ροή ειδήσεων

Κως: Μία «Λευκή Νύχτα» έρχεται στο νησί στις 27 Σεπτεμβρίου!


Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων και μικρών επαρχιακών πόλεων αλλά και νησιών όπως η Ρόδος
κ.α. η Κως βρίσκεται μία ανάσα μακριά από το να ανακοινώσει τη διοργάνωση της πρώτης «λευκής νύχτας» που θα γίνει 27 Σεπτεμβρίου στο νησί μας.

Η προεργασία που έχει γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα είναι μεγάλη, ενώ έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση του συνόλου σχεδόν των εμπλεκόμενων φορέων.

Την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κω "Ο ΕΡΜΗΣ" υποστηρίζει η Δημοτικής Αρχή αφού θα διαθέσει δωρεάν τα λεωφορεία του Δήμου για δρομολόγια από και πρός το κέντρο της πόλης μέχρι τις 12 τη νύχτα. Παράλληλα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας και η Ένωση Ξενοδόχων Κω που θα ενημερώσει τους tour operators που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, τα πρακτορεία και τους πελάτες των ξενοδοχείων για το εν λόγω Event.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση για τη διοργάνωση της πρώτης «Λευκής Νύχτας» είχε πέσει στο τραπέζι από τον Δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση και φαίνεται να υλοποιείται σχεδόν δύο μηνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διοργανωθεί Τρίτη 27 του μήνα, μέρα που δεν επιλέχθηκε καθόλου τυχαία από τους διοργανωτές αφού πρόκειται για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού .

Το σκεπτικό για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» ξεφεύγει ωστόσο από την απλή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα και των καταστημάτων εστίασης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες...

Έχουν προγραμματιστεί πολλά happenings στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, με μουσικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο, ενώ για να βρίσκεται η διοργάνωση της πρώτης Λευκής Νύχτας στην τελική ευθεία φαίνεται να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες όπως και η συγκατάθεση από τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από θετική, με μοναδικό ερωτηματικό το πόσο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο οι μαγαζάτορες θα δουν με καλό μάτι την πρωτοβουλία με τις «Λευκές Νύχτες» για να πειστούν να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά τους παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας τους, όπως επίσης και κατά πόσο αυτή η προσπάθεια θα προσελκύσει στην πόλη αρκετό κόσμο αλλά και ξένους επισκέπτες.

Αν όλα εξελιχθούν πάντως σύμφωνα με τον προγραμματισμό και δεν υπάρξουν κωλύματα της τελευταίας στιγμής, η Κως μας ετοιμάζεται να ζήσει τη δική της «Λευκή Νύχτα» την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ευελπιστώντας σε ένα ανάλογο εντυπωσιακό αποτέλεσμα όπως αυτό που επιτεύχθηκε στο παρελθόν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *