ροή ειδήσεων

Σε εγκατάλειψη το χωριό Ασκληπιειό Ρόδου


Αναγνώστης: Είμαι τακτική επισκεπτρια του όμορφου χωριού Ασκληπιειου εδώ και 40 χρόνια.
Οι Ασκληπενοι λένε πως το αγαπάνε και όσοι μένουνε στην πόλη, κάθε παρασκευοσαβατοκύριακο, το επισκέπτοντε . Το όμορφο χωριό με την πανάρχαια εκκλησία , το μουσειο το κάστρο, τα γραφικά στενά, η ενδοχώρα του, τα εκκλησάκια του... όλα αυτά τραβάνε όλο και περισοτερο κόσμο από τα γύρω ξενοδοχεία και, τι αντικρίζουν οι επισκέπτες ; Kόπρανα (και ανθρώπινα) , πλαστικά μπουκάλια, σακούλες πλαστικές ακόμα και κεσεδάκια με κόλιβα !!! Τι να λέω ; Tα γνωστά σκουπίδια !!!
Πηγαίνοντας στο Κάστρο,εκεί που πάνε δηλαδή οι περισοτεροι τουρίστες κοντά στα καινουργεία και "σικάτα " χτίσματα: σκουπίδια !!! Στο κοινοτικο γραφειο-γιατρειο, σκουπιδια όλο των ειδών !!! Aυτό που με εκπλήσει είναι πως πολύ Ασκληπενοι έχουν ζήσει στο εξωτερικό, είναι των ανώτερων Σχολών `αλοι είναι και στην εκπαίδευση….πως και δεν κάνουν κάτι ; Έτσι θα πετούσανε τα σκουπίδια τους μέσα στα χαλάσματα τον άλλων σπιτιών; Έτσι θα κάνανε στις χώρες που τους φιλοξενούσανε πριν επιστρέψουν ;
Μήπως τελικά δεν αγαπάνε το χωριό τους αλά τα καφενεία του; Όλα είναι γεμάτα κόσμο
Οι μαμάδες, αμολάνε τα παιδιά τους στην πλατεία ως και μέχρι τα χαράματα, χωρίς να νιαστούν για της διάφορες σακούλες από γαριδάκια πατατάκια ποτά, κλπ που θα πετάξουν χάμω , Δεν θα νιαστούν αν οι κάδοι είναι γεμάτοι ούτε για ποιος θα τα μαζέψει!!! και μη μου πείτε πως δεν ξέρουνε πως δεν υπάρχει κανείς να τα μαζέψει !!!
Αν όσοι ήταν στα καφενεία μαζευανε από ένα σκουπιδάκι, αν μαθενανε στα παιδιά να μη πετάνε χάμω, αν οι μαγαζάτορες και επιχειρηματίες δεν πετούσανε τα παλιά τους έπιπλα: καρέκλες , στρώματα κλπ στα ρέμματα και στους γκρεμούς, αν τα σκουπίδια μας τα βάζουμε βρε αδελφέ μέσα στον κάδο τι το πιο απλό, το χωριό θα κέρδιζε ξανά την αρχοντιά του και την ομορφιά του!!! Διότι,κακά τα ψέματα, θαρώ πως πιο βρώμικο χωριό δεν έχω επισκεφτεί τελευταία και στεναχωρήθηκα που κατάντησε έτσι!!!!
Καθαριότητα ίσον αρχοντιά ίσον πολιτισμός και μιας και θέλουμε την Ρόδo πολιτιστική πρωτευουσα, ας ξεκινήσουμε από τα χωριά μας, την γειτονιά μας διότι το κακό είναι παντού!!! Oι Ροδίτες που είναι πολυταξιδεμένοι, ας θυμηθούν σε πια πρωτευουσα πήγαν και ήταν τόσο βρώμικα? Τα μικρότερα νησιά που δεν έχουν και νερό είναι πολύ πιο καθαρά και τα χερόμαστε οπότε πάμε!!
Kάντε κάτι και εσείς για τον τόπο σας αν πράγματι τον αγαπάτε!!!!!!
Mια φίλη που αγάπησε το χωριό Ασκληπείο !!!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/16 22:12

    δεν εισαι φιλη φυδι κολοβο εισαι για το χωριο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/16 12:49

      Έχει δίκιο 100 τ 100 .σήκωσε το κεφάλι από οθόνη κάνε μία ζβουρα κ θα δεις ότι ναι σκουπίδια παντου κ κάνεις τπτ.όλοι παρταλια.δεν λειτουργούμε σαν ομάδα ο ένας θέλει να φανεί πάνω από τον άλλο κ όλα για τα μάτια του κόσμο. Ζψ χωριό χειμώνα καλοκαίρι ξέρω τη γίνετε.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/16 23:32

    Η αλήθεια είναι πικρή σαν το δηλητήριο του φιδιου.Και ας είναι κολοβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/16 23:50

    καταρχάς μάθε ορθογραφία...το 'φίδι" δεν είναι "φρύδι"...από εκεί και πέρα εάν όλα τα προαναφερόμενα είναι αναληθή παρήγγειλε ένα διπλό frappe άναψε και ένα πούρο και ...άσε τον κόσμο να λέει αρλούμπες...άλλωστε όλοι ψέματα λένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/16 06:37

      Δεν παρατηρείται η εγκατάλειψη μόνο σ΄αυτό το χωριό, αλλά σε όλο το νησί, δυστυχώς.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/9/16 07:11

    Τι έγινε σάς καίνε η αλήθειες βρωμιάρηδες..!!!!😠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/9/16 12:42

      Έχεις δίκιο για τα σκουπίδια όταν διάβασα είπα έχει δίκιο 100 τα 100,αν δεν γουσταρεις μν ξανά πας από κει.αυτά τα βρωμιαρηδες παιδί τωμ σπουδών κράτα τα για πάρτυ σ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/9/16 13:02

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.αν είναι αληθής κάτι θα γίνει και θα φτιάξουν και αυτά. Δεν χρειάζονται τα κοσμικά επίθετα. Αυτά τα κάνουν άνθρωποι χωρίς αξίες. Ας μην γινόμαστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/9/16 22:00

    Αναλατοι!!!! φάει σκατο και νανι είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/9/16 06:22

    ´Εχει δίκαιο η επισκέπτρια του χωριού μας! Αλλά μάλλον κυκλοφορά μόνο την ημέρα γιατί αν κυκλοφορούσε λίγο την νύχτα θα πατούσε τα κόπρανα που λέει αφού τα μισά φώτα στο κέντρο του χωριού έχουν καμένες λάμπες εδώ και 2 χρόνια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/9/16 09:41

    Δυστυχώς η επισκέπτρια του χωριού μας έχει απόλυτο δίκαιο! Μόνο που μάλλον περπατά στο χωριό την ημέρα, γιατί εάν κυκλοφορούσε και την νύχτα, σίγουρα θα πατούσε τα κόπρανα που αναφέρει, αφού δεν ανάβουν τα φώτα μέσα στο χωριό εδώ και 2 χρόνια!
    Αλλά μην ανησυχείτε θα τα κανονίσει όλα η πρόεδρος όταν θα πατήσει το πόδι της στο χωριό κατά τα Χριστούγεννα άντε …….. μέχρι το Πάσχα!
    Καλό είναι πάντως ο Δήμαρχος να μιλήσει με κανέναν υγιή σκεφτόμενο κάτοικο του χωριού, και όχι να «τρώει» τα δελτία τύπου που στέλνει κάθε 2-3 μήνες με «έργα» που εγώ θα τα χαρακτήριζα επιεικώς «παραμύθια Αισώπου», …… άντε «παραμύθια της Χαλιμάς».-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/9/16 11:27

    Δυστυχώς δεν είναι μόνο το Ασκληπειό σε αυτή την κατάσταση αλλά όλη η Ρόδος. Ας προβληματιστούμε όλοι οι Ροδίτες ξεκινώντας από τα του οίκου μας. Ο Δήμος και οι κοινότητες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του καθαρισμού αλλά τουλάχιστον ας βάλουν περισσότερα καλάθάκια (ανύπαρκτα ακόμη και στο κέντρο της Ρόδου) και κάδους. Ας μπούμε στο κομμάτι της ανακύκλωσης επιτέλους. Πως θα γίνουμε πολιτιστική πρωτεύουσα με τέτοιο χάλι. Ας πάρουμε επιτέλους τις τύχες μας στα χέρια μας εμείς οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/9/16 20:52

    Κυρια επισκεπτρια του χωριου μας αν δεν μας γουσταρεις μην ξαναερθεις στο χωριο εχεις προσβαλη ολο τον κοσμο. τι σε νοιαζει τι κανουν οι μαναδεσ τι σε νοιαζει τι κανου στα καφενεια Οσο για τα σκουπιδια εχεις αναφαιρει μαγαζατορες Δοσε ονοματα αν πραγματικα γνωριζεις δν εισε επισκεπτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/9/16 12:15

    Υπάρχει αρκετή υπερβολή στα λεγόμενα της κυρίας επισκέπτριας εδώ και 40 χρόνια(;;;)
    Είναι αλήθεια ότι το χωριό μας είναι αρκετά βρόμικο και σκοτεινό τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των τοπικών αρχόντων αλλά και έλλειψης προσωπικού του Δήμου. Όμως να λέει ότι «αμολάνε» τα παιδιά τους οι χωριανοί στην πλατεία μέχρι το πρωί και κάθονται όλη μέρα στα καφενεία, μάλλον την ενοχλεί η ζωντάνια του χωριού μας σε νεολαία και όχι μόνο! Οπότε κυρία επισκέπτρια σου προτείνω να αλλάξεις χωριό επίσκεψης και να πας είτε σε κανένα ερημοχώρι είτε σε κανένα Αλβανοχώρι για να ζήσεις τα υπόλοιπα 40-60 χρόνια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/9/16 12:45

    • Τους αντιδημάρχους και γενικά τους αρμόδιους του δήμου αναζητούν στα χωριά... αλλά δεν τους βρίσκουν! Αυτό το παράπονο εξέφρασαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων, σε συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο την Παρασκευή βράδυ. Δίκαιο έχουν, αλλά ορισμένους... ούτε ο δήμαρχος δεν τους βρίσκει όποτε θέλει!

    • Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι να τους βρει κάποιος, αλλά... να μπορούν να δώσουν και λύσεις! Προφανώς επειδή δεν μπορούν... γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται στα χωριά!

    • Γενικώς και ειδικώς πάντως, σε κάποιους αντιδημάρχους (όχι όλους) τα μέλη των τοπικών συμβουλίων (βλέπε πρόεδρο Ασκληπείου)καταλογίζουν υπεροψία, αλαζονεία και έλλειψη συντονισμού με αποτέλεσμα να γίνονται χειρότερα τα πράγματα. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι συγκεκριμένα παράπονα, ήδη έχουν φτάσει στ’ αυτιά του δημάρχου.

    Πηγή : Τους αντιδημάρχους αναζητούν στα χωριά της Ρόδου... αλλά δεν τους βρίσκουν! | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/347514/toys-antidhmarxoys-anazhtoyn-sta-xwria-ths-rodoy-alla-den-toys-briskoyn#ixzz4KsgQUPXw
    Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *