ροή ειδήσεων

Γερμανικός τουρισμός: -16% οι κρατήσεις πακέτων τον Ιούνιο, αύξηση σε Κω, Ρόδο, Ηράκλειο


Mειωμένες κατά 16% ήταν οι κρατήσεις οργανωμένων διακοπών από τη Γερμανία τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι, μία ανάσα πριν από την υψηλή σεζόν, εμφανίζοντας όμως σημάδια ανάκαμψης στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών αγοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της GfK σε 1.200 τουριστικά πρακτορεία, η μείωση αυτή (16%) διαμόρφωσε τις σωρευτικές πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2016 σε επίπεδα 8% χαμηλότερα από πέρυσι.

Οι πράκτορες πλέον πρέπει να κάνουν πωλήσεις που αντιστοιχούν στο 22% των περυσινών συνολικών εσόδων μέσα στο ερχόμενο 4μηνο προκειμένου να αντισταθμίσουν τις φετινές απώλειες σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, αυτό είναι μάλλον απίθανο, σύμφωνα με τους αναλυτές της GfK.

Όσον αφορά τις κρατήσεις τελευταιας στιγμής, όσες αφορούν αναχωρήσεις τον Ιούνιο εμφανίζουν μείωση 1,5%, φτάνοντας συνολικά την ιστορικά χαμηλή επίδοση του 4,3%, ενώ οι πωλήσεις για αναχώρηση τον Ιούλιο είναι αυξημένες μόνο κατά 1,8%, στο 20,2%, όσον αφορά τα έσοδα.

Για τους μήνες αναχώρησης, ο Μάιος (-5,5%) και ο Ιούνιος (-5%) είχαν μεγάλη μείωση από πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις τον Ιούλιο βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ο Αύγουστος παρουσιάζει μεγάλη μείωση της τάξης του 20%. Οι πρώτοι μήνες του φθινοπώρου εμφανίζουν επίσης μείωση (-6,6% τον Σεπτέμβριο, -8% τον Οκτώβριο).

Αύξηση κρατήσεων σε Ηράκλειο, Ρόδο και Κω


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία οργανωμένων πακέτων διακοπών από τη Γερμανία σε κορυφαία αεροδρόμια-προορισμούς της Traveltainment, πέντε από τα 7 μεγαλύτερα αεροδρόμια είχαν μείωση κρατήσεων τον Ιούνιο.

Οι κρατήσεις για Αττάλεια μειώθηκαν κατά 31% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015 και για Πάλμα κατά 5%.

Το Ηράκλειο, στην τρίτη θέση των αεροδρομίων, είχε αύξηση 11% και η Λας Πάλμας +3%.

Αντίθετα, η Φουερτεβεντούρα είχε μείωση 14%, η Ουργκάντα -47% και η Ν. Τενερίφη -2%.

Ισχυρές πωλήσεις καταγράφηκαν σε Ρόδο (+12%), Κω (+42%) και Βάρνα (+31%).

Πηγή : tornosnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *