ροή ειδήσεων

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα Ταχυδρομεία


Η εικόνα διάλυσης την οποία εμφανίζουν τα ΕΛΤΑ, που επιλέγουν τον περιορισμό του έργου τους στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, έχει αντίκτυπο και στα οικονομικά της εταιρείας. Τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν το κλείσιμο τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα συνολικά 40 εκ των 60 καταστημάτων, πολλά εκ των οποίων εξυπηρετούσαν μέρη με έντονη τουριστική κίνηση. Η απόφαση αφορά 25 καταστήματα του νομού Αττικής και άλλα 15 στην περιφέρεια. Η διακοπή του διευρυμένου ωραρίου έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και ένα μήνα και παρά το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ έκαναν λόγο για προσωρινή απόφαση, δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση αναίρεσής της.

Στο μεταξύ, μπορεί τα ρολά τα απογεύματα και τα Σάββατα να κατεβαίνουν στα 40 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τα στοιχεία όμως θέλουν τα απολεσθέντα έσοδα να υπερβαίνουν το όποιο κέρδος. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η απόφαση που ελήφθη πριν από ένα μήνα έχει ήδη κοστίσει στον οργανισμό έσοδα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Και αυτό γιατί, ειδικά υποκαταστήματα όπως αυτό της Μητροπόλεως, της Κέρκυρας, της Ρόδου, του Πειραιά παρουσιάζουν αυτή την περίοδο αυξημένη κίνηση, εξυπηρετώντας σε μεγάλο βαθμό τουρίστες. Σημειώνεται ότι υπό κανονικές συνθήκες (εκτός περιόδων τουριστικής αιχμής) υπολογίζεται ότι το διευρυμένο ωράριο αποφέρει έσοδα στα ταμεία των ΕΛΤΑ περίπου 500.000 ευρώ, τα οποία αυτό το διάστημα (Ιούνιος έως Αύγουστος) διπλασιάζονται. Ετσι, οι απώλειες ανέρχονται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου, το οποίο παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει, τουλάχιστον κατά την πιο κρίσιμη για τα ΕΛΤΑ περίοδο.

Η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα αύξηση εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας.

Ενδεικτικό του αντικτύπου της απόφασης στις εισπράξεις των ΕΛΤΑ είναι το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2015 το υποκατάστημα της Κέρκυρας διακίνησε (πούλησε και ταχυδρόμησε) περίπου 60.000 κάρτες. Η αντίστοιχη φετινή επίδοση έπεσε σε μόλις 29.000.

Τα κενά

Την ίδια στιγμή τα κενά στην επίδοση αλληλογραφίας ήρθε να επισφραγίσει η απόφαση της εταιρείας για διακοπή της υπερωριακής απασχόλησης των ταχυδρομικών υπαλλήλων. Στελέχη της εταιρείας επισημαίνουν ότι μόνο στην Αττική υπάρχουν 340 κενά, καθώς η πρωτεύουσα μετρά μόλις 686 διανομείς έναντι 1.026 που χρειάζεται για την εύρυθμη διανομή της αλληλογραφίας. Η διοίκηση των ΕΛΤΑ επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή δεν επιφέρει καμία έκπτωση στην επίδοση των ταχυδρομικών αντικειμένων και την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, τοποθέτηση με την οποία όμως διαφωνούν όχι μόνο εργαζόμενοι αλλά και στελέχη της εταιρείας. «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της αναγκαίας περιστολής των δαπανών (υπερωρίες κ.λπ.), σχεδιάζουν και υλοποιούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού. Η διανομή ταχυδρομικών αντικειμένων στους κενούς τομείς θα εκτελείται εντός του συμβατικού ωραρίου εργασίας των ταχυδρόμων και χωρίς υπέρβαση αυτού, με πιστή εφαρμογή του κανονισμού διανομής, γεγονός που δεν δικαιολογεί την καταβολή πρόσθετης αμοιβής» επισημαίνουν τα ΕΛΤΑ σε ανακοίνωσή τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/7/16 16:51

    Πάνε να τα πουλήσουν σε ιδιώτες και αυτά όπως τα λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, μαρίνες ΟΣΕ κτλ...... αντε Ελληνάρες πατριωτάρες, το επόμενο είναι οι τράπεζες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/16 19:13

    Πολύ καλά θα κάνουν! Μόνο αν τα πάρει ιδιώτης οι εργαζόμενοι και κυρίως κάποιοι ταχυδρόμοι θα αρχίσουν να δουλεύουν και να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *