ροή ειδήσεων

Υπάρχει περίπτωση να λάβει κανείς υπ΄ όψιν του τα δικαιολογημένα παράπονα ενός τουρίστα;

Χρόνια ολόκληρα έρχεται στο νησί μας ένας τουρίστας από την Ιταλία, ο Luca. Εδώ και 30 χρόνια στην ακρίβεια! Μαζί με τον πατέρα του. Κι από τότε, όχι μόνο θαυμάζει τις ομορφιές της Ρόδου, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις «εκμεταλλευτεί», καθώς είναι λάτρης των θαλάσσιων σπορ και του αρέσει να πηγαίνει στην Νότια Ρόδο και να κάνει γουίντ σέρφινγκ (windsurfing). Μάλιστα, όπως ο ίδιος επισημαίνει, κάπου εκεί διέμενε κιόλας (στην Κατταβιά), ενοικιάζοντας ένα σπίτι.


Όμως, επειδή η παρουσία του στο νησί μας ήταν τακτική και πολυήμερη, «αναγκάστηκε» ν΄ αγοράσει ένα τροχόσπιτο, μέσα στο οποίο διαμένει! Και βέβαια, δεν είναι μόνο αυτός! Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και δεκάδες άλλοι κατασκηνωτές που διαμένουν στην παραλία.

Μόνο που ο Δήμος της Ρόδου και ιδιαίτερα η Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς αντί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις καταστάσεις (και να οικονομήσουν και και κανένα ευρώ), έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για να τους διώξουν, ή να τους εξοντώσουν οικονομικά από τα συνεχή τσουχτερά πρόστιμα που τους επιβάλλουν για παράνομη παραμονή στην περιοχή.


Τι λέει ο ίδιος στα topika-nea.gr

Είναι πραγματικά ευχάριστο που βλέπω κάποιους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στην παραλία Πρασονήσι! Κι εγώ δεν γράφω για τον εαυτό μου, αλλά ως εκπρόσωπος εκατοντάδων ευρωπαίων τουριστών που έρχονται από παντού (Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστρία).

Εγώ προσωπικά ήρθα την πρώτη φορά με τον πατέρα μου, το 1985 και από τότε συνεχίζουμε να ερχόμαστε κάθε χρόνο (30 χρόνια) και προτιμούμε πάντα για τις διακοπές μας την παραλία Πρασονήσι. Στο παρελθόν , συνηθίζαμε να νοικιάζουμε ένα μικρό σπίτι στην Κατταβιά. Αλλά, περίπου, τα 20 τελευταία χρόνια, αγόρασα το πρώτο μας τροχόσπιτο ακριβώς για να παραμένουμε στο Πρασονήσι. Και σαν εμένα, είναι και πολλοί άλλοι που τους αρέσουν οι ιστιοσανίδες ή kite surfers και που κι αυτοί αγαπούν το Πρασονήσι και αγόρασαν ένα τροχόσπιτο για να διαμένουν στην παραλία


Κατανοώ απόλυτα ότι όλες οι δραστηριότητες αναπτύχθηκαν πρόσφατα στη νότια περιοχή της Ρόδου (Κιοτάρι, το Γεννάδι, Κατταβιά, Plimiri, κλπ), έχει οικονομικά συμφέροντα σε σύγκρουση με τους κατασκηνωτές που διαμένουν στην παραλία, που προτιμούν τους τουρίστες της μιας ημέρας, αλλά νομίζω ότι, το διάστημα και τις επιχειρήσεις είναι για όλους.

Άραγε, ορισμένες κατασκηνωτές στην παραλία δεν δημιουργούν ρύπανση ή καταθλιπτικό περιοχή? Στο αντίθετο θα μπορούσε να έχει καλύτερο χώρο στάθμευσης για τροχόσπιτα ή σε κάμπινγκ, 10/15 ευρώ ανά τροχόσπιτο ανά ημέρα χρέωσης (προσφέροντας νερό και υπηρεσία τουαλέτα), και εύκολα συγκεντρώνονται πάνω από 50.000 ευρώ ανά καλοκαίρι.

Δυστυχώς, όμως, αντί να γίνει αυτό, ένας αυξανόμενος αριθμός των κατασκηνωτών αφήνει την παραλία, λόγω των εξαντλητικών προστίμων από επιδρομές της αστυνομίας να χρεώνουν 150 € πρόστιμα ανά τροχόσπιτο (είναι 300 €, αν δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα εδώ στο ταχυδρομείο Γεννάδι του). Κάποιος, φέτος,ήδη πήρε 3 ή 4 πρόστιμα. Πέρυσι ένας Γάλλος τουρίστας (ένα παλιό τροχόσπιτο περίπου 70 ετών) είχε συλληφθεί στη φυλακή εξαιτίας της απάντησης στον αστυνομικό, και το Γαλλικό Προξενείο στη Ρόδο αναγκάστηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα

Όλοι αγαπούν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, όπως ακριβώς και η μοναδική θυελλώδη έδρα του Πρασονησίου, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι θέλουν να έρθουν. Όπως κι εμείς με τον πατέρα μου. Και το ίδιο θα ήθελα να κάνουν και οι κόρες μου.

Τα πάντα είναι χωρίς άδεια εδώ (εστιατόρια, καταστήματα, ενοικιάσεις σπιτιών, σχολείων windsurfing, κλπ). Το πρόβλημα τελικά είναι οι 100 κατασκηνωτές;


Οι άνθρωποι πρέπει να εργαστούν για τον τουρισμό και να έχουν υγιείς συνθήκες. Αγαπάμε όλοι το Πρασονήσι και χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας για να βοηθήσει τους κατασκηνωτές.


Σας ευχαριστώ,

Luca

http://topika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *