ροή ειδήσεων

Ρόδος: Μόλις 60% πληρότητα έχουν τα ξενοδοχεία


Σε ποσοστό 50% έως 60% φτάνουν οι πληρότητες κατά μέσο όρο στα ξενοδοχεία της Ρόδου αυτό το διάστημα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών επιχειρηματιών του νησιού μας.

Θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι υπάρχουν κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες είναι σχεδόν γεμάτες και αυτό οφείλεται στο ότι έκαναν μεγάλες προσφορές γι’ αυτό το διάστημα ώστε να γεμίσουν τα δωμάτιά τους.


Πρόκειται για ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα του all inclusive και φιλοξενούν αυτό το διάστημα χαμηλής οικονομικής στάθμης τουρίστες.

Πάντως η κίνηση καταγράφει χαμηλές επιδόσεις με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του τουρισμού να εκφράζουν παράπονα για την εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα. Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί η κατάσταση με τη Ρωσία, ενώ ενδεικτικό της δυστοκίας που επικρατεί είναι ότι κάποια ξενοδοχεία που «δουλεύουν» με τη Ρωσική αγορά παίρνουν ελάχιστες κρατήσεις γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό.

Από την άλλη τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τον τουρισμό καίρια, και ειδικά τις επιχειρήσεις που λόγω της υπερφορολόγησης δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της λειτουργίας τους.

Αυτά από τη μία και το τέλος διανυκτέρευσης που θα επιβληθεί από την άλλη θα εκτινάξουν το τουριστικό πακέτο στα ύψη με αποτέλεσμα να χαθεί πλέον κάθε ελπίδα για αύξηση της τουριστικής κίνησης στο μέλλον.

Ήδη δηλαδή με την προαναγγελία για το τέλος διανυκτέρευσης το 2018 έχουμε στρέψει τους τουρίστες σε άλλους προορισμούς και θα πρέπει να περιμένουμε και τις επιπτώσεις γι’ αυτό.

Σημειώνεται ότι ήδη κάποιοι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων σκέφτονται μετά το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου επειδή ακριβώς δεν υπάρχει καμία προοπτική για τον κλάδο να κλείσουν οριστικά τα ξενοδοχεία τους και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *