ροή ειδήσεων

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΑΛΓΗΛΙΑ-ΡΟΔΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ !!


Στο πλαίσιο του επίσημου εορταστικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, οι Ρόδιοι Εθνικοί-Τελχινίς εόρτασαν τα «Θαργήλια-Ρόδια Διονύσια» σήμερα ημέρα Ηλίου (Κυριακή) στον Βωμό του Πανός, πάνω από το Σπηλαιώδες Ιερό στο πάρκο της Λευκοθέας { Ροδίνι } , τιμώντας την γέννηση των Θεών Απόλλωνα και Άρτεμη, επίσης τιμήθηκε ο Θέος Διόνυσος σύμφωνα με την αρχαία τοπική εορτή .




Φωτογραφίες αργότερα στην σελίδα των Τελχίνων http://telxinis.blogspot.com/

http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/16 07:26

    Χρόνια πολλά Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/16 09:20

    απιστευτη πλακιτσα εχετε. Τωρα θα μου πεις οι αλλοι πιστευουν στις αγελαδες.Καλο ειναι και γνωριζεις και την φυση του νησιου εκει στους αγρους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/16 12:38

    oust antixristoi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/5/16 21:26

      Δεν πειράζει Ελληνάρα μου εβραιοχριστιανέ νεοέλληνα πρόβατο, εσύ πίστευε στον Αιγύπτιο Γιεχωβά σου και την γυναίκα του Ασερά!!!!

      Εγώ είμαι ο Γιαχβέ, ο θεός σου από την χώρα της Αιγύπτου (Ως. 13-4)

      Και έχτισε εκεί (στην Λουξ) θυσιαστήριο και ονόμασε το μέρος αυτό Ελ-Βαιθήλ γιατί εκεί φανερώθηκαν σε αυτόν οι θεοί (Ελωχείλ) Όταν έφυγαν από το μέρος όπου έμενεν ο αδελφός του (Γένεσις 35,7)

      Όταν οι θεοί (Ελωχείμ) με βάλανε να φύγω από την πατριά του πατέρα μου είδα σε αυτή τη γυναίκα του (Γενεσις 20,18)

      Πήγαινε και πες στους υιούς Ισραήλ ταύτα εδώ. Ο Γιαχβέ, ο θεός του Αβραάμ, ο θεός του Ισαάκ και ο θεός του Ιακώβ με απέστειλε προς εσας (Εξοδος 3,15)

      Ειπεν δε ο Μωϋσής προς τον Θεόν, εάν μεταβώ εις τους Ισραηλίτες και είπω εις αυτούς ο θεός των πατέρων σας με απέστειλε προς εσας και με ερωτήσωσι ποίον το όνομα αυτού, τι θα απαντήσω εις αυτούς; Απεκρίθη ο Θεός προς τον Μωϋσήν «είμαι ο Ων» πες στους απογόνους του Αβραάμ και Ιακώβ πως ο Ων με απέστειλε ν’αρθω προς εσάς (Εξοδος 3, 13…14)

      Ο Ων, Κύριε ιδού οι προφήται αυτών προφητευουσι και λίγουσι ….. (Ιερεμίας 14,15 κατά την μετάφραση των Ο’)

      Ο Ων, Κύριε σύ εποίησας τον ουρανόν και την γην τη ισχύι σου τη μεγάλη (Ιερεμίας 39,17 κατά τους Ο’)

      Ο Ιησούς καταριέται μια...συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα...εκτός εποχής!!!
      «Και την επόμενη ημέρα, αφού βγήκαν από τη Βηθανία, πείνασε. Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων. Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτή: “Κανένας πλέον, στον αιώνα, να μη φάει καρπό από σένα”. Και το άκουγαν αυτό οι μαθητές του» (Κατά Μάρκον, 11: 12-14).
      13 καὶ ἰδὼν συκῆν ἀπὸ μακρόθεν ἔχουσαν φύλλα, ἦλθεν εἰ ἄρα τι εὑρήσει ἐν αὐτῇ· καὶ ἐλθὼν ἐπ' αὐτὴν οὐδὲν εὗρεν εἰ μὴ φύλλα· οὐ γὰρ ἦν καιρὸς σύκων. 14 καὶ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτῇ· Μηκέτι ἐκ σοῦ εἰς τὸν αἰῶνα μηδεὶς καρπὸν φάγοι. καὶ ἤκουον οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ

      «Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Και οι μαθητές βλέποντας θαύμασαν, λέγοντας: “Πώς ξεράθηκε αμέσως η συκιά!”» (Κατά Ματθαίον, 21: 19-20).

      (Ματθαίο 21, 18-20) 18 Πρωῒ δὲ ἐπανάγων εἰς τὴν πόλιν ἐπείνασεν. 19 καὶ ἰδὼν συκῆν μίαν ἐπὶ τῆς ὁδοῦ ἦλθεν ἐπ’ αὐτήν, καὶ οὐδὲν εὗρεν ἐν αὐτῇ εἰ μὴ φύλλα μόνον, καὶ λέγει αὐτῇ, μηκέτι ἐκ σοῦ καρπὸς γένηται εἰς τὸν αἰῶνα. καὶ ἐξηράνθη παραχρῆμα ἡ συκῆ. 20 καὶ ἰδόντες οἱ μαθηταὶ ἐθαύμασαν λέγοντες, Πῶς παραχρῆμα ἐξηράνθη ἡ συκῆ

      Μοναδική συνομιλία ανθρώπου με...γαϊδούρι! (και αυτό το λένε θεϊκό βιβλίο!!!)
      «Και ο Κύριος άνοιξε το στόμα τού γαϊδουριού· και είπε στον Βαλαάμ: “Τι σου έκανα και με χτύπησες για τρίτη φορά τώρα;”. Και ο Βαλαάμ είπε στο γαϊδούρι: “Επειδή, με ενέπαιξες· είθε να είχα μάχαιρα στο χέρι μου, επειδή, τώρα θα σε θανάτωνα”. Και το γαϊδούρι είπε στον Βαλαάμ: “Δεν είμαι εγώ το γαϊδούρι σου, επάνω στο οποίο καθόσουν από την εποχή που με έχεις, μέχρι την ημέρα αυτή; Ήμουν ποτέ συνηθισμένο να κάνω έτσι σε σένα;”. Κι εκείνος είπε: “Όχι”» (Αριθμοί, 22: 28-30).

      28 καὶ ἤνοιξεν ὁ Θεὸς τὸ στόμα τῆς ὄνου, καὶ λέγει τῷ Βαλαάμ· τί ἐποίησά σοι ὅτι πέπαικάς με τρίτον τοῦτο; 29 καὶ εἶπε Βαλαὰμ τῇ ὄνῳ· ὅτι ἐμπέπαιχάς μοι· καὶ εἰ εἶχον μάχαιραν ἐν τῇ χειρί, ἤδη ἂν ἐξεκέντησά σε. 30 καὶ λέγει ἡ ὄνος τῷ Βαλαάμ· οὐκ ἐγὼ ἡ ὄνος σου, ἐφ' ἧς ἐπέβαινες ἀπὸ νεότητός σου ἕως τῆς σήμερον ἡμέρας; μὴ ὑπεροράσει ὑπεριδοῦσα ἐποίησά σοι οὕτως; ὁ δὲ εἶπεν· οὐχί)

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/5/16 21:28

      συνέχεια

      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute (είδες πολυθεϊσμός;;;;; και τόσα χρόνια άλλα σου λέγανε για μονοθεϊσμό των Εβραίων της Π.Δ.!!!!)

      Ποιος ήταν ο Ον, ή Ων, ή Ελ, ή Γιαχβέ;;;; Ο Θεός Ατον των Αιγυπτίων. Σε αυτόν πιστεύουν οι εβραιοχριστιανοί!!! Διάβασε λίγο στο διαδίκτυο και έλα μετά να τα ξαναπόύμε.... α! κοίταξε και το όνομα Asherah

      (2King 21,7)The carved image of Asherah that he had made he set in the house of which the LORD said to David and to his son Solomon, ‘In this house, and in Jerusalem, which I have chosen out of all the tribes of Israel, I will put my name for ever;

      “at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3)

      Μην τα ψάξεις όμως στην Ελληνική μετάφραση!!!! Τα έχουν σβήσει για τα πρόβατα και δες στο διαδύκτιο τι γράφουν....

      Νέα διορθωμένη και ανανεωμένη έκδοση GR Biblos 13.0.0.1 =-
      Το GR Biblos 13 παίζει από τα Windows 7 και μεταγενεστερές εκδοσείς των Windows (Windows 8 κ.λ.π.), για προγενέστερες εκδόσεις των Windows (Windows XP κ.τ.λ.) κατεβάστε το GR Biblos 11.5 που είναι παραπάνω.

      Δηλαδή Νέα «διορθωμένη» ραμμένη στα μέτρα τους, ξανά πέρασε από «εξαγνιστικές επιτροπές» για να μην μάθουν τα πρόβατα την αλήθεια της μετάφρασης των (Ο΄)

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/5/16 21:31

      Σεβαστές οι δοξασίες και η πίστη του καθενός, φτάνει να είναι δικές τους και ‘μετά Λόγου Γνώσεως’ και όχι από φόβο και από άγνοια και να μην τον καθιστούν υποχείριο των θρησκευτικών και εξουσιαστικών ιερατείων και αντικείμενο οικονομικής, κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής εκμετάλλευσης. Επειδή όμως κανένας δεν επέλεξε την θρησκεία και την πίστη του, αλλά του επιβλήθηκε από τα σκοταδιστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία, σε ηλικία που δεν μπορούσε να κρίνει, να συγκρίνει και να επιλέξει να πιστεύει ή να μην πιστεύει σε κάτι, γι αυτό η αναζήτηση της αλήθειας για την κακοδαιμονία της ύπαρξης και της συνύπαρξης ανθρώπων και Λαών, αποτελεί σήμερα, στον 21ο αιώνα της κοινωνικά χρήσιμης επιστήμης και της απελευθερωτικής τεχνολογίας, πρώτη προτεραιότητα η αναζήτηση της εξόδου από τους μύθους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
      Όσον αφορά στο παραμύθι των επαγγελματιών θεολόγων, των παπάδων, των ιδεολόγων-φιλοσόφων της εξουσίας και μερικών μονοδιάστατων και παρτάκηδων ‘επιστημόνων’ για τον υποτιθέμενο παρηγορητικό ρόλο των θρησκειών που τάχα ανακουφίζει τους αδύναμους, τους φτωχούς και τους πάσχοντες, πράγμα που τάχα τις καθιστά χρήσιμες και αναγκαίες, οφείλουμε να ρωτάμε για τη συμβολή των θρησκειών στην διαίρεση των κοινωνιών σε πιστούς και απίστους, σε ισχυρούς και αδύναμους σε πλούσιους και φτωχούς, σε έχοντες και μη έχοντες σε βολεμένους και σε πάσχοντες. Οφείλουμε να ρωτάμε γιατί άραγε όλες οι θρησκείες διαπλέκονται με τις εκάστοτε εξουσίες, η ύπαρξη των οποίων προϋποθέτει την κοινωνική ανισότητα, δηλαδή την ύπαρξη φτωχών, αδύναμων και πασχόντων.

      Απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Λάμπου
      Η ανθρωπότητα και η επιστήμη μπροστά στην θρησκευτική απάτη και αυταπάτη

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος24/5/16 09:05

      καλά μας είπες το παραμύθι , τώρα προσευχήσου στη θεά βροχή που έπεσε την άνοιξη. Πές μου π'οτε γιορτάζετε οι άθεοι για να σου στείλω ένα πανί να σκουπίσεις τα γράσα από τα μάτια σου και ίσως μπορέσεις να δεις μακρύτερα από την μύτη σου

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/5/16 21:06

    «Η πίστη είναι για τον άνθρωπο ό,τι και η άμμος για τη στρουθοκάμηλο» Τοιχογράφημα

    Τίποτα δεν είναι πιό ενάντιο στη θρησκεία και στο
    ιερατείο από την κρίση και την κοινή λογική» Voltaire

    «Η θρησκεία είναι η αιτία της κάθε ανοησίας και διαταραχής που μπορεί να σκεφτεί κανείς,·είναι η μητέρα του φανατισμού και της διχόνοιας,· είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας» Voltaire Γάλλος φιλόσοφος

    «Καμιά ψευτιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο εκείνη που γίνεται αντικείμενο πίστης» Thomas Paine, αμερικανός φιλόσοφος.
    «Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκινούν ως βλασφημίες» George Bernard Shaw Νόμπελ Λογοτεχνίας

    Ένας άνθρωπος που στοχάζεται κι εργάζεται κάνει περισσότερα θαύματα, από χίλιους που προσεύχονται σε ανύπαρκτους ‘θεούς’

    «Οι κάτοικοι της γης είναι δύο ειδών: εκείνοι με μυαλά, αλλά χωρίς θρησκεία, και εκείνοι με θρησκεία, αλλά χωρίς μυαλά» Al-Ma’arri Άραβας φιλόσοφος

    «Αν δεν ήμουν άθεος, θα πίστευα σε έναν θεό που επιλέγει να σώζει ανθρώπους με βάση τις ζωές τους συνολικά και όχι δείγματα από τα λόγια τους. Νομίζω πως θα προτιμούσε έναν ειλικρινή και δίκαιο άθεο από έναν τηλε-ευαγγελιστή του οποίου η κάθε λέξη είναι Θεός, Θεός, Θεός, και κάθε πράξη είναι ατιμία, ατιμία, ατιμία» Isaac Asimov, Χημικός και συγγραφέας Επιστημονικής

    «Μία από τις πιο θλιβερές διδαχές της ιστορίας», έγραφε ο διάσημος Αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός Carl Sagan «είναι η εξής: Αν μας έχουν κοροϊδέψει για αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα, τείνουμε να απορρίπτουμε κάθε ένδειξη της κοροϊδίας. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον να μάθουμε την αλήθεια. Η κοροϊδία μας έχει καταστήσει δέσμιους. Απλά, παραείναι οδυνηρό να παραδεχθούμε, ακόμα και στους εαυτούς μας, ότι υπήρξαμε τόσο ευκολόπιστοι»

    Ο δεισιδαίμων περί πάντων τον θεόν αιτιάται. Πλούταρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *