ροή ειδήσεων

Ρίο 2016 Τελετή έναρξης: Είσοδος Ελλάδας, Ζιζέλ και «χυλόπιτα» Πελέ [φωτο, video]


Δείτε πώς μπήκε η Ελλάδα στην τελετή έναρξης του Ρίο 2016, τι έκανε η Ζιζέλ
και γιατί δεν άναψε την φλόγα ο Πελέ.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησαν και επίσημα οι Ολυμπιακοί αγώνες Rio 2016 με μία εντυπωσιακή, αλλά… μαζεμένη από άποψη κόστους τελετή έναρξης στο Μαρακανά.

Ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα ήταν τελικά εκείνος που άναψε τον τον βωμό με την Ολυμπιακή φλόγα αφού λίγο πριν την έναρξη ο Πελέ ενημέρωσε την διοργάνωση πως δεν θα μπορέσει τελικά να παραβρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας.



Σημειώνεται πως ο αντικαταστάτης του είχε λάβει μέρος στην ολυμπιάδα του 2004 στην Ελλάδα στον Μαραθώνιο και μάλιστα διεκδικούσε και το χρυσό μετάλλιο αλλά λίγο πριν τον τερματισμό του στο Καλλιμάρμαρο κάποιος θεατής του επιτέθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Η τελετή έναρξης του Ρίο 2016 ξεκίνησε με αναφορές στην ιστορία της Βραζιλίας, ακολούθησε η παραδοσιακή παρέλαση των αθλητών, ενώ ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα. Και βέβαια δεν έλειψε ο χορός.

Η άφιξη των Πορτογάλων, η μετατροπή της Βραζιλίας σε αγροτικό έθνος, η εισροή των Γιαπωνέζων και η σύγχρονη μορφή του έθνους ήταν μερικές από τις αναφορές στην τελετή έναρξης.

Την παράσταση έκλεψε η Ζιζέλ Μπούντχεν, που περπάτησε σε μία τεράστια «πασαρέλα» αντιπροσωπεύοντας την κορύφωση της εξέλιξης της Βραζιλίας.

Η τελετή είχε και μηνύματα για το περιβάλλον, μεταξύ άλλων με ένα μικρό αγόρι να βγάζει selfie με ένα δέντρο, μία αναφορά στην αναδάσωση.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση των αθλητών, με την ελληνική ομάδα- παραδοσιακά- να μπαίνει πρώτη στο Μαρακανά και τη Σοφία Μπεκατώρου να κρατά την ελληνική σημαία.

Η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο Μαρακανά κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Ρίο 2016. Ως είθισται είναι η πρώτη χώρα που κάνει την είσοδό της στο γήπεδο στην παρέλαση των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Σοφία Μπεκατώρου χαμογελαστή με την ελληνική σημαία στα χέρια μπήκε πρώτη και από πίσω της ακολούθησαν οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή έναρξης του Ρίο 2016:














Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *