ροή ειδήσεων

Τουρκική πρόκληση: Έκαναν παζάρι Ορθόδοξο ναό στο Τσεσμέ (Ερυθραία) [ΦΩΤΟ]


Χρήση που απάδει με τον πολιτισμικό χαρακτήρα του μνημείου, επιφυλάσσει στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κρήνη (Τσεσμέ) της μικρασιατικής Ερυθραίας απέναντι από τη Χίο, ο Δήμος της πόλης στον οποίο και ανήκει...

Έκπληκτοι όσοι βρέθηκαν στην περιοχή της Σμύρνης τις περασμένες μέρες με αφορμή την εκεί περιοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη και επισκέφθηκαν τον Τσεσμέ διαπίστωσαν τη λειτουργία μέσα στον ανακαινισμένο ναό ενός… παζαριού! Συγκεκριμένα μέσα στο ναό είχαν τοποθετηθεί τραπέζια με διάφορα εμπορεύματα τα οποία και πουλιόταν στους περαστικούς που έμπαιναν σε αυτό το ιδιαίτερο μαγαζί.

Ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, αποπερατώθηκε το 1832, χτισμένος πάνω σε παλαιότερο κτίσμα που καταστράφηκε το 1821. Πρόκειται για έναν πελώριο Μητροπολιτικό ναό που θεωρείται ότι χωρούσε εκατοντάδες εκκλησιαζόμενους.

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή άλλαξε διαρρύθμιση καθώς κατεδαφίστηκε ο εξωνάρθηκας και έμεινε στο κενό η δυτική πρόσοψη του κυρίως ναού με τις τρεις εισόδους. Από το 1992 στέγαζε την Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τσεσμέ ενώ πριν λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες αποκατάστασης του.

Στις 10 του περασμένου Φεβρουαρίου ο ναός λειτουργήθηκε για πρώτη φορά μετά το 1922 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ .ΟΧΙ ΠΑΖΑΡΙ .
    ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοπέλα μου δεν έχεις καταλάβει ότι ότι καταστροφές κάνουν οι εβραιοχριστιανοί σε αλλόθρησκους είναι καλά καμωμένο και ότι κάνουν οι άλλοι σε αυτούς είναι "προσβολή της θρησκείας του" λες και αυτοί είναι οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί που θα τους κάψει ο Γιαχβέ...... μόνο που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταλάβει τα πρόβατα ότι η θρησκεία είναι μια επινόηση για την αποχαύνωση και την υποταγή των προβάτων σε μια εξουσία που τους απομυζά το μυαλό και την περιουσία τους αργά αλλά σταθερά
      Μαρξ. "Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού"

      Διαγραφή
  2. Ποιο είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω, και οι εβραιοχριστιανοί δεν κάνανε τα ίδια και χειρότερα όταν μετατρέπανε Αρχαίους ναούς σε εκκλησίες;;;; Δηλαδή λατρεύανε τον Αιγύπτιο θεός τους Γιαχβέ (θεός του Ηλιου) που έφερε μαζί του στην Ιουδαία ο Αιγύπτιος Οσάρσηφ (Μωϋσής). Οι δε Εβραίοι πίστευαν σε 80 θεούς!!!

    Αλλά για πηγαίνετε στην Ρωσία να δείτε μέσα στους ναούς τι παραμάγαζα στήνονται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *