ροή ειδήσεων

Έρχεται το «Rodos Cup 2016»


Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνας Rodos Cup 2016 έχει ήδη ξεκινήσει. Ο αγώνα διοργανώνεται φέτος για 20η συνεχή χρονιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και φέτος συνδιοργανώνεται από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για 3η συνεχή χρονιά.
Το Rodos Cup 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου και θα έχει ως προορισμούς τα νησιά της Κω, της Νισύρου, της Τήλου, της Σύμης και της Ρόδου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων.
Στην φετινή διοργάνωση του 2016, λόγω του πανηγυρικού επετειακού χαρακτήρα που θα έχει η διοργάνωση (20ο έτος διεξαγωγής) αλλά και λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή (κρίση στις Ρωσοτουρκικές σχέσεις και προβλεπόμενη άνοδο των αφίξεων Ρώσων ιστιοπλόων τουριστών στα Δωδεκάνησα), υπολογίζεται να υπάρξει συμμετοχή που θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Συγκεκριμένα υπολογίζεται να πάρουν μέρος πάνω από 70 σκάφη και πάνω από 500 ιστιοπλόοι από πολλές χώρες με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών κριτών από διαφορετικές χώρες. Ήδη 10 ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τα 55 σκάφη.
Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά μας, τα οφέλη είναι πολλαπλά και μεταξύ αυτών είναι και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της ευρύτερης περιοχής μας διεθνώς.
Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το παρακάτω:
KYPIAKH 17/07/2016, Μαρίνα Κω
* Δηλώσεις συμμετοχής
* Επιθεωρήσεις Σκαφών
* Συγκέντρωση κυβερνητών
* Τελετή Έναρξης
ΔEYTEPA 18/07/2016
* 1η Ιστιοδρομία: Κως – Νίσυρος (Πάλοι)
TPITH 19/07/2016
* 2η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Τήλος
TETAPTH 20/07/2016
* Τήλος – Ελεύθερη ημέρα
* Τελετή Απονομών Επάθλων στην κεντρική πλατεία Λιβαδιών
ΠEMΠTH 21/07/2016
* 3η Ιστιοδρομία: Τήλος – Σύμη
ΠAPAΣKEYH 22/07/2016
* 4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Pόδος
* Τελετή Λήξης και Απονομές Επάθλων στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου
Χορηγός του αγώνα είναι η KOS MARINA. Υποστηρικτές του αγώνα είναι οι Δήμοι Ρόδου, Κω, Σύμης, Τήλου και Νισύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Επίσης αρωγός είναι το Λιμενικό Σώμα και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία (Κω και Ρόδου) και Λιμενικοί Σταθμοί (Σύμης, Τήλου και Νισύρου) καθώς και το Πολεμικό Ναυτικό. Πολύτιμη η προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου όπου θα γίνει και η τελετή Λήξης.
Πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης –

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *