ροή ειδήσεων

Ρόδος: Οι δύο αλήθειες του βιασμού 20χρονης


Κεντρικό θέμα συζήτησης στη Ρόδο οι εκ διαμέτρου αντίθετες καταθέσεις για το βιασμό νεαρής. Πλησιάζει η ώρα του εισαγγελέα...

Τη σύλληψη νεαρού 'Αγγλου που είχε έρθει για διακοπές στη Ρόδο και εργαζόταν σε μπαρ στο Φαληράκι, προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί, έπειτα από καταγγελία για βιασμό που έκανε σε βάρος του, 20χρονη Ιρλανδή που βρισκόταν επίσης για διακοπές στο νησί. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή τουρίστρια στην αστυνομία, οι δύο τους διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής όπου εργαζόταν ο νεαρός Βρετανός. Μόλις το μπαρ έκλεισε ο Βρετανός προθυμοποιήθηκε να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο όπου διαμένει. Αντί για το ξενοδοχείο τη μετέφερε σε αγρόκτημα και σύμφωνα με την καταγγελία την βίασε. Από την πλευρά του, ο Βρετανός ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη θέλησή της. Ο φερόμενος ως δράστης πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελέα Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη του.

Δύο 24ωρα νωρίτερα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 26χρονος Ροδίτης, που είχε καταγγελθεί από 18χρονη Νορβηγίδα για βιασμό.Η σύλληψή του έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ο ίδιος αρνήθηκε από την αρχή τις κατηγορίες, λέγοντας ότι πήγε μαζί της, με την θέλησή της. Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν ο 26χρονος οδηγός ταξί από τη Ρόδο, μετέφερε με το όχημά του τη 18χρονη. Η ίδια υποστήριξε ότι αντί για το ξενοδοχείο της, την οδήγησε σε ερημική παραλία όπου και τη βίασε. Από τα στοιχεία που έδωσε η 18χρονη στην αστυνομία, μέσα σε ελάχιστες ώρες οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια. Προχθες το μεσημέρι (18-07-2016) απολογήθηκε για τις κατηγορίες αυτές και τις αρνήθηκε όλες. Εισαγγελέας και ανακρίτρια, αποφάσισαν από κοινού να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση μία φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και 1.500 ευρώ εγγύηση.) Η υπόθεση, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, με την 18χρονη να επιμένει ότι έπεσε θύμα βιασμού.



newsit

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *