγάκια, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλους καλλιτέχνες για λιγότερο σοβαρούς λόγους.



Το ΦΕΚ (11 Φεβρουαρίου 2016) για τον διορισμό του Γιώργου Ζάμπα «σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου»




To πρωί υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων, το βράδυ διασκεδαστής αιθέριων υπάρξεων στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες» στον Αλιμο


Γιος στελέχους του Συνασπισμού

Ο κ. Βούτσης, ακολουθώντας το παράδειγμα των περισσότερων στελεχών της κυβέρνησης, δεν επέλεξε για τη στελέχωση του γραφείου του έναν άνεργο πτυχιούχο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Προτίμησε έναν τραγουδιστή, προφανώς όχι για να τον χαλαρώνει με την κιθάρα και τα τραγούδια του μετά από κάθε φορτισμένη ολομέλεια. Ισως να τον γνώρισε και να τον συμπάθησε σε κάποια βραδινή του έξοδο σε κέντρο όπου ο καλλιτέχνης εργαζόταν. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά κριτήρια παρά μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής.

Αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι ο πατέρας του τραγουδιστή Κώστας Ζάμπας, πολιτικός μηχανικός, υπήρξε στέλεχος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Μάλιστα ο τελευταίος το ανέφερε στο βιογραφικό του όταν κατέβαινε υποψήφιος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών. Να σημειωθεί ότι είναι κορυφαίος στο αντικείμενό του. Μάλιστα επί 25 χρόνια ασχολούνταν με τα έργα αποκατάστασης των μνημείων της Ακρόπολης, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Επίσης βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και τον οργανισμό Europa Nostra. Ακόμη, εκπόνησε μελέτες και επέβλεψε αναστηλωτικές εργασίες σε μνημεία στη Βεργίνα, στα Λευκάδια Ναούσης, στην Πέλλα, στην Ολυμπία, στη Νεμέα, στη Δήλο, στη Νάξο, στη Νικόπολη, στη Μεσσήνη, στο Αγιον Ορος, στο Ορος Σινά και αλλού.

Κατά τα έτη 2007 και 2008 ο κ. Κώστας Ζάμπας μελέτησε και επέβλεψε το έργο μεταφοράς των εκθεμάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στο νέο μουσείο. Κάποιοι θυμούνται την εμφάνιση του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου 2007, τέσσερις μήνες προτού εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού, όπου παρακολουθούσε την εναέρια μεταφορά των πολύτιμων εκθεμάτων έπειτα από πρόσκληση του κ. Ζάμπα, ο οποίος είχε την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας. Ο τότε νεαρός πολιτικός μηχανικός Αλέξης μάλιστα είχε εντυπωσιάσει με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του τους παρευρισκόμενους.

Ακόμη όμως και αν ο κ. Βούτσης δεν θυμόταν εκείνη την παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού, σίγουρα γνωρίζει τον σύντροφό του από τα χρόνια του Συνασπισμού της Αριστεράς Κώστα Ζάμπα. Και η δοκιμασμένη στα χρόνια συντροφικότητα αποτελεί, όπως έχει αποδειχτεί σε πλείστες περιπτώσεις, το κορυφαίο εφόδιο στο βιογραφικό κάποιου που αναζητεί εργασία. Κάπως έτσι, ο γιος του πολιτικού μηχανικού, τραγουδιστής Γιώργος Ζάμπας, βρέθηκε από τα μπουζούκια στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. Τι και αν την ίδια ώρα χιλιάδες πτυχιούχοι είναι άνεργοι και αρκετοί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να μπορέσουν να ζήσουν – μια πραγματικότητα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλλαν όταν κάθονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Σήμερα, που βρίσκονται στην κυβέρνηση, επιλέγουν όμως σχεδόν αποκλειστικά τα «δικά τους παιδιά», ακόμη και τους Καρανίκες που θεωρούν την καριέρα χολέρα.

Μέσω πατρός απαντάει ο Ζάμπας: Τον επέλεξε ο Βούτσης γιατί έχει την εμπιστοσύνη του

Μέσω μίας ανάρτησης του πατέρα του στο Facebook απάντησε ο Γιώργος Ζάμπας στις αποκαλύψεις του Θέματος.

Αφού επιβεβαιώνει πλήρως ότι ο γιος του εργάζεται πλέον στη Βουλή εξηγεί: «Δεν πρόκειται για σύμβουλο. Επελέγη από τον Ν. Βούτση επειδή τον γνώριζε προσωπικά και έχει την εμπιστοσύνη του, δηλαδή με τα κριτήρια που έχουν άπαντες και απανταχού για αυτή την κατηγορία προσωρινών υπαλλήλων. Έχω βαθύτατη εκτίμηση στον Ν. Βούτση από τα φοιτητικά μας χρόνια για το ήθος και την ακεραιότητά του. Άλλωστε αυτή αναγνωρίζεται και από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Δεν περίμενα να διορίσει τον Γιώργο για να τον εκτιμήσω, ούτε το σχεδιάζαμε επί 45 χρόνια. Ούτε σύμβουλος, ούτε κολλητός ο Γιώργος λοιπόν».

Εν ολίγοις η οικογένεια Ζάμπα επαναλαμβάνει το γνωστό τροπάριο περί εμπιστοσύνης και πρόσληψης, κάτι που έχουμε ακούσει και σε πλείστους άλλους διορισμούς, στον αντίποδα μισού αιώνα επιχειρημάτων της Αριστεράς ότι οι προσωπικές σχέσεις και γνωριμίες δεν μπορεί να είναι κριτήριο διορισμού.

Συνεχίζει ο κ. Ζάμπας: «Από που προκύπτει ότι ο ΓΖ είναι «σύμβουλος», σε τι να συμβουλεύσει τον Βούτση; Μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Προέδρου είναι και διοικητική δουλειά κάνει, όπως και η πλειονότητα των μετακλητών. Το πτυχίο του ΕΚΠΑ είναι υπεραρκετό για τα καθήκοντα αυτά».

Στην ανάρτηση γίνεται μάλιστα και αναφορά στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο Θέμα:
«Δυστυχώς οι τραμπούκοι με τις βαριοπούλες, αυτοαποκαλούμενοι «Ρουβίκωνας», φρόντισαν να του προσφέρουν ένα δώρο προχθές: Μια ανέλπιστη διαφήμιση και ηρωοποίηση, σαν να ήταν το οχυρό της αδέσμευτης δημοσιογραφίας που πολιορκείται», ενώ ο κ. Ζάμπας εκτοξεύει ύβρεις κατά του Πρώτου Θέματος, τακτική που συνηθίζεται μετά από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας!

protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Αριστερή αν(αξιοκρατεία) και μετά απορούν που οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *