ροή ειδήσεων

Η... δίκαιη Ανάπτυξη που ονειρεύεται ο Τσίπρας, το 2021!


Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε έναν τόπο με ισχυρό συμβολισμό, για να παρουσιάσει το σχέδιό του για τη «δίκαιη ανάπτυξη», την αλλαγή σελίδας στη χώρα, προσπαθώντας να αποτραβήξει τα βλέμματα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και να δώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι τα «καλύτερα έρχονται»...



H δίκαιη ανάπτυξη, λοιπόν, του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του θα βασίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση, το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία (πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων). Φυσικά, όλα αυτά τα είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επιτυγχάνοντας να βρεθεί η χώρα ένα κλικ πριν την ανάπτυξη, ωστόσο ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η δική του κυβέρνηση θα το κάνει...αλλιώς και καλύτερα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η ανάπτυξη είναι ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις.



«Η Νέα Δημοκρατία θα ήταν καλύτερο να μην μιλάει για ανάπτυξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα για να συνεχίσει:«Γιατί όλοι ξέρουν πώς εννοεί την ανάπτυξη η ΝΔ: ληστρικές συμβάσεις για το δημόσιο, συμπίεση του κόστους εργασίας, ελεύθερες απολύσεις, ροή πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους, πάρτι με την διαπλοκή, θαλασσοδάνεια. Εκφυλισμός, που αφορά ακόμα και το ίδιο τους το κόμμα». Η ανακοίνωση έρχεται σαν απάντηση στην σκληρή ανακοίνωση από πλευράς ΝΔ που σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Μουσείο της Ακρόπολης για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για θράσος και υποσχέσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πολύ θράσος να να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δισ. ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας ή 5.000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2015 - 2016. Ο πρωθυπουργός των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής, που εκείνος επέλεξε. Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Για ποια ανάπτυξη μιλάει η ΝΔ;
Το ύφος και το επίπεδο των ανακοινώσεων της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορο. Είναι σαφές ότι η απογοήτευση από την έκβαση του σχεδίου «παραιτηθείτε» δεν μπορεί να κρυφτεί.
Σε ότι αφορά την ουσία: η Νέα Δημοκρατία θα ήταν καλύτερο να μην μιλάει για ανάπτυξη. Γιατί όλοι ξέρουν πως εννοεί την ανάπτυξη: ληστρικές συμβάσεις για το δημόσιο, συμπίεση του κόστους εργασίας, ελεύθερες απολύσεις, ροή πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους, πάρτι με την διαπλοκή, θαλασσοδάνεια. Εκφυλισμός, που αφορά ακόμα και το ίδιο τους το κόμμα.
Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο πρωθυπουργός που παριστάνει τον οπαδό του Μαδούρο, σήμερα φόρεσε το κοστούμι του διαχειριστή. Έχει πολύ θράσος να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δις ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας ή 5.000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2015 - 2016.
Ο πρωθυπουργός των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής, που εκείνος επέλεξε. Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες! Οι συμπολίτες μας ξέρουν πια ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί. Όσο παραμένει η Κυβέρνηση Τσίπρα, η "πίτα" του Α.Ε.Π. μικραίνει, ενώ τα κομμάτια που αναλογούν στον καθένα και λιγότερα γίνονται και μοιράζονται άδικα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες. Αδιαφορούν για τις φιέστες και τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Όσα αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει.Το μόνο καινούργιο από τον κ. Τσίπρα είναι ότι, ενώ ειρωνεύτηκε πρόσφατα στη Βουλή τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το στόχο που έθεσε για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα έσπευσε να τον υιοθετήσει πλήρως, στα λόγια. Αυτό τουλάχιστον προσπάθησε να το αντιγράψει σωστά».

Γεννηματά για ομιλία Τσίπρα: «Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή»

«Ευτυχώς τα αγάλματα δεν έχουν φωνή», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Ολόκληρο επικοινωνιακό show, έστησε ο κ Τσίπρας, για να επαναλάβει τα χιλιοειπωμένα.Τα ίδια και τα ίδια», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Τι να περιμένει η ανάπτυξη από μια κυβέρνηση διώκτη των επενδύσεων» διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «εξοντωτικούς» φόρους» και «υπέρογκες» ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και για «άδειο κέλυφος του αναπτυξιακού νόμου, αμφιθυμίες υπουργών, κράτος των ημετέρων, εξόχως υφεσιακά μέτρα του μνημονίου». «Ό,τι δηλαδή χρειάζεται για να φύγουν και οι λίγοι που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», συμπλήρωσε. «Όσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, ας ρωτήσουν αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ, αυτούς που έχασαν το επίδομα θέρμανσης, αυτούς που θίγει η μείωση του αφορολόγητου. Κρίμα για την χώρα. Μια ακόμα απογοήτευση για όσους περίμεναν ακόμη, να κάνει κάτι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Ποτάμι για «δίκαιη ανάπτυξη»: Τελείως εκτός πραγματικότητας ο Τσίπρας

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει περίτρανα πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. «Προφανώς αγνοούν ότι η υγιής και διατηρήσιμη ανάπτυξη στηρίζεται σε σοβαρές επενδύσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες και δεν έρχεται με απλοϊκές εκθέσεις ιδεών», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Πώς θα έρθουν νέοι επενδυτές και ποια κίνητρα θα δοθούν για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους αυτοί που ήδη δρουν στην Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα δεν απαντήθηκε ούτε σήμερα. Αντιθέτως διατηρείται το κακό ψυχολογικό και υφεσιακό κλίμα που δημιουργούν τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα, η κρατικίστικη αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουν οι υποκριτικοί λυγμοί Υπουργών της Κυβέρνησης μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση». «Με τέτοια μυαλά, θα συζητάμε διαρκώς για το πως θα μοιράσουμε τη φτώχεια κι όχι πως θα πάρουν όλοι μέρισμα ανάπτυξης. Το φόντο που επέλεξαν απόψε οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης είναι πράγματι εντυπωσιακό. Όμως όταν δεν υπάρχει μήνυμα η εικόνα παραμένει κενή και τελικά εικόνα, όπως το όμορφο φόντο του Καστελλόριζου το 2010», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/6/16 13:25

    Βρε παιδιά μην τσακώνεστε ο ΤΣΙΠΡΑΣ επέλεξε το Μουσείο της Ακρόπολης να αναγγείλει, γιατί η ανάπτυξη του ΤΣΙΠΡΑ είναι για το ΜΟΥΣΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *