ροή ειδήσεων

Οι εφοριακοί θα μπαίνουν εφεξής και ... στα σπίτια για ελέγχους. Αναλυτικά

Με τα χρέη επιχειρήσεων και πολιτών προς την εφορία να έχουν φτάσει τα 90 δισ., δηλαδή το 50% του ΑΕΠ της χώρας, η φορολογικές αρχές αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους, παραπέμποντας στο γνωστό άσμα «ντου από παντού».


Το μίνι - φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή φέρνει αλλαγές στο νόμο 4174/2013, βάσει του οποίου διενεργούνται τα τελευταία χρόνια οι φορολογικοί έλεγχοι.

Μία από τις αλλαγές είναι ότι οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι στις κατοικίες του φορολογουμένων θα γίνονται πλέον με εντολή Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Μέχρι σήμερα η είσοδος εφοριακών στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρεπόταν με ειδική μνεία της εντολής φορολογικού ελέγχου και με επίδειξη της εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, αλλά η μη παρουσία δικαστικού λειτουργού δημιουργούσε προβλήματα στους εφοριακούς, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην γίνονται οι έλεγχοι.

Επίσης με το ν/σ η εφορία θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό αρχείο των φορολογουμένων και ο τελευταίος, αλλά και όσοι του παράσχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες, υποχρεούνται πλέον να παράσχουν στις αρχές κάθε σχετική πληροφορία.

Τέλος, η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να διενεργεί φορολογικό έλεγχο από τα γραφεία της με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της ή που θα τις προσκομίζει ο φορολογούμενος αν και όταν του ζητηθεί.


silvercity.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *