ροή ειδήσεων

Ρόδος: Κάθειρξη 40 ετών σε δύο διακινητές παράτυπων μεταναστών


Συνολική ποινή κάθειρξης 40 ετών, φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ «μοιράστηκαν» την Πέμπτη στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Σύριοι διακινητές ηλικίας 26 και 36 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν στις 31 Αυγούστου 2015 το πρωί ανοικτά της Σύμης μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Λιμενικών, καθώς εντοπίστηκαν να μεταφέρουν και να αποβιβάζουν 14 παράτυπους μετανάστες!

Οι αλλοδαποί κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο όπως κατηγορούνται και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, ένα έτος φυλάκισης και 3000 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα, και δύο χρόνια φυλάκιση για αντίσταση, δηλαδή κατά συγχώνευση 20 χρόνια κάθειρξη και 6 μήνες φυλάκιση καθώς και 37.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο έκαστος.


Οι εφέσεις για τους Σύριους διακινητές δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 8.30 το πρωί στις 31 Αυγούστου του 2015 σκάφος της Λετονικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και επέβαινε σε αυτό και προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύμης, εντόπισε ένα ύποπτο πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος σημαίας Τουρκίας με σημαντικό αριθμό παράτυπων μεταναστών, το όποιο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Στην συνέχεια οι δύο αλλοδαποί κυβερνήτες – διακινητές εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω να αποβιβάζουν τους μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην περιοχή της Μαραθούντα στην Σύμη. Μόλις οι διακινητές αντιλήφθηκαν το περιπολικό του Λιμενικού αντί να σταματήσουν για έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα, έκαναν επικινδύνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσουν το περιπολικό σκάφος και να διαφύγουν, ενώ ακινητοποιήθηκαν μετά από μικρής διάρκειας καταδίωξης. Οι δύο Σύριοι συνελήφθησαν ενώ διασώθηκαν και περισυλλέγησαν και οι 14 παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξεταζόμενοι από τους Λιμενικούς οι μετανάστες ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια ενώ κατέβαλλαν το ποσό των 2000 ευρώ έκαστος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *