ροή ειδήσεων

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την χώρα - Στοιχεία «σοκ» για το μαζικό κύμα φυγής


Το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στον 21ο αιώνα βιώνει η Ελλάδα από το 2008 σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ.


Σύμφωνα με την Καθημερινή τουλάχιστον μισό εκατομμύρια Έλληνες (συγκεκριμένα 427.000), έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα για να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού. Στην πλειοψηφία του εκείνοι που εγκαταλείπουν την χώρα είναι νέοι, μορφωμένοι και με επαγγελματική εμπειρία.


Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα μεταναστευτικά κύματα, κατά τα οποία οι μορφωμένοι ήταν οι λιγότεροι που έφευγαν για το εξωτερικό.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία η μεγάλη έξοδος των Ελλήνων ξεκίνησε το 2008 και μέχρι το 2013 ο αριθμός είχε φτάσει στους 100.000, με το φαινόμενο τα επόμενα δυο χρόνια (μέχρι το 2015) να υπερδιπλασιάζεται.

Όπως επισημαίνεται δε στην έκθεση της ΤτΕ, η διαδικασία εξόδου Ελλήνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας είναι σε εξέλιξη και δεν διαφαίνεται πότε θα τερματιστεί.

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για το τρίτο κύμα μαζικής μετανάστευσης που γνωρίζει η χώρα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, η Ελλάδα έχει γνωρίσει άλλα δύο κύματα εξόδου (1903 – 1917 και 1960 – 1972), ωστόσο η διαφορά της σημερινής εκροής με τις προηγούμενες είναι ότι ενώ παλαιότερα μετανάστευαν κυρίως ανειδίκευτοι εργάτες και αγρότες, σήμερα τη χώρα εγκαταλείπουν νέοι μορφωμένοι και με επαγγελματική εμπειρία.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *