ροή ειδήσεων

Νέα φωτιά πριν λίγο από τους ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ στο πάρκο που βρίσκεται στο Σαν Φραγκίσκο


Τελικά όπως αποδεικνύετε και σήμερα κάποιοι ασυνείδητοι έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν ολοσχερώς το πάρκο που βρίσκεται στο Σαν Φραγκίσκο.


Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε λίγες μέρες στο ίδιο σημείο.

Πριν λίγο (11¨45) ξέσπασε ακόμη μια πυρκαγιά στο ίδιο σημείο όπου επιτόπου έσπευσε ενα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου με τρεις πυροσβέστες και έδωσαν τέλος και σε αυτό το συμβάν.

Μην ξεχνάτε ΟΤΙ τα εγκλήματα του εμπρησμού, τιμωρούνται από τον ποινικό κώδικα ως επικίνδυνα εγκλήματα



Άρθρο 264 – Εμπρησμός

Όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά τιμωρείται: α) με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα` β) με κάθειρξη, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο` γ) με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών, αν στην περίπτωση του στοιχείου β΄ επήλθε θάνατος.



Άρθρο 265 Εμπρησμός σε δάση

1. Με επιφύλαξη της βαρύτερης τιμωρίας κατά τους όρους του άρθρου 264, όποιος με πρόθεση προξενεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση κατά την έννοια του άρθρου 3, παράγραφοι 1 και 2 του ν. 998/1979 ή σε έκταση που έχει κηρυχθεί δασωτέα ή αναδασωτέα κατά την έννοια της παρ. 5 του ίδιου άρθρου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη και με χρηματική ποινή από 15.000,00 ευρώ έως 150.000,00 ευρώ. Δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής που επιβλήθηκε και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της(1). Αν η πράξη είχε ως επακόλουθο να εξαπλωθεί η φωτιά σε μεγάλη έκταση επιβάλλεται κάθειρξη (2).

2. Αν η πράξη τελέστηκε από ιδιοτέλεια ή κακοβουλία ή η έκταση που κάηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

3. Όποιος με σκοπό να διαπράξει το έγκλημα της παραγράφου 1 προβαίνει σε προπαρασκευαστική ενέργεια τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Η ποινή αυτή δεν μετατρέπεται, ούτε αναστέλλεται και η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεσή της

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *