ροή ειδήσεων

Η ουράνια μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου πέρα από τα όρια της γης- Βίντεο

Σε ένα μοναδικό βίντεο της NASA, της αποστολής Juno, η μουσική του ακούγεται στο ουράνιο βαλς του Δία και των δορυφόρων του Γαλιλαίου.

Η NASA επέλεξε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και τη μουσική του προκειμένου να επενδύσει ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα με τον Δία και τους δορυφόρους του να κινούνται μέσα στο διάστημα.



Η ταινία αρχίζει στις 12 Ιουνίου με το με Juno να είναι 10 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον Δία, και ολοκληρώνεται στις 29 Ιουνίου, στα 3 εκατομμύρια μίλια μακριά από το Δία. Τα φεγγάρια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το Δία ονομάζονται Δορυφόροι του Γαλιλαίου και πρόκειται για τους τέσσερις μεγαλύτερους φυσικούς δορυφόρους του πλανήτη Δία (με την σειρά απόστασής τους από τον Δία), την Ιώ, Ευρώπη, Γανυμήδης και Καλλιστώ, οι οποίοι ανακαλύφτηκαν από τον Γαλιλαίο Γαλιλέι (1564-1642) το 1610.

Η ανακάλυψη αυτή είναι μια αλήθεια που άλλαξε για πάντα την κατανόησή μας για το σύμπαν. Όταν ο Γαλιλαίος έστρεψε το τηλεσκόπιό του προς το μέρος του λαμπρού πλανήτη Δία που ήταν γνωστός από την αρχαιότητα, το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 1610, τα έκπληκτα μάτια του αντίκρισαν τρία φωτεινά σημάδια να περιβάλουν τον Δία σαν εξαπτέρυγα ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα παρατήρησε να αλλάζουν συνεχώς θέση. Στις 11 Ιανουαρίου ένα τέταρτο αντικείμενο προστέθηκε στα άλλα τρία και τότε ήταν που κατάλαβε ότι επρόκειτο για δορυφόρους που περιφέρονταν γύρω από τον Δία. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκε και πρακτικά η Κοπερνίκεια άποψη ενός ηλιοκεντρικού συστήματος (που πρώτος είχε προτείνει ο Αρίσταρχος ο Σάμιος) και το γεγονός ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος.

«Η μουσική υπόκρουση είναι μια πρωτότυπη σύνθεση του Vangelis», αναφέρει ανακοίνωση της NASA, η οποία έχει συνεργαστεί με τον Έλληνα συνθέτη και στο παρελθόν. O Παπαθανασίου είχε συνθέσει το άλμπουμ Μυθωδία, το οποίο αποτέλεσε το μουσικό θέμα της αποστολής Mars Odyssey το 2001, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Δημόσιας Προσφοράς της NASA.



Η λήψη των εικόνων από τις οποίες δημιουργήθηκε το βίντεο ήταν τεχνικός άθλος, δεδομένου ότι το Juno εκτελούσε εκείνη την ώρα δύο στροφές ανά λεπτό -αυτό σήμαινε ότι το σκάφος έπρεπε να λαμβάνει ένα καρέ κάθε φορά που οι κάμερες έφταναν ξανά στην ίδια ακριβώς θέση. Οι κάμερες αυτές είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν σε χαμηλό φωτισμό και κανονικά παρακολουθούν τον προσανατολισμό των επιστημονικών οργάνων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/7/16 10:49



    ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2001 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΜΟΥΣΙΚΗΣ,ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ,ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΖΑΠΕΙΟΥ).Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΩΝ,ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ.

    ΤΟΤΕ ΕΠΕΝΕΒΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ,Η ΓΝΩΣΤΗ ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΣ ΔΡΧ (ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ).ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ,ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ,28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001 ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΝ 20.45

    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ

    ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΥΛΗ,ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ,Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΥΛΟ ΑΕΝΑΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΩΝ.ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ Η ΝΑΣΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ EIKONAΣ KAI HXOY ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/16 10:51

    ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ,Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ 150 ΑΤΟΜΑ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ,Η KATHLEEN BATTLE KAI H JESSYE NORMAN.ΣΥΝΟΛΟ 250 ΑΤΟΜΑ.

    KATA THN ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ,ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΘΟΝΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ,ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ΔΙΑ,ΑΠΟΛΛΩΝΑ,ΑΡΗ,ΤΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΘΕΑΣ ΕΚΑΤΗΣ,ΤΗΣ ΙΣΙΔΑΣ,ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ,ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ,ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ,ΦΤΕΡΩΤΑ ΑΛΟΓΑ,ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΙΚΕΣΙΑΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.

    ΠΕΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ !!! ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ?

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ΓΛΩΣΣΑ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ.ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΜΟΥ,ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ!!!

    ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΣΟΠΡΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΙ'ΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΟΠΡΑΝΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ.
    Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ,ΑΡΝΕΙΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/16 10:52

    ΤΟ 2003 ΚΑΙ 2007 ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ,ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ(ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ)ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ DVD ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΧΟΙ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΧΕΤΛΑΙΟΥ(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ).

    H ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΚΑΘΟΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΟ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ 6000 ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 19.30

    ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 04.38 ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001 ΣΥΝΕΠΙΠΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/7/16 10:53

    ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΣΑΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.
    1.ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,Η ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ?

    2.ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ?

    3.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ?

    4.ΓΙΑΤΙ Ο ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΣΤΕΛΝΟΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘ'ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ? ΥΠΟΨΗ,ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ.

    5.ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ?

    6.ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΜΑRS ODYSSEY ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ?

    7.ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΑΝΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ?

    ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΔΙΑ.(ΜΥΘΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΘΩΔΙΑ)

    ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ?ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ?
    ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/7/16 10:54

    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ,ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ
    ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΟΤΑN ΕΡΩΤΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ,ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ MARS ODYSSEY HTAN ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

    .

    ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ΣΥΜΜΑΧΩΝ.ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ

    ΚΑΙ MIA ΡΩΣΙΚH ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΙΑΖΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.Η ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΟΠΟΤΕ ΤΥΦΛΩΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΞΑΝ.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/7/16 11:09

    ETΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ MARS OBSERVER,MARS LADER KAI PHOBOS-2. Η ΣΚΙΑ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ PHOBOS-2,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΓΑΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ"ΠΗΓΑΣΟΣ".
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ Ο PHOBOS-2 ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΡΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ PHOBOS-1 ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ.


    ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ "STRANGE",AΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ,ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ.

    ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ 'Η ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟ PC TOYΣ ΤΗΝ ΜΥΘΟΔΙΑ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ:
    https://www.youtube.com/watch?v=CIwOG-B11Kw

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.......
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ
    ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ......... ΝΕΜΕΣΗΣ.......

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
    ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΞ εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/12/16 23:50

    Ο Πελασγός έχει μιλήσει κ έχει πει στο FB πως η Μυθωδία δεν έχει ν κάνει με χριστό και άλλες τέτοιες βλακείες. Οπως και πως η 1η τους αναλυση ήταν μερικά σωστή+μάλιστα την απέσυραν!... τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν τους στίχους ξανά αλλά όχι σε DVD...απλά σε κείμενο! Και έκαναν κ νέα ανάλυση.... αλλά από σεβασμό στον συνθέτη δεν την έκαναν σε Dvd.... όλα αυτά είναι στο FB σε σχετική ομάδα για τη Μυθωδία...

    Κάποτε μιλώντας με τον Πελασγό στο FB με μηνύματα μου αποκάλυψε κάτι και τώρα οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας.... επειδή ήρθε η ώρα.... όπως ακριβώς μου είχε πει....

    Οι ΕΛΛΩ ασχολούνται και με άλλα πράγματα, και δεν ειναι μόνο αυτοί που γνωρίσαμε από τη Μυθωδία τότε στον Χαρδαβέλλα!....

    Μου πρότειναν να διαβάσω κάτι.... όταν αυτό εμφανιστεί! και τώρα έφτασε η ώρα... για πολλές αλήθειες....

    Φίλοι μου ψάξτε και βρείτε το βιβλίο Starisse.... στις εκδόσεις Πηγή...

    οι συγγραφείς εμπνεύστηκαν από την Μυθωδία και δημιουργησαν κάτι εξαιρετικό!

    Το ello.gr (!) εκανε ειδική μνεία στους 2 συγγραφείς που πραγματικά αν ισχύουν τα όσα λένε εκεί.... πρόκειται για θαύμα λογοτεχνικό και μια ιστορία που θα μας διδάξει πολλά....

    Παρακολούθησα για λίγο τα της έκδοσης και σε λίγες μέρες θα γίνει κ η επίσημη παρουσίαση του στο κοινό!

    3 διακεκριμένοι καθηγητές....προλογίζουν! Προσέξτε ονόματα...:

    Μαρία Τζάνη, γνωστη στην TV για τις απόψεις της.... και τη Γνώση της!

    Ξενοφών Μουσσάς, καθηγητής Αστροφυσικής, συνεργάτης ΝΑΣΑ!!!! - αυτός ανακατασκεύασε τον αστρολάβο αντικυθήρων!!!

    Μερτζιμέκης Θεόδωρος, καθηγ. πυρηνικής φυσικής, cern και δε συμμαζεύεται....

    δείτε κ στην ιστοσελίδα των συγγραφέων.... www.starisse.com.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *