ροή ειδήσεων

Τα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις καριέρα


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, το 80% των νέων που σπουδάζουν σήμερα, θεωρούν ότι η καριέρα είναι το κλειδί για μια ικανοποιητική ζωή...




Παρά τον κόπο, όμως, που καταβάλλουν για να πάρουν πτυχίο, το πρόβλημα που τους καθηλώνει είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργήσουν αυτήν την καριέρα.

Στην πραγματικότητα, ο τρόπος δεν υπάρχει. Ή -τουλάχιστον- δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρόποι να βοηθηθείς στην αναζήτησή σου. Οι συμβουλές που ακολουθούν είναι απλές (μπορεί να σου φανούν και απλοϊκές), αλλά είναι μια αρχή. Κι ως γνωστόν, η αρχή είναι το ήμισι του του μέλλοντος.

1. Μη βολεύεσαι με περιστασιακές δουλειές

Οι περισσότεροι νέοι άνδρες κολλάνε σε ανούσιες εργασίες. Παίρνουν μια δουλειά επειδή τους προσφέρει άμεσα μετρητά και ενώ θα έπρεπε να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά για τον επόμενο, καλύτερο εργοδότη, αφήνουν τα προσόντα τους να χαραμίζονται σε πρόχειρες και κακοπληρωμένες δουλειές.

2. Κάνε ό,τι περνά από το χέρι σου

Κανένας νέος άνθρωπος δεν πρέπει να βλέπει τη ζωή του σαν μονόδρομο. Μη θεωρείς δεδομένο ότι αν ακολουθήσεις «το δρόμο σου» με όρεξη και σκληρή δουλειά θα πετύχεις ντε και καλά. Δες τη ζωή σαν μια μεγάλη μπάλα που κυλά σε όποια κατεύθυνση τη σπρώχνεις εσύ κάθε φορά.

Μια συγκεκριμένη επιλογή σου μπορεί να αποδειχθεί αποτυχία ή χρυσωρυχείο. Αυτό ισχύει για όλες τις επιλογές. Η «καλή» μπορεί να σου κάτσει στα 20, ή μπορεί να την κυνηγάς μέχρι τα 40 σου. Μπορεί, ακόμη, η ευκαιρία να είναι μπροστά στα μάτια σου, αλλά να μην είσαι σε θέση να τη δεις. Μπορεί να χρειαστεί να την κυνηγάς για το υπόλοιπο της ζωής σου. Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία πραγματικά. Η ικανοποίηση προέρχεται πάντα από το κυνήγι των προκλήσεων.

3. Βρες ένα πρότυπο


Ο John Bird ήταν άστεγος. Και έγινε ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας στην Αγγλία - είναι ο ιδρυτής και εκδότης του βρετανικού περιοδικού δρόμου Big Issue.

Ο Cristiano Ronaldo ήταν γιος καθαρίστριας. Μικρός, ήταν φτωχός, κακός μαθητής και άσχημος. Σήμερα είναι ένα πάμπλουτο παγκόσμιο είδωλο.

Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε από το τίποτα κάτι που σήμερα είναι τα πάντα - το Facebook.
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Και πολύ ενθαρρυντικός για ένα νέο παιδί που δεν ξέρει τι να κάνει στη ζωή του. Η έμπνευση είναι εκεί έξω. Αναζήτησέ τη...

4. Κάνε το επόμενο βήμα στη προσωπική σου περιποίηση

Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Ως εκ τούτου, είτε σου αρέσει, είτε όχι, για κάνεις το επόμενο βήμα στα επαγγελματικά σου και για να «πας μπροστά» όπως έλεγαν οι παλιοί, θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσεις να παίρνεις λίγο πιο σοβαρά την προσωπική σου εμφάνιση και περιποίηση. Φυσικά, η «σωστή εμφάνιση» είναι πάνω απ' όλα θέμα επιλογών. Ακριβέστερα, της επιλογής ενός πιο ώριμου και σοβαρού στυλ που θα σε στηρίξει στην επαγγελματική σου ανέλιξη.

Στη δουλειά - σε κάθε δουλειά - οφείλεις να είσαι καθαρός, περιποιημένος και καλοβαλμένος. Μια καλή εμφάνιση είναι επαγγελματικό προσόν. Και δεν έχει να κάνει με το πόσο όμορφος είσαι, αλλά με το τι εμπνέεις. Όσο πιο σοβαρά παίρνεις τον εαυτό σου, τόσο πιο σοβαρά θα σε παίρνουν ο συνάδελφοι και οι προϊστάμενοί σου.

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα βαθύ, αναζωογονητικό ξύρισμα. Εκτός του ότι θα σου φτιάξει στη διάθεση, θα φωτίσει το πρόσωπό σου και θα κάνει τους ανθρώπους γύρω σου να σε δουν με άλλο μάτι. Ειδικά τους ανθρώπους στο γραφείο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Fortune, οι εννιά στους δέκα διευθυντές μεγάλων εταιρειών προτιμούν να συνεργάζονται (και να προσλαμβάνουν) άντρες που δεν έχουν γένια, μούσι ή μουστάκι. Μια ματιά στη λίστα με τους 500 πιο επιτυχημένους CEOs του ίδιου περιοδιού θα σε πείσει ότι οι αξύριστες εξαιρέσεις είναι ελάχιστες (μετρημένες στα δάχτυλα, στην κυριολεξία).

Ξυρίσου, λοιπόν.. Και κάν' το σωστά, με τα κατάλληλα εργαλεία που θα γλιτώσουν χρόνο και θα προσθέσουν απόλαυση στην καθημερινή σου περιποίηση. Ξεκίνα με μια καλή μηχανή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *