ροή ειδήσεων

ΝΕΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: Στο άρθρο 99 ο πιο ιστορικός συνεταιρισμός της Κρήτης – Η Ενωση Πεζών


Η πιο ιστορική συνεταιριστική οργάνωση της Κρήτης και μια από τις πιο παλιές της χώρας,
η ΕΑΣ Πεζών εντάχθηκε σήμερα στο καθεστώς του άρθρου 99.

Με μεγάλο βραχνά τα τραπεζικά της χρέη, που ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ και που αποτελούν περίπου τα τρία τέταρτα του συνόλου των χρεών της, η ΕΑΣ Πεζών ξεκινά μια μαραθώνια διαδικασία εξυγίανσης με στόχο τόσο να διασωθεί η ίδια, όσο και να εξασφαλιστούν οι δεκάδες πιστωτές και οι πρώην και νυν εργαζόμενοι της.
Η Ένωση σήμερα, δια των συνηγόρων της Φραγκίσκου Λαμπρινού και Αργύρη Αργυριάδη, παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης, 120 σελίδων για την μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του τραπεζικού της δανεισμού, ώστε- σύμφωνα με την πρόβλεψη – να μπορέσει να προχωρήσει στην αποπληρωμή του 100% των χρεών της.
Σύμφωνα με το σχέδιο - στο οποίο σημειωτέον συναίνεσαν και οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στην διαδικασία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου – προβλέπεται η αποπληρωμή, σε βάθος χρόνου, των οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες ενώ τα οφειλόμενα προς του πρώην και νυν εργαζόμενους θα καταβληθούν σε 24 δόσεις.
Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή, δημιουργώντας ασπίδα προστασίας για την Συνεταιριστική Οργάνωση που επιδιώκει ουσιαστικά να «βγάλει τη θηλιά της χρεοκοπίας από το λαιμό της»

Πηγή: cretalive.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *