ροή ειδήσεων

ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ! Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για τον εκλογικό νόμο, την επιστροφή του στην πολιτική αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα

Την αντίθεση του στην απλή αναλογική εκφράζει ο Κώστας Καραμανλής, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε ιταλοποίηση της πολιτικής σκηνής και σε ακυβερνησία.


«Με την απλή αναλογική το πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω κερματισμό των πολιτικών δυνάμενων και ιταλοποίηση της ελληνικής Βουλής» λέει ο ίδιος σε συνομιλητές του, σύμφωνα με τη Real News. Αν εφαρμοστεί ένα τόσο αναλογικό σύστημα, δεν αποκλείει να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ακόμα και 10-11 κόμματα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ενδεχομένως περισσότερα από τέσσερα κόμματα για να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας. «Αυτό γινόταν στην Ιταλία και κάθε τρεις και λίγο πήγαιναν σε εκλογές» λέει ο ίδιος. Η Ελλάδα όμως δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Κι αυτό γιατί «δεν υπάρχει ένα κράτος που να μπορεί να δουλεύει με τον αυτόματο» και «λόγω των μνημονίων που δημιουργούν αυξημένες υποχρεώσεις στη χώρα» εξηγεί ο ίδιος. «Ποια ανάπτυξη και ποιος ξένος επενδυτής θα έρθει, αν υπάρχει καθεστώς πολιτικής αστάθειας;» είπε πρόσφατα σε μια συζήτηση με επιχειρηματίες.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής χαρακτηρίζει «ένδειξη αδυναμίας» του Αλέξη Τσίπρα να φέρει τώρα την απλή αναλογική. Το αποδίδει στο γεγονός ότι καταγράφει μεγάλη πτώση και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση με τα μέτρα που ψήφισε για να κλείσει την αξιολόγηση και τα οποία άρχισαν να περνάνε στην πραγματική οικονομία, κλιμακώνοντας τις κοινωνικές αντιδράσεις. Θεωρεί ανέφικτο τον στόχο του πρωθυπουργού να εξασφαλίσει τις 200 ψήφους που απαιτούνται για να εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές.


Περί επιστροφής του στην πολιτική
Στο μεταξύ, πολλή συζήτηση έγινε κατά πόσο η άποψη Καραμανλή -ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό και να έχει αυξημένες αρμοδιότητες- συνδέεται με μύχιες του για ένα come back. Ο ίδιος το αρνείται. «Δεν έχω τίποτα τέτοιο στην άκρη του μυαλού μου» λέει σε συνομιλητές του. «Αν ήθελα να κάνω ένα τέτοιο come back, θα το έκανα το 2015, όταν μου είχε προταθεί» λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του.

crashonline.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *