ροή ειδήσεων

Ξενοδόχος καταγγέλει ότι πυροβολήθηκε από νυχτοφύλακα


Νέα διάσταση προσέλαβε η Εισαγγελική έρευνα, για την διερεύνηση καταγγελίας
ενός 48χρονου ιδιοκτήτη και μετόχου ξενοδοχειακής εταιρείας, που λειτουργούσε μονάδα στο Γεννάδι, κατά 50χρονου νυχτοφύλακα, που εργάζεται για τον επιχειρηματία που την διαχειρίζεται, ο οποίος φέρεται να τον πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο μετά από διαπληκτισμό!


Η πληρεξούσια δικηγόρος, του φερόμενου ως θύματος, κ. Μαρία Μητσού, υπέβαλε συγκεκριμένα ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής – υπόμνημα με την οποία ζητεί μεταξύ άλλων την άσκηση ποινικών διώξεων κατά τριών ατόμων, ακόμη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.


Όπως έγραψε η «δημοκρατική», επιχειρηματίας του νησιού, έχει υπογράψει από τον Δεκέμβριο του 2013 ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για την μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται και λειτουργεί μονάδα στη Νότια Ρόδο.


Μεταξύ τους έχει ξεσπάσει σοβαρή αντιδικία αστικής φύσεως για την λειτουργία της εταιρείας με τον ιδιοκτήτη της να διατείνεται ότι έχουν ανακύψει οφειλές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου τις οποίες δεν αναγνωρίζει. Το σήμα λειτουργίας του ξενοδοχείου φέρεται να έχει ανακληθεί από τον ΕΟΤ από πέρσι τον Μάρτιο.
Η ένδικη διαφορά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο ιδιοκτήτης της μονάδας προσπαθεί να επανακτήσει την λειτουργία και την διαχείρισή της. Τα επεισόδια μεταξύ των δύο αντίδικων μερών, όπως έγινε γνωστό, είναι συχνά εξαιτίας της συγκεκριμένης ένδικης διαφοράς.


Ο 48χρονος υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην δήλωση του ότι ο φύλακας του ξενοδοχείου έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη την είσοδο του ίδιου και των λοιπών μετόχων σ’ αυτό και έχει καταμηνυθεί ενώ διατείνεται ότι οι αστυνομικοί του οικείου αστυνομικού τμήματος παρότι καλούνται να επιβάλουν τα νόμιμα δεν το έχουν πράξει.
Υποστηρίζει ακόμη ότι το απόγευμα της 11ης Αυγούστου 2016 μαζί με την αδελφή του επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο για να επιθεωρήσουν το χώρο.


Χτύπησαν, όπως διατείνεται, την πόρτα που ήταν κλειδωμένη και μάλιστα με λουκέτο και εμφανίστηκαν δύο εκ των εγκαλουμένων κι ένα ακόμη άτομο.


Ο νυχτοφύλακας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απείλησε την ζωή του, κρατώντας και στοχεύοντας προς το μέρος του, εναλλάξ ένα πυροβόλο όπλο, ένα αυτοσχέδιο όπλο και μια μανσέτα μήκους 90 πόντων περίπου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και να καλέσουν την αστυνομία ζητώντας την προστασία και τη βοήθειά τους, υποβάλλοντας μάλιστα και πάλι σχετική έγκληση. Ισχυρίζεται ότι οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν προέβησαν σε επ΄αυτοφώρω σύλληψη του μηνυόμενου.


Διατείνονται παραπέρα ότι προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τον νυχτοφύλακα, στις 12.20 τα μεσάνυχτα και χωρίς, λόγω του φόβου τους, να πλησιάσουν εντός του κτηρίου, επισκέφθηκαν και πάλι το ανωτέρω ξενοδοχείο, αφού διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί οι κόκκινες κορδέλες που είχαν προγενέστερα τοποθετήσει κι αποχώρησαν από το χώρο κατευθυνόμενοι προς το αυτοκίνητο, όταν ξαφνικά είδαν, όπως υποστηρίζουν, τον νυχτοφύλακα, να φωτίζει εντός του κεντρικού κτηρίου με ένα φακό, συνοδευόμενος από δύο άτομα.


Αρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, όπως ισχυρίζεται και αποχώρησε μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του μαζί με την αδελφή του. Ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πυροβολισμό από τον νυχτοφύλακα στην πόρτα του οδηγού του αυτοκινήτου όπου βρισκόταν και φοβούμενος για τη ζωή τους, το μετακίνησε, ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν. Την ώρα εκείνη δέχτηκαν όπως λέει ακόμη 4 πυροβολισμούς στο αυτοκίνητο.


Αμέσως τηλεφώνησε στο οικείο αστυνομικό τμήμα ζητώντας από τους αστυνομικούς να προσέλθουν στο σημείο γιατί είχε δεχθεί πυροβολισμούς και όπως ισχυρίζεται, ο αξιωματικός, αντί αμέσως να βρεθεί στο σημείο, του απάντησε ότι είναι αστική διαφορά και πρέπει να την λύσουν ειρηνικά και να μη τσακώνονται ενώ τον ενημέρωσε ότι μπορεί να υποβάλλει μήνυση και να φωτογραφήσει το αυτοκίνητο με τις σφαίρες, όπως και έκανε.

Τελικά το μεσημέρι της επομένης συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο νυχτοφύλακας και κατασχέθηκαν από αυτόν το αεροβόλο όπλο, αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο και μια κάμερα βιντεοσκόπησης κι αφού κρατήθηκε για μερικές ώρες, αφέθηκε ελεύθερος παραπεμπόμενος μαζί με τους υπολοίπους εγκαλουμένους, ο πρώτος για τα αδικήματα της απειλής κατ’ εξακολούθηση, της εξύβρισης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με ηθική αυτουργία του παραπάνω τρίτου εγκαλούμενου και δεύτερη εγκαλούμενη για το αδίκημα της εξύβρισης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Ισχυρίζεται ότι τρείς πυροβολισμοί του είχαν στόχο τον ίδιο τονίζοντας ότι ο πρώτος τον βρήκε στην πόρτα του οδηγού και ενώ είχε ξεκινήσει να μετακινεί το αυτοκίνητο για να φύγει. Ζητά δε την μεταβολή της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.
madata.gr

dimokratiki

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *