ροή ειδήσεων

Λουκέτο για 48 ώρες σε κάβα και εστιατόριο λόγω φοροδιαφυγής


Κλειστές για 48 ώρες από το πρωί του Σαββάτου θα μείνουν δύο επιχειρήσεις, μία στην Αττική και μία στην Θεσσαλονίκη λόγω φοροδιαφυγής. Είναι οι πρώτες δύο στις οποίες εφαρμόζεται η απόφαση του ΓΓΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για «λουκέτο» σε επιχειρήσεις για παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια των ελεγκτών, μετέβησαν σε κάβα στα Άνω Πατήσια, την οποία σφράγισαν, θυροκολλώντας και την σχετική απόφαση. Ο ιδιοκτήτης της, σε έλεγχο που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.







Όπως ανέφεραν οι επιθεωρητές της ΓΓΔΕ στον ΑΝΤ1, κατά τον έλεγχο, βρήκαν δίπλα απο την ταμειακή μηχανή ένα πρόχειρο χαρτί με σημειωμένα ποσά, προφανώς εκείνα που είχαν εισπραχθεί από πελάτες δίχως να τους δοθεί απόδειξη.

Την ίδια ώρα, άλλο κλιμάκιο επιωθερητών της ΓΓΔΕ, συνοδεία αστυνομικών, πήγαν σε γνωστή ταβέρνα στην Περαία της Θεσσαλονίκης, στην οποία επίσης έβαλαν λουκέτο, καθώς κατά την διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη σε 29 παρέες.



Ο ιδιοκτήτης πάντως, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι επιδιώκει διαρκώς να είναι νόμιμος και όι είναι υπέρ των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποδίδοντας σε αμέλεια και αβλεψία ενός νεοπροσληφθέντος, όπως δήλωσε, υπαλλήλου του, το γεγονός ότι δεν είχαν εκδοθεί 29 αποδείξεις.



Η απόφαση του ΓΓΔΕ προβλέπει λουκέτο σε επιχειρήσεις που διαπιστώνετε ότι δεν έχουν εκδώσει 10 αποδείξεις ή περισσότερες ή το ύψος της συναλλαγής – ακόμη κι αν πρόκειται για μία απόδειξη που δεν έχει κοπεί – υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Λουκέτο με «χρονοκαθυστέρηση» πάντως, θα μπει τις επόμενες ημέρες και σε μεγάλο κλαμπ της Αντιπάρου, όπου δεν είχαν εκδοθεί 80 αποδείξεις, αλλά και σε κλαμπ της Ρόδου, του οποίου οι υπάλληλοι απείλησαν και εμπόδισαν τους επιθεωρητές της ΓΓΔΕ να μπουν στον χώρο και να κάνουν έλεγχο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/8/16 15:12

    "............αποδίδοντας σε αμέλεια και αβλεψία ενός νεοπροσληφθέντος, όπως δήλωσε, υπαλλήλου του, το γεγονός ότι δεν είχαν εκδοθεί 29 αποδείξεις."


    Ωραία... Όχι μόνο μας βάζουν κολόχερο τα αφεντικά να μη κόβουμε "πολλές" αποδείξεις (ναι και εδώ στη Ρόδο), μας ρίχνουν και το φταίξιμο αλλά μπορεί να υπάρξει και απόλυση του εργαζομένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/8/16 23:32

    Αν απολυθη ο εργαζομενος ας παει να δωσει και τις υπόλοιπες βρωμιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *