ροή ειδήσεων

Άναυδοι οι Επιστήμονες: Έλαβαν μυστηριώδες μήνυμα από το διάστημα που στάλθηκε το 1920 και δεν έχουν καμία εξήγηση γι’αυτό!


Ερευνητές από το Πρόγραμμα Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI)
διερευνούν τις αιχμές ενός σήματος που εκπέμπει ένα άστρο στον αστερισμό του Ηρακλή. Το αστέρι, που εκτιμάτε πως είναι περίπου 6.300 εκατομμύρια χρονών, είναι 95 έτη φωτός μακριά από τη Γη – περίπου 800 τρισεκατομμυρία μίλια μακριά. «Μιλάμε για ένα μήνυμα που άφησε το αστέρι του το 1920 και τελικά έφτασε στη Ρωσία το 2015«, δήλωσε ο Doug Vakoch, Ph.D., ο οποίος εργάζεται στο METI International, μια ομάδα που επικεντρώνεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων εξωγήινης νοημοσύνης.

Η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών – που χειρίστηκε ένα Ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600 στην Zelenchukskaya, έπιασε ένα ανεξήγητο στιγμιαίο σήμα πέρυσι τον Μάιο. Η είδηση έγινε γνωστή αφότου ο δημοσιογράφος Paul Gilster, από το περιοδικό Centauri Dreams, κυκλοφόρησε ένα έγγραφο από τους ερευνητές στο οποίο ανακοινώνουν την ανίχνευση ενός ισχυρού σήματος στην κατεύθυνση HDI64595.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως στη τοποθεσία HDI64595 βρήσκεται ένα αστέρι-ήλιος και ότι η μεταλλική του σύνθεση μπορεί να μοιάζει με την σύνθεση του δικού μας ήλιου. Η ομάδα επίσης ανακάλυψε έναν πλανήτη που μοιάζει στον Ποσειδώνα του δικού μας ηλιακού συστήματος σε τροχιά στην τοποθεσία HD164595b. Η πιθανότητα να υπάρχουν και άλλοι πλανήτες σε τροχιά γύρω από αυτό το αστέρι είναι πολύ μεγάλες.

Το σήμα είναι αρκετά δυνατό και αν όντως προέρχεται από έναν ισοτροπικό φάρο (ένα υποθετικό είδος φάρου μετάδοσης που εκπέμπει ένα ομοιόμορφο ηλεκτρομαγνητικό σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις για επικοινωνία με εξωγήινη νοημοσύνη), μόνο ένας πολιτισμός Kardashev τύπου ΙΙ θα είχε την ικανότητα να τον χτίσει. Με την κλίμακα Kardashev οι επιστήμονες μετρούν την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται για να παραδωθεί ένα εξωγήινο μήνυμα και να καθοριστεί η τεχνολογική ανάπτυξη ενός πολιτισμού. Σύμφωνα με τη θεωρία, ένας πολιτισμός τύπου II έχει τη δυνατότητα να εκμεταλευτεί την ενέργεια του αστεριού στο ηλιακό του σύστημα, δηλαδή του ήλιου.

Οι επιστήμονες θα επεκτείνουν τις έρευνές τους πάνω σε αυτό το παράξενο σήμα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *