ροή ειδήσεων

Dealout: Συνέντευξη από τον εμπνευστή της εφαρμογής!

Ο Λεωνίδας Ορφανίδης είναι ένα νέο παιδί που επινόησε ένα τρόπο να γίνει η ζωή μας λίγο καλύτερη. Μία χρήσιμη εφαρμογή (Dealout) που κερδίζει χρήματα στους χρήστες, αλλά και νέους πελάτες σε διάφορες επιχειρήσεις και μαγαζιά! Μόλις κατεβάσεις την εφαρμογή, σου εμφανίζονται προσφορές από καταστήματα που βρίσκονται κοντά σου, επιλέγεις όποια σε ενδιαφέρει και πας να εξαργυρώσεις τον κωδικό σου! Απλό, εύκολο, γρήγορο και πάνω απ’ όλα οικονομικό. Πάμε να δούμε όμως ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την εντυπωσιακή εφαρμογή.

Kαλησπέρα Λεωνίδα!
Καλησπέρα και σε εσας!

Έχεις δημιουργήσει μία πλατφόρμα, η οποία μέσα σε 4 μήνες έχει 2,500 downloads, που είναι αρκετά μεγάλο νούμερο για μια νέα εφαρμογή! Για πες μας, σε τι χρησιμεύει;
Όταν ξεκίνησα, στόχος ήταν να δώσω τη δυνατότητα σε όλα τα άτομα που είναι κοντά στην ηλικία μας, (φοιτητές, φαντάρους, μαθητές) να βγαίνουν έξω οικονομικά, λόγω και μιας προσωπικής μου εμπειρίας.

Θες να μας πεις γι’ αυτή την εμπειρία;
Πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, υπήρχε ένα παιδί που όποτε βγαίναμε παρέα, δεν ερχόταν ποτέ και έλεγε διάφορες δικαιολογίες για να καλύψει την απουσία του. Ωστόσο αργότερα καταλάβαμε ότι η αιτία ήταν τα χρήματα. Παρόλο, όμως, που προσφερθήκαμε να τον βοηθήσουμε, ένιωθε ότι γινόταν βάρος. Είναι κρίμα επειδή κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στο να βγει, να χαλάει την ψυχολογία του.

Οπότε έτσι άρχισαν να γεννιούνται ιδέες, να βρεις τρόπους να βγαίνει κάποιος οικονομικά.
Η λογική της εφαρμογής κινήθηκε σε δύο άξονες. Πρώτον να βοηθήσω τη νεολαία να συνεχίσει να ζει όπως ζούσαμε κάποτε και δεύτερον από αυτό να βγει κερδισμένη και η τοπική αγορά που επίσης περνάει δύσκολες στιγμές στις μέρες μας.

Προ κρίσης, που ήμασταν πιο χαλαροί.
Ακριβώς αυτό. Πριν την κρίση ξοδεύαμε περισσότερα και οι επιχειρήσεις είχαν μεγαλύτερη προσέλευση. Οπότε προσπάθησα να δημιουργήσω μια πλατφόρμα που θα κερδίζει ο χρήστης οικονομία στη τσέπη του αλλά και οι επιχειρήσεις περισσότερη πελατεία και θετική απήχηση στους χρήστες.

Έτσι θα γνωρίζουν οι χρήστες νέες επιχειρήσεις και μαγαζιά και αν τους αρέσουν οι υπηρεσίες, ξαναπάνε;
Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να γνωρίσουν την επιχείρηση και όπως είπες, αν περάσουν καλά και μείνουν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες, σίγουρα θα ξαναπάνε.

Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται μόνο στη Ρόδο;
Ουσιαστικά ναι. Βέβαια ήδη υπάρχουν συζητήσεις για να επεκταθούμε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να καθιερωθεί πρώτα στη Ρόδο. Όσο μεγαλώνει η εφαρμογή και όταν αποκτήσει γερή βάση εδώ, τότε θα την επεκτείνω πανελλήνια.

Ποιο είναι το μότο της εφαρμογής;
Βγες έξω ελεύθερα, κερνάει το κινητό σου!

Είναι όντως όπως το λες! Μου έκανε εντύπωση ότι έχει πολύ καλές προσφορές και μάλιστα από μαγαζιά που κάποια είναι πολύ γνωστά και κάποια δεν τα γνώριζα ή είναι καινούρια.
Χωρίς την συνδρομή των μαγαζιών, το DealOut δεν θα υπήρχε. Eίναι τιμή μου που συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις της Ρόδου και τις ευχαριστώ πάρα πολύ που με εμπιστεύτηκαν. Είναι πολύ θετικό να βλέπεις ότι τα ίδια τα μαγαζιά στηρίζουν τέτοιες ιδέες.

Σίγουρα, αφού κι εμείς σαν λαός είμαστε υπέρ της διασκέδασης και της εξόδου, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με καινοτόμες ιδέες για να ελαφρύνει και την τσέπη μας! Ειδικά για τα νέα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να βγούνε.
Το έχουμε στο αίμα μας αυτό. Συνηθίσαμε στην καλοπέραση και πάνε να μας το στερήσουν! (Γελάμε) Ε δεν τους αφήνουμε!

Έτσι! Οπότε η εφαρμογή παίζει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ πελάτη και επιχείρησης.
Αυτό ακριβώς.

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον;
Δεν έχω βλέψεις αλλά στόχους. Πρώτος είναι να καθιερωθεί στη Ρόδο και αργότερα πανελληνίως. Δεύτερος είναι να πάει και στην Κύπρο που είναι αδέρφια μας, ενώ για πιο μετά έχω στο μυαλό μου μέσω του τουρισμού να πάει και εξωτερικό.

Μεγαλεπήβολο…
Είναι, αλλά σιγά σιγά, με πολύ δουλειά, αργά και σταθερά βήματα όλα γίνονται. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο με το DealOut ούτε στο εξωτερικό, οπότε γιατί όχι.

Υπάρχουν βέβαια διάφορα sites που δίνουν προσφορές, σε τι πιστεύεις διαφέρει η εφαρμογή σου;
Όπως είπες, είναι site, χρειάζεσαι υπολογιστή για να το δεις αναλυτικά. Το κινητό είναι πλέον η προέκταση του χεριού μας, είναι πολύ πιο εύκολο όταν είσαι εκτός σπιτιού και λάπτοπ να μπεις σε μία εφαρμογή και να κάνεις γρήγορα τη δουλειά σου.

Λαμβάνεις μηνύματα από τους χρήστες;
Παίρνω πολύ αγάπη από τον κόσμο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Ειδικά μερικά μηνύματα μου φτιάχνουν την μέρα και με γεμίζουν ενέργεια.

Σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου και για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή σου. Πραγματικά χρειαζόμαστε τέτοιες ιδέες στις εποχές που ζούμε. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα και να είναι καλοτάξιδη!
Κι εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι καλές εκπομπές στο σταθμό σας!

Χρήσιμα links για το Dealout:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *