ροή ειδήσεων

Αυτός είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος


Με τη βοήθεια του πρώην διεθνή διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη,
το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος κατάφερε, μέσω σκληρής δουλειάς, να θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έχει βρεθεί, άθελά του, στο επίκεντρο των συζητήσεων, ύστερα από την απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει τη διαιτητική ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τοποθετώντας άλλους βοηθούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής να αναβάλει τον τελικό που επρόκειτο να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο (08/05), ενώ στη συνέχεια υπήρξε "χαρτοπόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

ΜΕΣΩ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Όμως, ποιος είναι πραγματικά ο Τάσος Σιδηρόπουλος; Το Contra.gr, με τη βοήθεια του πρώην διεθνή διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη σκιαγραφεί το προφίλ του διεθνή διαιτητή που κατάφερε με υπομονή και σκληρή δουλεία να θεωρείται πλέον ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι.

Ο Σιδηρόπουλος ανήκει στον σύνδεσμο Δωδεκανήσου, παρότι γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον στίβο, ενώ φοίτησε σε αθλητικό σχολείο, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός έβαλε τέλος στα όνειρά του, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί με τη διαιτησία.

Στα πρώτα του βήματα δεν θεωρείτο το μεγαλύτερο ταλέντο της ελληνικής διαιτησίας, όμως, μέσω σκληρής δουλειάς κατάφερε να φθάσει στο κορυφαίο επίπεδο. Βέβαια, στάθηκε τυχερός, καθώς την περίοδο που επιλέχθηκε στους πίνακες της Super League υπήρξε αποχώρηση σημαντικών διαιτητών, όπως ο Κύρος Βασσάρας κι ο Τάσος Κάκος.

Εκείνη την περίοδο υπήρχε μία έλλειψη προσωπικοτήτων στην ελληνική διαιτησία, την οποία κι εκμεταλλεύτηκε, με τη θετική έννοια, ο Σιδηρόπουλος. Μπορεί στην αρχή να υπέπεσε σε αρκετά διαιτητικά λάθη, έχοντας μέτρια παρουσία, αλλά δούλεψε σωστά, είχε καλή νοοτροπία και κατάφερε να αποκτήσει καλύτερη αντίληψη του παιχνιδιού. Έχει διευθύνει πολλά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας, κατά γενική ομολογία, θετική παρουσία.
Η καλύτερη επιλογή για τον τελικό

Η UEFA διέκρινε θετικά στοιχεία στον τρόπο διαιτησίας του κι ύστερα από εισήγηση της ΚΕΔ, τον έκανε διεθνή, φθάνοντας να σφυρίζει μέχρι και παιχνίδια των ομίλων του Champions League, κατά την περυσινή σεζόν. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Έλληνας διαιτητής μετά τον κ. Βασσάρα που έφθασε να ανήκει στην πρώτη κατηγορία (First Division) της UEFA. Για 6 ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα δεν είχε εκπρόσωπο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μελανό σημείο στη διεθνή καριέρα του, η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου υπέπεσε σε σωρεία διαιτητικών λαθών, με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Πόντους Βέρνμπλουμ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σιδηρόπουλος μπερδεύτηκε κι αντί να δείξει την άγουσα για τα αποδυτήρια στον Σουηδό άσο, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σεργκέι Ιγκνασέβιτς.

Ως χαρακτήρας, διακρίνεται για τη σοβαρότητά του και προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς θέλει να κρίνεται για όσα συμβαίνουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Από την πλευρά του, ο Ηρακλή Τσίκινης έχει να πει τα καλύτερα για τον Τάσο Σιδηρόπουλο:"Θεωρώ πως είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής και η καλύτερη επιλογή για να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου. Προσωπικά, αν ήμουν στην Επιτροπή Διαιτησίας θα διάλεγα εξ αρχής τους βοηθούς που έχει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Παίζει σημαντικό ρόλο για έναν διαιτητή να έχει στο πλευρό του ανθρώπους που γνωρίζει καλά, γιατί θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *