ροή ειδήσεων

55.000 άνεργοι σε 6 μήνες με τα νέα μέτρα


Η χαριστική βολή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση,
καθώς κάνουν λόγο για 55.000 χαµένες θέσεις εργασίας µέχρι το τέλος της χρονιάς!...



Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Γενικής Συνοµοσπονδίας Επαγγελµατιών Βιοτεχνών Εµπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, στο «Πρώτο Θέμα»: «µε την ψήφιση των νέων µέτρων επιδεινώνεται το ήδη κακό οικονοµικό κλίµα στη χώρα. Προετοιµαζόµαστε για εκτόξευση των οφειλών στο ∆ηµόσιο, πάγωµα της αγοράς και πρωτοφανές κύµα λουκέτων και απολύσεων. Εκτιµώ, λοιπόν, πως µέχρι το τέλος του καλοκαιριού η ανεργία θα ανέβει από το 24% στο 26%. ∆ηλαδή θα παρουσιάσει αύξηση 2 ποσοστιαίων µονάδων» τονίζει ο κ. Καββαθάς και συνεχίζει:

«Συγκρατήστε τα νούµερα που σας δίνω: θα υπάρξουν 21.000 λουκέτα επιχειρήσεων, απώλειες 55.000 θέσεων εργασίας, µε τις 31.000 εξ αυτών να αφορούν µισθωτούς και τις υπόλοιπες τους ίδιους τους επιχειρηµατίες. Και αυτά τα νούµερα που προέρχονται από τις έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αφορούν το επερχόµενο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, άσχγμα είναι τα νέα και για τους αγρότες καθώς παρά την πρωθυπουργική δέσµευση µετά τις χειµερινές κινητοποιήσεις ορίζεται ως εισόδηµα από ατοµική γεωργική επιχείρηση το ποσό πάνω από τα 12.000 ευρώ από ενισχύσεις του Πυλώνα Ι της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, των συνδεδεµένων ενισχύσεων και των πράσινων ενισχύσεων.

Στην αρχική µορφή του νοµοσχεδίου οι ενισχύσεις των δύο τελευταίων κατηγοριών δεν περιλαµβάνονταν σε εισόδηµα ατοµικής αγροτικής επιχείρησης και άρα δεν είχαν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *