ροή ειδήσεων

Ο Τραμπ έβαλε φωτιά στο Twitter με το αστέρι του Δαυίδ [εικόνες]


Ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε χθες στο Twitter
μια εικόνα-κολλάζ με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, εκατοδόλαρα, ένα άστρο του Δαυίδ και τη λεζάντα «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια που έχει υπάρξει ποτέ!», προκαλώντας κατακραυγή και σύγχυση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο ώρες αργότερα, ο Τραμπ ανήρτησε μια παρόμοια εικόνα, στην οποία το αστέρι του Δαυίδ—που βρίσκεται στη σημαία του Ισραήλ και που εξαναγκάζονταν από τους ναζί να φορούν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος—έχει αντικατασταθεί από έναν κύκλο. Το αρχικό μήνυμα διαγράφτηκε.



Επικριτές του υποψήφιου επισήμαναν ότι η χρήση του συμβόλου αυτού παραπέμπει σε προαιώνια αντισημιτικά στερεότυπα, ειδικά το ότι οι Εβραίοι είναι άπληστοι.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση του Τραμπ, ο σεναριογράφος Κόουλ Χάντον ανέφερε μέσω Twitter ότι τον «εντυπωσιάζει» η «ικανότητα» του υποψήφιου «να βρίσκει τρόπο να προσβάλει κυριολεκτικά κάθε ανθρώπινο ον».

Ο Έρικ Έρικσον, ένας συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής που τηρεί επικριτική στάση έναντι του Τραμπ, σχολίασε: «Το αστέρι του Δαυίδ, ένας σωρός μετρητά, υπονοούμενα για διαφθορά. Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται ξανά στους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Το επίμαχο μήνυμα αναρτήθηκε την ώρα που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων καταβάλλει προσπάθειες να κατευνάσει τους φόβους μέσα στο κόμμα περί του ότι διώχνει δυνητικούς ψηφοφόρους με τις προσβολές του σε βάρος των μουσουλμάνων, των λατινοαμερικάνων και των γυναικών. Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή της εκστρατείας του Κόρι Λεβαντόφσκι κι άρχισε να εκφωνεί ομιλίες χρησιμοποιώντας συσκευή ανάγνωσης κειμένου, αλλάζοντας εντελώς στιλ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Όμως το χθεσινό μήνυμα υπενθύμισε την ανεξέλεγκτη πλευρά του Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο μεγιστάνας μεταξύ άλλων έχει χλευάσει έναν ρεπόρτερ με αναπηρία, έχει χαρακτηρίσει τους παράτυπους μετανάστες από το Μεξικό «βιαστές» και «εγκληματίες», ενώ πιο πρόσφατα έδειξε έναν μαύρο που συμμετείχε σε μια από τις συγκεντρώσεις του και τον αποκάλεσε «ο Αφροαμερικανός μου».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *