ροή ειδήσεων

Καταγγελία για θαλάσσιο πάρκο αναψυχής


Αναγνώστης: Την Κυριακή 04/09/2016 έκανα το λάθος να επισκεφθώ το θαλάσσιο πάρκο αναψυχής (φουσκωτά) στην Καλλιθέα Ρόδου. Λόγω του ότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης άλλα ούτε και καμία άλλη είδους επίβλεψη, οι γονείς έπρεπε να βρισκόμαστε μέσα στη θάλασσα και πολύ κοντά στα φουσκωτά ώστε να επιβλέπουμε εμείς τα παιδιά μας. Από τις 12.15 έως τις 14.25 βρισκόταν εκεί μόνο ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης (ιδιοκτήτης / υπάλληλος δεν ξέρω) ο οποίο καθόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων διαγωνίως των φουσκωτών. 
Όταν μετά από 2 ½ ώρες ήρθε και δεύτερος εκπρόσωπος της επιχείρησης (αλλοδαπή - γένους θυληκού), πρόσεξε ότι αρκετοί από εμάς είχαμε πλησιάσει αρκετά κοντά και προφανώς νόμιζε ότι θα μπαίναμε χωρίς να έχουμε πληρώσει το απαραίτητο αντίτιμο, οπότε άρχισε από την παραλία (απόσταση περίπου 10 μέτρα) να φωνάζει ότι ήμαστε παράνομοι, απαγορεύεται αυτό που κάνουμε και απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Βγήκα από την θάλασσα καλώντας και τα παιδιά μου να βγούν (σε καμία περίπτωση δεν θα τα άφηνα εκεί μέσα χωρίς επίβλεψη) και την πλησίασα για να ρωτήσω τι συμβαίνει, της εξήγησα ότι όλοι πλησιάσαμε για να επιβλέπουμε τα παιδιά μας, της ζήτησα τις προδιαγραφές για την λειτουργία του θαλάσσιου πάρκου καθώς και το λόγο που δεν έκοψε απόδειξη είσπραξης. Τότε μου επιτέθηκε, προσωπικά αυτή τη φορά, λεκτικά και απειλητικά, απαιτώντας να φύγω (από δημόσια παραλία) διότι είμαι ελληνίδα, το παίζω έξυπνη και οι έλληνες της χαλάνε την δουλειά. 
Προφανώς ήταν πολύ πιο εύκολο για εμένα να βρω τους «όρους και προυποθέσεις», από ότι η ευγενέστατοι επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του υπουργείου ναυτιλίας (το οποίο και επισυνάπτω) κατάλαβα ότι παρανομία τους δεν περιορίζεται μόνο στην έλλειψη ναυαγοσώστη, αλλά ακριβώς δίπλα υπάρχουν jetski, δεν υπάρχει οριοθέτηση, δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση καθαρισμός (το κάτω μέρος των φουσκωτών είναι σε άλλα σημεία γεμάτο γλίτσα, πρασινάδα και σε άλλα ολόμαυρο), δεν ζητήθηκε καμία έγγραφη συγκατάθεση γονέα, δεν υπάρχει καμία πινακίδα διπλής όψεως όπου θα έπρεπε να είναι καλαίσθητη και να αναγράφονται οι προυποθέσεις και τέλος στη σελίδα τους στο facebook υπάρχει φωτογραφία που αποδεικνύει ότι τα φουσκωτά βρίσκονται μέσα στη θάλασσα απογορευμένες ώρες. 
Επειδή αν γίνει ατύχημα θα νοιώθω συνυπεύθυνη που δεν αντέδρασα, εννοείτε ότι πριν κάνω αυτή την ανάρτηση έχω κάνει επώνυμη καταγγελία στον Λιμεναρχείο Ρόδου και σύντομα θα ενημερώσω και την ΔΟΥ Ρόδου ελπίζοντας ότι και οι 2 υπηρεσίες θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θα πρέπει εκτός του να φροντίσουν για την τήρηση των προδιαγραφών, να ζητήσουν και δημόσια συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς τους για τους έλληνες, οι οποίοι τιμούν την επιχείρηση τους με το να τους επισκέπτονται και να τους πληρώνουν χωρίς να λαμβάνουν απόδειξη. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω την παθητική συμμετοχή των υπόλοιπων ελλήνων πελατών οι οποίοι αρκέστηκαν στο να ακούνε μόνο, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πιο ευαίσθητοι κηδεμόνες οι οποίοι θα κοινοποίησουν αυτή την ανάρτηση ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/9/16 21:39

    απο που σε διοχνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/16 22:45

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/16 23:24

    Πώς γίνεται όλοι οι επιχειρηματείες να αρχίζουν ξαφνικά να σας προσβάλλουν και να σας βρίζουν όλους εσάς που κάνετε ανώνυμες καταγγελίες αφού προηγουμένως αναφέρετε που και ποιά είναι η επιχείρηση δεν μπορώ να το καταλάβω.. αν σας έβρισε κάποιος να βάλετε και το όνομα σας κυρία μου, όχι να λέτε ότι ξαφνικά σας απείλησαν και σας έδιωξαν απο την τάδε επιχείρηση που είναι στην Καλλιθέα και εσείς να παραμένετε ανώνυμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/16 23:52

      αν διαβάσετε πιο προσεκτικά θα δείτε ότι η καταγγελία έγινε επώνυμα στις αρμόδιες αρχές. Επίσης οι αρχές γνωρίσουν πολύ καλά ποια επιχείρηση είναι.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/9/16 02:10

    Απαραδεκτο το να ειναι ο χωρος χωρις ναυγοσωστες και επιβλεψη αλλα επισης απαραδεκτο ειναι να θεωρουμε πως στις παιδικες χαρες και τα παρκα δεν εχουμε εμεις την ευθυνη των παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/9/16 23:57

      Βεβαίως και έχουν κυρίως οι γονείς την ευθύνη των παιδιών τους. Αλλά οταν επισκεπτόμαστε επαγγελματικό χώρο ο οποίος απευθύνεται κυρίως σε ανήλικα περιμένουμε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές & όροι που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *