ροή ειδήσεων

H Ρόδος επενδύει στην ανακύκλωση


Η Ρόδος δηλώνει παρούσα στην ανακύκλωση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με τη στήριξη και την τεχνογνωσία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ).

Στη Ρόδο πρόσφατα ξεκίνησε έργο ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών. Η δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη 150 κωδώνων στην πόλη της Ρόδου και στους μεγάλους οικισμούς/τουριστικούς προορισμούς του νησιού


Χάρη στις ενέργειες του Δήμου, η Ρόδος αρχίζει και αποκτά σύγχρονο και πρότυπο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, όπως εφαρμόζεται εξάλλου με επιτυχία και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), η οποία θα ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο, αναμένεται να προσδώσει μια προστιθέμενη αξία στις δράσεις ανακύκλωσης και στη μετάβαση σε μια πιο κυκλική οικονομία.

Ομως η αρχή ήδη έγινε! Στη Ρόδο πρόσφατα ξεκίνησε έργο ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών με την τοποθέτηση μπλε κωδώνων, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του δήμου. Η δράση περιλαμβάνει την ανάπτυξη 150 κωδώνων στην πόλη της Ρόδου και στους μεγάλους οικισμούς/τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αποτελέσματα της οποίας άρχισαν ήδη να φαίνονται και είναι εντυπωσιακά.

Περιβαλλοντική συνείδηση
Στόχος της συνεργασίας του Δήμου με την ΕΕΑΑ ΑΕ είναι πρωταρχικά η μείωση των προς διάθεση αποβλήτων με σταδιακή αύξηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της ανάκτησης υλικών, αλλά και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.


Παράλληλα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τουριστών και την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υποδομών διαχείρισης των αποβλήτων του νησιού, με την ανακύκλωση εξοικονομούνται πρώτες ύλες και ενέργεια και δημιουργείται πρόσθετο εισόδημα και θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο. Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε:


Φώτης Χατζηδιάκος
H Ρόδος φιλοδοξεί να ενισχύσει το περιβαλλοντικό της προφίλ με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την οικονομία» δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού


«Αδιαμφισβήτητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση έργων και δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης αποτελούν κεντρικές κατευθύνσεις του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής με στόχο να έχουμε ένα νησί πράσινο, αντάξιο της ιστορίας του, με υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες του και με έντονη περιβαλλοντική ταυτότητα και φροντίδα για τους πολυάριθμους επισκέπτες του.

H Ρόδος μπήκε δυναμικά στην ανακύκλωση φιλοδοξώντας να ενισχύσει έμπρακτα πλέον το περιβαλλοντικό της προφίλ με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, τον τουρισμό και την οικονομία».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Να δούμε δήμαρχε πότε θα αποκτήσεις συνείδηση καθαριότητας, βρωμάει το νησί και συ τον χαβά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *