ροή ειδήσεων

Αλαλούμ με τα στοιχεία για τις κρατήσεις των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα


Σύγχυση προκαλούν τα στοιχεία σχετικά με τις προβλέψεις για τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών
στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Από τη μία πλευρά το περιοδικό Spiegel κάνει λόγο για ρεκόρ κρατήσεων των Γερμανών, επικαλούμενο δήλωση εκπροσώπου της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών (DRV), στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο οποίος ανέφερε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνες του 2015.

Από την άλλη πλευρά , τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν στελέχη 260 ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών, κάτι που επιβεβαιώνουν παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στη Realnews της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έρευνα προορισμών της γερμανικής έκδοσης FVW που ειδικεύεται σε θέματα σχετικά με την ταξιδιωτική βιομηχανία και τον τουρισμό, οι Γερμανοί φέτος «ψηφίζουν» περισσότερο Ισπανία και πολύ λιγότερο Ελλάδα για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα για το 2016 είναι 7η στις προτιμήσεις των Γερμανών, πίσω από την Μαγιόρκα, την Ισπανική ενδοχώρα, τα Κανάρια Νησιά, την Πορτογαλία, τα Τουρκικά παράλια και την Ιταλία.



Όπως ανέφερε η Realnews, μέχρι στιγμής μόνο η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν άνοδο στις κρατήσεις των Γερμανών με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να μιλούν για ξεκάθαρη στροφή προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση εκπροσώπου μεγάλου γερμανικού τουριστικού οργανισμού που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. «Η Ισπανία σαρώνει φέτος. Έχει κερδίσει μεγάλο μέρος της γερμανικής αγοράς. Ενδεικτικό του μεγάλου τουριστικού ρεύματος για την Ισπανία είναι το γεγονός ότι ακόμη και τα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά, που δεν αποτελούν παραδοσιακό τουριστικό προορισμό, παρουσιάζουν ήδη υψηλές πληρότητες».

Σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού που μίλησαν στη Realnews, η προσφυγική κρίση, η πολιτική αστάθεια που έχει προκληθεί εξαιτίας της καθυστέρησης της αξιολόγησης, η οικονομική αβεβαιότητα, καθώς και η υπερφορολόγηση που επιβαρύνει το τουριστικό προϊόν και μειώνει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας είναι οι βασικές αιτίες που στρέφουν μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών σε εναλλακτικούς προορισμούς. Και η πτώση είναι εμφανέστερη στους τουρίστες από τη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα.

Εξάλλου, και ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρότι σημείωσε ότι βαίνει αυξανόμενη η ζήτηση για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, υπογράμμισε τη μείωση κρατήσεων για την Κω και τη Σάμο, όπου είναι έντονο το προσφυγικό πρόβλημα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/16 07:57

    Μην φοβαστε.Η κυβερνηση ειπε οτι θα ερθυν φετος 25.000.000 τουριστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *