ροή ειδήσεων

Thomas Cook: Ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις για Ελλάδα


Μπορεί η φετινή χρονιά να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και κυρίως απρόβλεπτη για την πορεία του τουρισμού, εξαιτίας του μεταναστευτικού αλλά και τελευταία λόγω των σεναρίων που ακούγονται για επιβολή νέων φόρων στη διανυκτέρευση, τα παραπάνω εντούτοις δεν φαίνεται να ανησυχούν - προς το παρόν τουλάχιστον - τα στελέχη του βρετανικού Thomas Cook, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators διεθνώς, με σημαντική παρουσία και στην ελληνική αγορά.

Αντιθέτως μάλιστα, όπως αναφέρουν στο Capital.gr με αφορμή το λανσάρισμα μια νέας ξενοδοχειακής αλυσίδας, η οποία θα ξεκινήσει από τη Ρόδο τον επόμενο μήνα, υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της σεζόν, με την Ελλάδα να βρίσκεται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μαζί με την Ισπανία. Τα στελέχη του βρετανικού tour operator βλέπουν τις κρατήσεις να εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα με θετικό ρυθμό, ενώ τους επόμενους μήνες οι πληροφορίες λένε πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, ειδικά σε ότι αφορά τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Στον αντίποδα φαίνεται να επικρατεί προβληματισμός για την αγορά της Τουρκίας, η οποία θεωρείται εξίσου πολύ σημαντική για τον Thomas Cook και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως όταν η Ισπανία και η Ελλάδα ξεκινήσουν να καταγράφουν υψηλές πληρότητες, τότε θα υπάρξει διοχέτευση της ζήτησης και προς τη γειτονική χώρα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις του προσφυγικού στηενεν εικόνα των ελληνικών προορισμών και αν αυτός ο παράγοντας επηρέασε τις ταξιδιωτικές επιλογές των πελατών, τα στελέχη του tour operator απαντούν πως οι κρατήσεις τελικά δεν διαφοροποιήθηκαν και πως το αντίκτυπο από τις μεταναστευτικές ροές δεν ήταν αρνητικό. Πάντως οι κρατήσεις τώρα ξεκινούν να πυκνώνουν, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως η φετινή τουριστική περίοδος θα κριθεί στο... νήμα.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η απόφαση του tour operator να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου του brand από την Ελλάδα και ειδικότερα από τη Ρόδο, ένα νησί που πέρσι είχε δει τις κρατήσεις να μειώνονται εξαιτίας του προσφυγικού.

Ο Thomas Cook Group plc είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο ομίλους σε ταξίδια αναψυχής με πωλήσεις ύψους 9,6 δισ. ευρώ και πάνω από 20 εκατ. πελάτες, ενώ λειτουργεί σε 15 χώρες-αγορές. Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως διακινεί κοντά στα 2 εκατ. τουρίστες.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *