ροή ειδήσεων

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Απομάκρυναν κατοίκους από την Απολακκιά


Μαίνεται ανεξέλεγκτη έως αυτή την ώρα η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί κοντά στο χωριό Απολακκιά στη νότια Ρόδο. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν από τη μια το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και από την άλλη επεκτείνουν με μεγάλη ταχύτητα το μέτωπο της φωτιάς.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και το Φράγμα Απολακκιάς και πλέον κατευθύνεται προς την περιοχή Σιάννα.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 38 οχήματα της πυροσβεστικής και 15 υδροφόρες του Δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Οι άνεμοι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση, όπως λέει στο CNN Greece η δημοσιογράφος, Tζίνα Δαβιλά, με αποτέλεσμα η πορεία της φωτιάς να αλλάξει αρκετές φορές και να κινδυνεύσουν σπίτια και αποθήκες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό.

Όπως είπε στο CNN Greece ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Γιώργος Πόκκιας, σε τουλάχιστον μια περίπτωση ένα σπίτι εκκενώθηκε, ενώ νωρίς το μεσημέρι και για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν από την Απολακκιά ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά και μεταφέρθηκαν στο χωριό Κατταβιά.

Νωρίς το μεσημέρι το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθυνόταν προς την περιοχή Σκιάδι, όπου υπάρχει Μονή και οι Αρχές είχαν ήδη εκπονήσει σχέδιο εκκένωσής της.

Πηγή: "Η Ροδιακή"

Οι πυροσβέστες επιχειρούν να οριοθετήσουν και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο προτού αρχίσει να βραδιάζει και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης καθώς ο συνδυασμός της νύχτας και των ισχυρών ανέμων μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: "Η Ροδιακή"

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *