ροή ειδήσεων

Στη Βουλή η δικογραφία του Καμμένου για την υποκίνηση της αποδοκιμασίας σε βάρους του στην Κω


Η Βουλή καλείται να αποφανθεί για τα περαιτέρω ως προς την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας...



Η υπόθεση με τα αυγά, τα μπουκάλια και τα άλλα αντικείμενα που πέταξαν στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο αγανακτισμένοι κάτοικοι της Κω τον περασμένο Αύγουστο, όταν επισκέφθηκε το νησί και του αστυνομικού ο οποίος -κατά τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου- «κρύβεται» πίσω από την επίθεση, θα απασχολήσει τη Βουλή.

Στις 21 Αυγούστου 2015, όταν το μεταναστευτικό ήταν σε έξαρση, ο κ. Καμμένος για το λόγο αυτό επισκέφθηκε την Κω.

Όμως, αγανακτισμένοι πολίτες του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση είναι ανήμπορη να δώσει λύσεις και να ελέγξει το μεταναστευτικό πέταξαν αυγά και μπουκάλια με νερό εναντίον του κ. Καμμένου, τον αποδοκίμασαν έντονα με σκαιούς χαρακτηρισμούς.

Ο υπουργός Άμυνας με αυγά στο σακάκι του φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, ενώ οι κάτοικοι της Κω του φώναζαν ένα παρατεταμένο «ουυυυ...».

Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί». Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε συγκεκριμένο αστυνομικό ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα εάν κατέγραψε λανθασμένα το επώνυμό του.

Ο φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε στη συνέχεια σε βάρος του κ. Καμμένου αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη και μήνυση με την οποία ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας για συκοφαντική δυσφήμιση και απλή δυσφήμηση (άρθρα 362 και 363 Ποινικού Κώδικα).

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ήταν για εκείνον οδυνηρή η αναπαραγωγή από τα μέσα ενημέρωσης της αναφοράς του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του, καθώς έλαβα ευρεία δημοσιότητα και του προκάλεσε αγανάκτηση.

Όπως υποστηρίζει κατά το περιστατικό που εξελίχτηκε έξω από το Δημαρχείο δεν ήταν καν εκεί, απλώς είχε περάσει μια ώρα πριν από το λιμάνι, εκτός υπηρεσίας. Μάλιστα ρώτησε γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητικότητα από επαγγελματίες καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν πληγεί από την αθρόα είσοδο προσφύγων-μεταναστών.

Ακόμη, σημειώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση.

Ο αστυνομικός αναφέρει επίσης ότι κάλεσε με εξώδικο το κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter, αλλά εκείνος δεν το έκανε και κατόπιν αυτού προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.

Τέλος, αναφέρει ότι πριν πολλά χρόνια υπηρέτησε στην ΕΥΠ για ένα μικρό διάστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας στη Βουλή, η οποία καλείται να αποφανθεί για τα περαιτέρω ως προς την άρση ή όχι της ασυλίας του κ. Καμμένου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *