ροή ειδήσεων

Επιχείρηση για να ανασύρουν το F16


Περίπου ενάμιση χρόνο μετά τη συντριβή του ανοιχτά της Γαύδου


Ξεκινάνε οι εργασίες ανάσυρσης του αεροσκάφους F16 που συνετρίβη ανοιχτά της Γαύδου, στις 4 Δεκεμβρίου του 2014. Ήδη στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σφακίων και Γαύδου έχουν καταφθάσει γερανός και σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, ο γερανός είναι αγκυροβολημένος περίπου 500 μέτρα από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων στο τοπικό αγκυροβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος, που ανήκε στην 343 Μοίρα της 115ης Πτέρυγας Μάχης, είχε απογειωθεί μαζί με δύο άλλα αεροσκάφη του ιδίου τύπου από το αεροδρόμιο της Σούδας και εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή.

Σε ύψος 10.000 ποδών, ωστόσο, και ενώ τα τρία αεροσκάφη ετοιμάζονταν για άσκηση εμπλοκής, το αεροσκάφος εμφάνισε μηχανική βλάβη που το έθεσε εκτός ελέγχου. Διαπιστώνοντας ότι ήταν αδύνατον να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους, οι δύο χειριστές το εγκατέλειψαν με τα αλεξίπτωτά τους.

Η κινητοποίηση των σωστικών μέσων ήταν άμεση. Από τη Ρόδο σηκώθηκε αμέσως ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma και από την 115 ΠΜ ένα ελικόπτερο τύπου Augusta Bell, το οποίο και περισυνέλεξε τους χειριστές από τη θάλασσα, ενώ την περιοχή επιτηρούσε ένα C-130. 45 λεπτά μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, οι δύο χειριστές μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς από το ελικόπτερο της 115 Π.Μ. στη Σούδα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *