ροή ειδήσεων

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΗΡΑΙΑ - ΚΑΡΝΕΙΑ ΡΟΔΙΑ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΡΟΔΟ


Την ημέρα Ηλίου 21 Αυγούστου ''2016'' οι Έλληνες Εθνικοί Ρόδου της ομάδας Τελχινίς, εόρτασαντα Ηραία - Κάρνεια Ρόδια στον Βωμό του Πανός (Σπηλαιώδες Ιερό), στο πάρκο Ροδινίου.







ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ (Υ.Σ.Ε.Ε.)
http://www.ysee.gr
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/8/16 00:13

    και μετά....άντε γεια!!!!!!!! το έχετε χάσει λίγο ή μου φαίνεται.....σε λίγο θα γιορτάσω και εγώ την επέτειο της χαρουπιάς..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβραιοχριστιανέ, μην νομίζεις ότι η δική σου θρησκεία είναι η καλύτερη, γιατί και εσύ πιστεύεις στον Ιεχωβά που είναι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, μόνο που σου τον κρύβανε τόσα χρόνια. Ενας αιμοσταγής και εκδικητικός θεός, άκρως ανθέλληνας και περιορισμένης ευθύνης αφού μόνο για τους Εβραίους ενδιαφερόταν. Διάβασε την Π.Δ. (που πολύ αμφιβάλλω αν την έχεις διαβάσει) που είχε και γυναίκα παρακλαώ την Ασερά και προέδρευε σε ένα θεϊκό συμβούλιο με άλλους θεούς (και αυτό σου το κρύβανε τόσα χρόνια πρόβατο!!) Διάβασε λοιπόν τι γράφει η μετάφραση των (Ο) (στα Αγγλικά γιατί στα Ελληνικά το εδώ ιερατείο φρόντισε να τα σβήσει (λολ)) πιστεύω να ξέρεις ποια είναι αυτή!

      Ο Μωυσής αναφέρει το όνομα του Θεού Γιαχβέ μετά την θυσία του υιού του Ισαάκ λέγοντας «Γιαχβέ-ιερέ» (δηλαδή, ο Γιαχβέ βλέπει) (Β.Β. Γεν 22.12-14)

      Και να πάμε στην περίφημη δεύτερη εντολή που έδωσε ο θεός στον Μωυσή. «Δεν θα έχεις άλλους θεούς εκτός από εμένα. Να μη φτιάξεις είδωλα που να σου μοιάζουν». Και προσθέτει την αιτία: «Γιατί εγώ είμαι ο κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλότυπος, που φορτώνει τις αμαρτίες των γονιών στα παιδιά μέχρι και της τρίτης γενιάς».

      Όταν ο Φινεές έπιασε και σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τον άνθρωπο που είχε αφιερωθεί στη λατρεία του Βεελφεγώρ, καθώς σκότωσε και τη γυναίκα που τον είχε πείσει, καταφέροντάς της με τρόπο αισχρό ένα οδυνηρότατο τραύμα στη μήτρα, παρουσιάζεται τότε ο Θεός να λέει: «Ο Φινεές, γιος του Ελεάζαρ, γιου του Ααρών του αρχιερέα, καταλάγιασε τον θυμό μου για τους Ισραηλίτες επειδή οργίστηκε με τους ενόχους και τους τιμώρησε αυτός στη θέση μου. Και δεν κατέστρεψα τους Ισραηλίτες επάνω στην οργή μου». (δηλαδή για έναν αμαρτωλό θα αφάνιζε ολόκληρο έθνος;) Αυτός είναι ο πατέρας του Χριστού;;;

      “I revealed myself to Abraham, to Isaac and to Jacob as El of the wilderness but was not Known to them but my name Yahweh (exodus 6,2-3)

      Αν το ψάξετε όμως σήμερα θα δείτε όχι έχουν αλλαχθεί με αστερίσκο οι επίμαχες λέξεις το 1989 & 1995 με υποσημείωση από την εκκλησία της Αμερικής!!!!!! (λολ)
      The New Revised Standard Version (Anglicized Edition), copyright 1989, 1995 by the Division of Christian Education of the National Council of the Churches of Christ in the United States of America. Used by permission. All rights reserved.

      I saw Yahweh sitting on his throne with all the hosts of heaven standing beside him to the left of him and to the right of him. (1 king 22,19)

      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute

      (Exodus 15.11) 11 ‘Who is like you, O LORD, among the gods? Who is like you, majestic in holiness, awesome in splendour, doing wonders?

      “at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3)

      2King 21,7The carved image of Asherah that he had made he set in the house of which the LORD said to David and to his son Solomon, ‘In this house, and in Jerusalem, which I have chosen out of all the tribes of Israel, I will put my name for ever;

      Διαγραφή
    2. Οσο για την Καινή Διαθήκη, μάθε ότι τα πρώτα 50 χρόνια μετά τν θάνατο του "υποτιθέμενου" Χριστού αυτοαποκαλούσαστον ΕΒΡΑΙΟΙ καθώς ακολουθούσατε πολλές από τις δοξασίες των Εβραίων. Μετά 150 χρόνια αποφασίσατε να αυτοαποκαλείστε ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!
      Τώρα για την Ιστορικότητα του Χριστού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Ιστορική αναφορά από τους Ιστορικούς της εποχής!!

      Τον Φεβρουάριο του 1859, ο διακεκριμένος θεολόγος Constantin von Tischendorf ανακάλυψε μέσα σε έναν κλίβανο μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά 346 φύλλα από αρχαίο κώδικα γραμμένο στα Ελληνικά σε περγαμηνές από δέρμα γαϊδάρου που περιείχαν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Αρχαιολόγοι απεφάνθησαν ότι ήταν του 380 μΧ και το ονόμασαν Σιναϊτικό. Η αποκάλυψη τους τάραξε τον χριστιανικό κόσμο γιατί αποκάλυπτε σε όλο της το μεγαλείο την παραποίηση των επίσημων χριστιανικών κειμένων και το γεγονός ότι αποτελούσαν ένα συναρμολόγημα μύθων (Encyclopedie Diderot 1759). Ο εν λόγω θεολόγος είχε μελετήσει και άλλους κώδικες-βίβλους στο παρελθόν όπως την Αλεξανδρινή, την βίβλο του Βατικανού και τον Σιναϊτικό κώδικα που θεωρεί ότι είναι ο αρχαιότερος όλων. Αμέσως θορυβημένοι θεολόγοι άρχισαν να το κακολογούν και να το διαβάλουν, αλλά το 1933, ο κώδικας αυτός μεταφέρεται στην Αγγλία από την Ρωσία και υπόκεινται σε μελέτη με υπεριώδες φως. Ανακαλύπτουν ότι είχε υποστεί αλλαγές και διορθώσεις, αλλά χάρη στην υπεριώδη ακτινοβολία, μπόρεσαν να διαβάσουν το παλιό μελάνη που είχε εμποτίσει το δέρμα. Κάνοντας αντιπαράθεση τα κείμενα αυτά με την επίσημη Βίβλο, εντοπίστηκαν 14.800 διαφορές!!! Αυτό όμως που σοκάρει την σύγχρονη εκκλησία είναι όσα δεν αναφέρονται όπως για παράδειγμα ότι δεν αναφέρεται πουθενά η «παρθενογέννηση» του Ιησού. Η απάντηση της εκκλησίας ήταν « … τα νεότερα Ευαγγέλια δεν γνώριζαν την άμωμο γέννηση του Ιησού…»!!!! Δηλαδή αν τα αρχαιότερα κείμενα δεν την ανέφεραν, πως το έμαθαν τα νεότερα αν όχι με εσκεμμένη επινόηση??? Στο ευαγγέλιο του Μάρκου που περιέχεται ο Σιναϊτικός κώδικας, αρχίζει από την ηλικία του Χριστού όταν ήταν 30 χρονών περίπου. Δεν αναφέρεται καν η άμωμος σύλληψη της Μαρίας ούτε η δολοφονία των νηπίων από τον Ηρώδη. Αναφορές του Χριστού σαν υιό του Θεού δεν υπάρχουν, αλλά ούτε οι μεσσιανικές προφητείες, ούτε η νεκρανάσταση του Λαζάρου, ούτε η νεκρανάσταση του Χριστού και η ανάληψή του. Οι ίδιες αναφορές απουσιάζουν από όλα τα αρχαία κείμενα της Βίβλου του Βατικανού, την Αλεξανδρινή, την Bίβλο του Βεζά ή Κανταβρύγιο κώδικα, το αρχαίο Λατινικό χειρόγραφο του Μάρκου (Κ) καθώς επίσης λείπουν από την αρχαία Aρμενική εκδοχή της Κ. Διαθήκης, από τις Αιθιοπικές εκδοχές του 6ου αιώνα, τις Αγγλοσαξονικές Βίβλους του 9ου αιώνα και ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ στα ευαγγέλια του 12ου αιώνα ως αναφορές με αστερίσκους, δηλαδή υπό μορφή συμπληρώσεων!!! Η ίδια η εκκλησία μάλιστα τα θεωρεί πλαστά «θεωρείται ότι το χωρίον αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη, τα κείμενα του Μάρκου που αναφέρονται στην νεκρανάσταση του Ιησού» (πηγή, Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880, vol iii, pp.1767,1781 & Catholic Encyclopedia, vol iii “The evidence of its spuriousness” & Catholic Encyclopedia, Farley ed. Vol iii pp.274-9, Canons)

      Διαγραφή
    3. «Ακόμα και αν ένας αφελής Έλληνας πιστεύει πως ένας θεός κατοικεί μέσα σε ένα άγαλμα, περισσότερο ανόητος είναι ένας χριστιανός που πιστεύει πως ο Θεός μπήκε μέσα σε μια γυναίκα την Μαρία, έγινε έμβρυο και τυλίχθηκε μετά στις φασκιές» (Αυγουστίνος Επιστολή 102)
      Το ότι οι εθνικοί έθαβαν τα είδωλά των θεών τους στην γη, τα θρηνούσαν και έπειτα πανηγύριζαν θριαμβευτικά για την ανάστασή τους ήταν για τους χριστιανούς ανόητα, όμως θεωρούσαν την δική τους ιερή Μ. Παρασκευή , Σάββατο και Πάσχα!!! Ο Ησαΐας θρηνεί και κατηγορεί τους εθνικούς για τα είδωλά τους που γονατίζουν και τα προσκυνούν και τα φιλούν «έχουν στόμα μα δεν μιλούν, (Ψαλμός 115) μάτια και δεν βλέπουν, αυτιά και δεν ακούν, μύτες και δεν μυρίζουν». Μα καλά και οι εικόνες με τους αγίους, οι λάρνακες με τα οστά των αγίων, τα χαϊμαλιά, οι σταυροί, το δήθεν αγιασμένο νερό που πουλάνε σε μπουκαλάκια, τα λείψανα των «αγίων» κτλ τι διαφορά έχουν; Κατηγορούσαν τους εθνικούς ότι έφτιαχναν ομοιώματα των θεών τους έχοντας πρωτότυπα πόρνες όπως ο Πραξιτέλης την Αφροδίτη της Κνίδου από την ερωμένη του Φρύνη. Αλλά δεν δημιουργήθηκαν ανάλογα οι Μαντόνες και οι εικόνες των αγίων, ή ήρθε το Αγιο Πνεύμα και τους έδωσε φωτογραφίες τους;;; Δεν ζωγράφιζε επανειλημμένα ο Fra Philippo Lippi την καλόγρια Lucrezia Butti ( που την απήγαγε και την έκανε γυναίκα του το 1456 μαζί με το παιδί τους) σαν την Μαρία με τον μικρό Ιησού;;; Δεν αποθανάτισε ο Ντίρερ τις παλλακίδες του καρδινάλιου Albrecht II (1514, 1545) Kaethe Stolzenfels και Ernestine Mechandel ως κόρες του Λωτ, ο Λούκας Κράναχ την Ernestine ως αγία Ούρσουλα, ο Γκρίνβαλτ την Kaethe ως Αγία Αικατερίνη στον μυστικό γάμο;;
      Οι Ιστορίες των θεών του Ομήρου ή του Ησίοδου με τα ζευγαρώματα του Δία με την Ηλέκτρα, την Αλκμήνη, την Δανάη, την Λήδα κτλ φαντάζουν στους χριστιανούς απίστευτα ανόητες! Όταν όμως μια κοπέλα μένει έγκυος από το Αγιο Πνεύμα χωρίς να χάσει την αγνότητά της αυτό μπορεί να συμβεί και δεν είναι ανοσιούργημα (Αμβρόσιος που επικαλείται τους γύπες που αναπαράγονται χωρίς σεξουαλική επαφή «θεωρούμε αδύνατο για την μητέρα του θεού κάτι που είναι αναμφισβήτητο για τους γύπες»;;!!!! Δηλαδή ταυτίζει αυτός ο ηλίθιος έναν άνθρωπο με ένα ζώο!!!), όπως και με τον προστατευόμενο του Γιαχβέ Λωτ που τεκνοποίησε με τις κόρες τους και μάλιστα όταν κοιμόταν, ούτε όταν ο Αβραάμ και ο Ισαάκ εκπόρνευαν τις γυναίκες τους σε τρίτους !!!! Φυσικά ούτε και όταν ο Δαβίδ μοίχευσε με την Βηθσαβέε, γυναίκα του στρατηγού του Ουρία και τεκνοποίησε μαζί της (πράγμα που σύμφωνα με το Λευιτικό επέσυρε την ποινή του θανάτου και στους δύο μοιχούς), ο Γιαχβέ αντί να τον τιμωρήσει, ξέσπασε πάνω στις γυναίκες του!!!! Θεϊκή δικαιοσύνη!!!!

      Διαγραφή
    4. Ο Φιλόσοφος Κέλσος «γιατί ο θεός κατέβηκε στην γη; Μήπως για να δει τι κάνει ο άνθρωπος;; Δεν τα γνωρίζει όλα άραγε; Τα γνωρίζει βέβαια αλλά δεν τα βελτιώνει. Και αν ο θεός ήρθε γιατί με τόση καθυστέρηση; Και γιατί θα έπρεπε να σωθεί μόνο ένα μέρος της ανθρωπότητας (Εβραίοι) και να καεί όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο γένος; Και πως θα μπορούσε να αναστηθεί ένα σώμα σε τέλεια αποσύνθεση και να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση; Σε όλα αυτά απαντούν με την πιο ανόητη υπεκφυγή, πως για τον θεό όλα είναι δυνατά; Η εντολή της αγάπης προς τον πλησίον είναι απαρχαιωμένη αφού είχε χρησιμοποιηθεί εύστοχα και πολύ πριν στο παρελθόν όχι όμως σε τόσο άξεστη μορφή (Κρίτωνας - Πλάτων 49β-ε «δεν είναι δίκαιο να διαπράττει κανείς το άδικο ή να αμύνεται στην αδικία ανταποδίδοντάς την. Δεν πρέπει να αδικούμε, ακόμα και αν αδικούμαστε»). Αφού και άλλοι μπορούν να κάνουν θαύματα και αντίστοιχα κόλπα θα πρέπει να τους θεωρούμε γιούς του θεού; Σε αυτούς που εύκολα εξαπατούνται, θα μπορούσαν να εμφανιστούν πολλοί σαν το Ιησού. (Ασκληπιός, Απολλώνιος ο Τυανεύς, Ερμής ο Τρισμέγιστος)*. Οι περισσότεροι χριστιανοί ήταν αγράμματοι, ακαλλιέργητοι, είχαν μανία με τα θαύματα και η διδασκαλία τους απευθυνόταν μόνο σε αφελείς. Για αυτό παρασύρουν τους αμόρφωτους και τους διηγούνται απίστευτες ιστορίες, άλλωστε δεν έχει σημασία τι λένε, το σημαντικό είναι να τους πιστεύουν ακόμα και αν λένε ανοησίες. Υποτίθεται ότι τα ξέρουν όλα, αλλά όταν κάποιος έξυπνος άνθρωπος τους ρωτήσει (για παράδειγμα για το πώς πολλαπλασιάστηκαν ο Κάιν αφού ήταν μοναδικοί με την Εύα και τον Αδάμ), τότε απομακρύνονται, ή ξεσηκώνονται και τους κακολογούν ότι είναι διεστραμμένοι και βουτηγμένοι στην αμαρτία!
      Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα δεν υπήρχε σταθερός ευαγγελικός κανόνας αφού υπήρχε πλειάδα ευαγγελίων. Το 140 ο αιρετικός» Μαρκίωνας δημιούργησε την δική του Αγία γραφή. αφήνοντας έξω την αιμοσταγή και αιμοδιψή Π.Δ. περιλαμβάνοντας το ευαγγέλιο του Λουκά. Τον ακολούθησε ο Τατιανός με το «Διατεσσάρων» με μια «Αρμονία Ευαγγελίων» μειώνοντάς τα πάλι. Εως το 160 οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν την Π.Δ. των Εβραίων και δεν είχαν Κ.Δ. Μόλις το 192 δημιουργείται η Κ.Δ. αλλά οι έριδες και οι αντιγνωμίες για τι πρέπει να συμπεριληφθεί ερίζουν έως τον 4ο αιώνα. Οι Σύνοδοι της Φλωρεντίας (1442) του Τριδέντου (1546) και του Βατικανού (1870) μετέβαλαν σε δόγμα πίστης τη θεωρία περί θεοπνευστίας της βίβλου που περιλαμβάνει την έννοια του αλάθητου!!
      Οι χριστιανοί άλλαξαν τις γραφές της Κ.Δ. αλλά και των πατέρων της εκκλησίας, πλαστογράφησαν εντελώς νέες πραγματείες με το όνομα του Ιησού, των μαθητών του και των εκκλησιαστικών πατέρων και πλαστογράφησαν ολόκληρα πρακτικά Συνόδων!(Die Quellenangaben bei Wetzer/Welte IX 2000)
      Οι σύγχρονοι θεολόγοι δεν αρνούνται την χρεοκοπία της διδασκαλίας του Χριστού και μιλούν για το «αμάρτημα του χριστιανισμού», μια χιλιετή δολοφονία, μια σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων που γίνεται δίκαια και καλά στο όνομα του «χαρμόσυνου μηνύματος της αγάπης προς τον πλησίον του Θεού» που μάλιστα δικαιολογείται, δοξάζεται και καθαγιάζεται με αποκορύφωμα τον «ιερό πόλεμο» την ιερά εξέταση με το κάψιμο των μαγισσών την μοναδική καινοτομία και νεοτερισμό του χριστιανισμού. «Η φρικαλέα παράνοια των θρησκευτικών πολέμων» Βολταίρος. «Η αιματηρή παραφροσύνη» Σοπενάουερ. (Karlheiz Deschner, Η εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού. Πρώιμα χρόνια 333)

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος24/8/16 16:34

      entaksei antistheni pare anasa arketa egrapses. pigene tora na deis an erxomai

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/8/16 10:51

    τι να πω ?? τετοιες ανοησιες ουτε τα μικρα παιδια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες παραμυθάκια για μικρά παιδιά;;; Να σου γράψω μερικά και ψάξε τα στο διαδίκτυο!!

      - «Δες, λέει ο Κύριος: “Εγώ θα φέρω κακό επάνω σου, και θα σαρώσω πίσω σου, και θα εξολοθρεύσω από τον
      Αχαάβ εκείνον που ουρεί προς τον τοίχο”...» (Βασιλέων Α', 21: 21). (Προσέξτε λοιπόν που κατουράτε!!!! γιατί ο Ιεχωβάς θα σας τιμωρήσει!! Θεϊκό βιβλίο!!!)

      21 Behold, I will bring evil upon thee, and will take away thy posterity, and will cut off from Ahab him that pisseth against the wall, and him that is shut up and left in Israel,

      Ο Ιησούς στα χνάρια τού «πατέρα» του: Αγάπαμε ή κάηκες...
      - «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).
      - «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).
      - «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).

      Ο Ιησούς καταριέται μια...συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα...εκτός εποχής!!!
      «Και την επόμενη ημέρα, αφού βγήκαν από τη Βηθανία, πείνασε. Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων. Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτή: “Κανένας πλέον, στον αιώνα, να μη φάει καρπό από σένα”. Και το άκουγαν αυτό οι μαθητές του» (Κατά Μάρκον, 11: 12-14).
      13 καὶ ἰδὼν συκῆν ἀπὸ μακρόθεν ἔχουσαν φύλλα, ἦλθεν εἰ ἄρα τι εὑρήσει ἐν αὐτῇ· καὶ ἐλθὼν ἐπ' αὐτὴν οὐδὲν εὗρεν εἰ μὴ φύλλα· οὐ γὰρ ἦν καιρὸς σύκων. 14 καὶ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτῇ· Μηκέτι ἐκ σοῦ εἰς τὸν αἰῶνα μηδεὶς καρπὸν φάγοι. καὶ ἤκουον οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ

      «Και ο Κύριος άνοιξε το στόμα τού γαϊδουριού· και είπε στον Βαλαάμ: “Τι σου έκανα και με χτύπησες για τρίτη φορά τώρα;”. Και ο Βαλαάμ είπε στο γαϊδούρι: “Επειδή, με ενέπαιξες· είθε να είχα μάχαιρα στο χέρι μου, επειδή, τώρα θα σε θανάτωνα”. Και το γαϊδούρι είπε στον Βαλαάμ: “Δεν είμαι εγώ το γαϊδούρι σου, επάνω στο οποίο καθόσουν από την εποχή που με έχεις, μέχρι την ημέρα αυτή; Ήμουν ποτέ συνηθισμένο να κάνω έτσι σε σένα;”. Κι εκείνος είπε: “Όχι”» (Αριθμοί, 22: 28-30. (μοναδική στην παγκόσμια θεολογία θεϊκή συζήτηση ζώου με άνθρωπο)

      Ψαλμός 24:1: Στον Ιεχωβά ανήκει η γη και όσα τη γεμίζουν, Τα παραγωγικά εδάφη και όσοι κατοικούν σε αυτά.
      Ψαλμός 37:9 Διότι όσοι πράττουν το κακό θα εκκοπούν, Αλλά όσοι ελπίζουν στον Ιεχωβά, αυτοί θα γίνουν κάτοχοι της γης.
      Ψαλμός 19:7-9: Ο νόμος του Ιεχωβά είναι τέλειος·επιστρέφει την ψυχή. Η υπενθύμιση του Ιεχωβά είναι αξιόπιστη· κάνει τον άπειρο σοφό.
      Οι προσταγές του Ιεχωβά είναι ευθείες· χαροποιούν την καρδιά. Η εντολή του Ιεχωβά είναι καθαρή· κάνει τα μάτια να λάμπουν. Ο φόβος του Ιεχωβά είναι αγνός· μένει για πάντα. Οι δικαστικές αποφάσεις του Ιεχωβά είναι αληθινές·
      Ψαλμός 29:1, 2: Αποδώστε στον Ιεχωβά, εσείς οι γιοι των ισχυρών, Αποδώστε στον Ιεχωβά δόξα και ισχύ. Αποδώστε στον Ιεχωβά τη δόξα του ονόματός του.

      Διαγραφή
    2. συνέχεια
      Όπως στην περίπτωση της Kαινής Διαθήκης, έτσι και στην περίπτωση των «Eκκλησιαστικών Πατέρων» υπήρχαν βλαπτικά γραπτά, που τροποποιήθηκαν κατά την διάρκεια των αιώνων και πολλά από τα περιεχόμενά τους ξαναγράφτηκαν ή αποσιωπήθηκαν.
      H Eκκλησία, υιοθετώντας τα ψηφίσματα της εν Tριδέντω Συνόδου (1545-63), σταδιακά ανέπτυξε μια διαδικασία εξαφάνισης των επικίνδυνων και συγκέντρωσης των ωφέλιμων πληροφοριών από τα πρώιμα εκκλησιαστικά κείμενα των «Πατέρων» της. Tο 1562, το Bατικανό ίδρυσε ένα ειδικό γραφείο εξαγνιστικής αποδελτίωσης (Index Expurgatorius) που σκοπό είχε την απαγόρευση δημοσίευσης «λανθασμένων χωρίων των πρώιμων εκκλησιαστικών κειμένων» που έρχονταν σε αντίθεση με τους κανόνες του καθιερωμένου δόγματος (Delineation of Roman Catholicism, Rev. Charles Elliott, DD, G. Lane&P.P. Standford, N.York, 1842, p.89, The Vatican Censors, pr. Peter Elmsey, Oxford, p.327). Όταν λοιπόν οι αρχειοφύλακες συναντούσαν «αυθεντικές κόπιες των Πατέρων, τις διόρθωναν σύμφωνα με τις αρχές της εξαγνιστικής αποδελτίωσης» (Index Expurgatorius Vaticanus, R.Gibbings, ed., Dublin, 1837, The Literary Policy of the Church of Rome, J.Mendham, J.Duncan, London, 1830).
      Eπιπλέον, η Encyclopedia Biblica αποκαλύπτει ότι 1.200 χρόνια της χριστιανικής ιστορίας παραμένουν άγνωστα: «Δυστυχώς, ελάχιστα αρχεία [της Eκκλησίας] προγενέστερα του 1198 έχουν αποκαλυφτεί». Ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι, εκείνη τη χρονιά (1198), ο Πάπας Iννοκέντιος III (1198-1216) καταπίεσε όλες τις πρώιμες πηγές της ιστορίας, με την ίδρυση των Kρυφών Aρχείων (Catholic Encyclopedia, Farley ed., vol xv, p.287). O καθηγητής Edmond S. Bordeaux, ύστερα από πολύχρονη μελέτη των παραπάνω Aρχείων, καταλήγει: «H Eκκλησία έβαλε προγενέστερες χρονολογίες σε μεταγενέστερες εργασίες της, άλλες εκ νέου γραμμένες, άλλες διορθωμένες και άλλες πλαστογραφημένες, που συγκροτούσαν την τελική έκφραση της ιστορίας της... χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική για να παρουσιάσει νεότερα εκκλησιαστικά γραπτά ως προγενέστερα και να φωτίσει, μ' αυτόν τον τρόπο, τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο αιώνα μ.X» (πηγή, How the Great Pan Died, Edmond S. Bordeaux, p.46).

      Θα σου έγραφα και άλλα αλλά μάλλον η παιδεία δεν είναι στο φόρτε σου γιατί τα κατακρίνεις (πολύ πιο εύκολο) αντί να ψάξεις τα εδάφια και τις αναφορές που σου γράφω..... !!! (πολύ πιο δύσκολο)κλασσικός Νεοέλληνας!!!!!

      "Ο αν μη ιδης μη λέγε, ειδώς σιγά" Σόλων μτφ. Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις. Και όταν μάθεις, σιώπα.

      Διαγραφή
    3. Αν θες και άλλα παραμυθάκια της Βίβλου μπες στο

      (http://apocalypsejohn.com/iche-theos-gineka-thammena-mistika-vivlou)

      «Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου - Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/3129#ixzz48wAwIiNv


      Κόνραντ Λόρεντς, Η υποταγή στο δόγμα. «Είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς άκριτα τις προκατασκευασμένες ιδέες παρά να τις αξιολογήσεις. Το να ζητωκραυγάζεις και να καταδικάζεις απαιτεί μικρότερη νοητική προσπάθεια από το να σκέφτεσαι».

      Διαγραφή
  3. Προτείνω στους ανώνυμους ξυδάκι , κάνει καλό δοκιμάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/8/16 00:59

    Αντισθένη μιλάς με επιχειρήματα εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/8/16 12:29

    ρε δωστε και στον λαο λιγο απο που πινετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *