ροή ειδήσεων

Ρόδος: Έρευνες για εντοπισμό και κατάσχεση ξένων τερματικών POS


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από προχθές έρευνα επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της ΔΟΥ Ρόδου για τον εντοπισμό και την κατάσχεση ξένων τερματικών POS, που χρησιμοποιούνται για πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, μέσω τράπεζας της αλλοδαπής.
Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έχει διαβιβαστεί από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μια πρώτη λίστα, που περιλαμβάνει 113 επιχειρήσεις του νησιού, κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα, που εμπορεύονται τουριστικά είδη, οι οποίες είχαν συμβληθεί με την εταιρεία που ελέγχεται.
Ήδη πραγματοποιήθηκαν τρεις έλεγχοι σε καταστήματα και κατασχέθηκαν ισάριθμα μηχανήματα.
Από τον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία έχει προκύψει ότι το κύκλωμα είχε πουλήσει 1.195 μηχανήματα σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί έλεγχος για την καταγραφή του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν συμβληθεί με την ελεγχόμενη εταιρεία και στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να αναμένεται η αποστολή και νέας λίστας καθώς οι χρήστες των συγκεκριμένων POS πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι.
Σ’ αυτό φέρεται να συνηγορεί και το γεγονός ότι στο νησί της Ρόδου μια εκ των εταιρειών που ελέγχεται, είχε στήσει δίκτυο πωλήσεων, έχοντας αναθέσει σε ντόπιο την εξυπηρέτηση των πελατών της και την διαφήμιση των προϊόντων της.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *